containdicatii

01-04-2008
ariana m
Nu este medic/terapeut
ariana m
Buna ziua,
as vrea daca se poate sa ne spuna cineva care sunt contraindicatiile la administrarea SERETIDE, mai exact daca fumatul este contraindicat si cum afecteaza tratamentul, dar si alte contraindicatii care exista.cineva apropiat mie face tratament cu seretide diskus 50/50 si am dori sa stim mai multe despre asta.Va multumesc
1 comentarii
0
02-04-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Seretide este un tratament foarte util, de durata, pentru tratamentul astmului bronsic alergic si al bronhopneumopatiei obstructive cronice. In aceste boli, fumatul este daunator, dar nu se intampla accidente daca se administreaza Seretide la fumatori, insa efectele pozitive, care, oricum, nu apar de la prima administrare, ci dupa cateva saptamani, pot sa se instaleze mai lent.
Ca si precautii, trebuie evitata administrarea uneori la pacientii cu tulburari de ritm cardiac sau cardiopatie ischemica, hipertensiune arteriala necontrolata medicamentos, hipertiroidie, sarcina.
Util este ca dupa administrarea unei doze de Seretide sa se faca gargara cu solutie de bicarbonat pentru a peveni candidoza linguala.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.