constipatie cronica

23-03-2011
evital
Nu este medic/terapeut
evital
Am 25 de ani si sufar de constipatie de mica.Am scaun aproximativ la 6 zile.Ceea ce este deranjant acum este senzatia de balonare care apare si dc mananc un simplu mar.Folosesc ceaiul verde ca si metoda terapeutica, deoarece medicamentele laxative imi provocau multiple senzatii neplacute in zona abdominala.Aparent nu exista cauze organice care sa determine constipatia, si ma intreb daca aceasta problema ar putea fi o reactie a sistemului nervos vegetativ.Sunt o persoana anxioasa in general si foarte vulnerabila la stres.

Este posibil acest lucru?
Ce metode terapeutice ar trebui sa folosesc in tratarea constipatiei, ca si sugestie, deoarece am de gand sa consult din nou un medic internist?
Exista metode profilactice?
2 comentarii
0
23-03-2011, ora 23:27
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Consulta un gastroenterolog. Ai grija ca multe anticonstipante, folosite timp indelungat, au efect invers, adica daca cu cat le folosesti, cu atat se obisnuieste intestinul cu ele si te constipi si mai tare. Nu-i normal sa ai scaun asa rar. poate o colonoscopie nu ar fi in plus. Sanatate!
0
23-03-2011, ora 23:55
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Evital, asa e, folosirea supozitoarelor sau a pastilelor pe termen lung e periculoasa. Pierzi saruri, electroliti.nu numai exacuezi scaunul. Organismul se obisnuieste, e un cerc vicios...
Iti sugerezi sa incerci altceva si apoi sate duci la medic (da, sigur ca poate avea cauze vegetative, exista persoane care au diaree combinat cu anxietatea)
Ia-ti seminte de in si susan, zdrobeste-le in rasnita de cafea si tine-le in frigider intr-un borcanel inchis ermetic. Cumpara-ti lapte de soia, dimineata manaca cereale integrale (adica nu cornflakesul ala pt kinderi) cu lapte de soia si strecoara acolo cate o jum de lingurita seminte din borcanel.
Seara manaca doua trei prune uscate- ia-ti la borcan tot asa, sa ai cateva zile
Nu strica si cate un activia (fara arome, muesli, etc, de-ala simplu)
Ia vezi, daca asta nu merge, du-te la medic! ;)

Si nu uita multe lichide.
Bei Cola? Mai bine renunti, se poate trai si fara :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici