constipatie copil 2 ani

14-09-2009
vali_iza12
Nu este medic/terapeut
vali_iza12
am un baietel de2 ani si din luna iunie (cand a avut o enterocolita) are scaun la 3 zile. din ziua a 2-a spune "doare fundu" iar in a -3a zi iese numai dupa ce folosim sup cu glicerina. am fost la medic cu el in august si ne-a prescris debridat 3x 5ml/zi si laxativ pe baza de lactuloza 5ml/zi. are dureri mari la defecare, nu face cu sange dar plange, topaie, transpiram amandoi pana reusim sa faca ceva. scaunul eliminat este(scuze expresia) bobite legate tari ca de adult + scaun lichid(cred ca de la supozitor). nu stiu cum sa-l ajut. astept un sfat cat mai repede. multumesc
5 comentarii
0
16-09-2009, ora 10:42
Tee
Nu este medic/terapeut
Tee
Nu sunt experta, ci doar mama, dar eu v-as recomanda sa incercati cu suc de portocale pe stomacelul gol. Daca nu merge cu suc facut in casa, incercati-l pe cel de la Nestle din raionul cu produse pentru copii.
Trebuie sa manance fructe multe...pere, piersici coapte sau nectarine, prune, struguri...
Puteti sa mai incercati si cu Bonissan, dar nu are efect la toti copii. De obicei se contipa de la laptele praf, dar cred ca la 2 ani nu ii mai dati lapte praf...
Sper sa va faceti bine. O zi buna.
0
16-09-2009, ora 12:58
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Decoct de radacina de cicoare ( fiert 2-3 min ) la care puteti adauga pt gust putina menta sau fructe de padure in infuzie, totul indulcit cu miere plus lamaie, ceaiul asta i-l dati dimineata si seara, cat poate el sa bea 1-2 cescute, dar seara neaparat ! Dat-i sa manance fructe ( mere, prune, struguri, banane ) cu putina paine, cereale, supe de legume cu mult morcov iar daca poate dat-i sa si rontaie cate o bucatica ! Probabil ca i s-a modificat tranzitul de la regimul si medicamentele pt enterocolita dar isi va reveni !

Sanatate !
0
16-09-2009, ora 13:20
vali_iza12
Nu este medic/terapeut
vali_iza12
multumesc pt raspunsuri.
am incercat cu fructe combinate cu iaurt, ceai de musetel, ciorbite acre. problema e ca de cand e asa nici nu mai mananca decat 2-3 linguri si zice gata. laptele de vaca pe care inainte il manca acum" nu mai este bun " mananca doar 150ml pe zi indulcit cu miere. am inteles ca tarata de grau cu miere dimineata e buna pentru tranzit.
0
16-09-2009, ora 14:21
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Am uitat sa specific, prin cereale inteleg : grau fiert + miere, nuca si scortisoara, fulgi de ovaz ( din aceaia care se inmoaie usor ), gris si orez cu lapte ( diluat cu putina apa )+ miere, stafide, scortisoara ! Cele din comert pt copii sant mai mult pt placerea lor, forme, gusturi si culori diferite si..desenele de pe cutie :), dar le puteti da si din acestea !
Daci daca ii dati putin grau fiert bine zdrobit sau dat prin blender, nu mai are nevoie de tarate muiate, acelea sunt pt copii mai mari sau adulti !
Cand aveti copiii bolnavi, indiferent de boala nu le dati laptele ca atare, dealtfel ei il si refuza, dati-le ceai pt raceala sau digestie usoara indulcit cu miere sau sirop de catina, iar ca inlocuitor de lapte folositi laptele de soia simplu ( la sticla, FARA arome si indulcitori !) si o sa vedeti ca il accepta !
Multa sanatate !
0
16-09-2009, ora 14:31
vali_iza12
Nu este medic/terapeut
vali_iza12
multumesc de sfat
o sa incerc cu lapte de soia.
sper sa fie cu folos
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Constipația bebelușului
  •