contaceptivele

19-02-2007
girl99
Nu este medic/terapeut
girl99
buna seara.am si eu o intrebare: este adevarat ca o administrare mai indelungata de contraceptive poate afecta organismul? daca nu se face pauza la 6 luni se poate intampla ceva? va rog, daca imi puteti raspunde. multumesc
1 comentarii
0
21-02-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Orice medicament prezintă atât beneficii (care, în cazul contraceptivelor, pot fi mari), cât şi reacţii adverse. Toată greutatea deciziei este de a cumpăni aceste aspecte.
Există noţiunea de intoxicaţie cu apă, care este o urgenţă medicală. Dacă şi apa poate. Dacă şi apa poate avea reacţii adverse, cu atât mai mult este adevărat acest lucru pentru medicamente care conţin hormoni. Doi hormoni. Care sunt luate cu anii.
În cazul contraceptivelor, nu există evidenţă că reacţiile adverse ar fi diminuate de vreo pauză făcută la 6 luni sau altminteri.
De aceea, este foarte indicat să cereţi sfat şi informaţie de la doctorul de familie în cazul în care intenţionaţi să urmaţi un tratament contraceptiv sau de alt fel.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul