contraceptivul adecvat persoanelor cu acnee

09-11-2007
wild_rose
Nu este medic/terapeut
wild_rose
Hey!
Am o intrebare vis a vis de Janine. Aceste anticonceptionale mi-au fost recomandate de medicul ginecolog pentru tratarea acneei, fara sa mi se faca nici un fel de analize/teste, ci doar un control ginecologic. Mentionez ca am 21 de an(si am acnee de la 16 ani, desi tenul meu este puternic deshidratat si pielea mi se escuameaza foarte frecvent) i si ca nu am mai luat nici un fel de pilule anticonceptinale pana acum. Sunt aceste pilule mai eficiente decat altele? Merita sa incep sa iau aceste pilule?
PS: am incercat tot felul de lotiuni/ creme de suprafata, dar nici un efect pozitiv(si in plus imi usuca pielea mult prea tare).

Astept informatii cu privire la experiente similare sau pareri avizate!
Multumesc mult!
8 comentarii
0
10-11-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
În principiu anticoncepţionalele au efect benefic în acnee. Mai ales la unele (printre care Janine) zice-se că efectul ar fi mai evident decât la altele. Mai rar, dar nu excepţional, anticoncepţionalele pot da acnee sau agrava o acnee preexistentă.
Mai trebuie observat că specialitatea medicală care se ocupă de acnee este dermato-venerologia. Ginecologia se ocupă de alte probleme.
0
15-11-2007, ora 00:00
horica
Nu este medic/terapeut
horica
draga wild rose, eu am exact aceeasi problema ca si tine.si am fost la dermatolog si mi-au fost recomnadate 8 luni de zile diane 35.pt mine au facut minuni, in combinatie cu alte medicamente si unguente bineinteles.si acum am inceput cu jeanine.nu pot sa zic daca au efect acestea pt k sunt doar in prima luna..te anunt:))
0
27-11-2007, ora 00:00
wild_rose
Nu este medic/terapeut
wild_rose
Am inceput tratamentul cu Jeanine si sunt la ultim apastila din prima folie. Insa, din pacate, acneea nu s-a ameliorat absolut deloc, ci, din contra, mi se pare ca s-a mai agravat? Cat sa mai astept rezultatele acestor pastile?
0
27-11-2007, ora 00:00
horica
Nu este medic/terapeut
horica
si eu mai am vreo 5 pastile cu jeanine si mi se pare ca si mie mi s-a agravat acneea sau cel putin cedeaza foarte greu lucru care nu s-a intamplat cu diane:((((si mai grav ca mi-au aparut pe piept si pe umeri cosuri.eu mai iau cateva luni sau astept sa vad ce-mi zice dermatologul..oricum poate este prematur sa asteptam rezultate.eu stiu?????
0
09-12-2007, ora 00:00
horica
Nu este medic/terapeut
horica
hye wild rose...eu am renuntat la jeanine...nu mi-a venit menstruatia in cele 7 zile de pauza, si am fost la ginecolog si a zis sa le schimb iar cu diane 35 pt sunt mult mai bune pt acnee...deci daca se agraveaza acneea mai bine fa un consult.
0
27-05-2010, ora 15:26
milkshake
Nu este medic/terapeut
milkshake
Buna. Si eu am avut probleme cu acneea si, la recomandarea medicului dermatolog, am luat Diane 35 pe care le iau si in prezent.Problema este ca le iau de 1 an si 3 luni, si am inteles ca daca sunt administrate o perioada lunga de timp, pot avea efecte negative nu numai asupra ficatului(mentionez ca in ultimele 2 luni am luat pastile pt protectia acestuia, Farcovit). Vreau sa le intrerup, dar imi e foarte teama k imi vor aparea din nou :(((.
Am apelat la un endocrinolog.Acesta mi-a spus k simplul fapt ca acneea a disparut nu inseamna ca principala cauza a aparitiei cosurilor este de natura hormonala.Mi-a recomandat sa le intrerup pt a face investigatii amanuntite.Nu i-am urmat sfatul.Mi-e groaza cand ma gandesc ca e posibil sa imi apara din nou.
Ce ar fi mai bine sa fac?
0
27-05-2010, ora 16:05
wild_rose
Nu este medic/terapeut
wild_rose
Buna milkshake,

Eu nu am luat Janine mai mult de un an fiindca aveau niste efecte adverse destul de puternice: dureri de cap, scaderea libidoului... Pilulele m-au ajutat ft mult in tratarea acneei si chiar si acum, la 2 ani de cand am intrerupt, tenul meu arata considerabil mai bine decat inainte sa incep tratamentul. Insa acneea nu a disparut complet.

Si mie mi-a fost extrem de teama sa intrerup, insa it was all for the best. Tot ce pot sa iti recomand in cazul in care te hotarasti sa faci acelasi lucru e sa ai ft mare atentie la produsele cosmetice pe care le folosesti. Elimina complet "cosmeticele de hypermarket" din ritualul tau de ingrijire pt ca toate (si sper sa nu ma insel) sunt comedogene. Eu sunt foarte multumita de produsele dermato-cosmetice(demachiant, lotiune tonica, crema, fond de ten).

O alta sugestie pe care ti-o pot da e sa analizezi foarte bine impactul unor alimente asupra tenului tau. Oricat ar putea parea de absurd, eu am observat ca de fiecare data cand mancam chips-uri, acneea se agrava.

All in all, eu zic sa lasi anticonceptionalele si sa vezi efectul in 5-6 luni. :)

Numai bine!
0
28-05-2010, ora 20:50
milkshake
Nu este medic/terapeut
milkshake
Nu am remarcat efecte secundare absolut deloc.
M-am documentat in privinta dezechilibrelor hormonale si am aflat ca totul porneste de la ficat, de la capacitatea lui de detoxifiere.Am hotarat sa apelez si la un regim alimentar de detoxiefiere, intrucat pielea tinde sa elimine toxinele pe care ficatul nu le poate procesa.
Referitor la cosmeticele pe care le folosesc, acum ceva timp am vrut sa imi cumpar fond de ten dermatocosmetic (ah, si surpinzator fondul de ten Vichy contine parabeni), insa nu am fost multumita de aspectul fetei dupa aplicare( parca era o simpla crema hidratanta) si am renuntat.Intentionez sa actionez atat pe plan intern cat si extern si sper sa fie ok.Mentionez ca nu beau decat foarte rar bauturi acidulate, sau sucuri, in general, nu mananc fast-food, nu mananc prajit, iar dulciuri dekt in cantitati mici.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Acneea la bebeluș
  • Influenta alimentatiei asupra dezvoltarii acneei
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Coșurile (acneea)
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  •