constipatie, apoi scaun verde si moale

08-05-2010
mikaela28
Nu este medic/terapeut
mikaela28
Buna ziua. As dori si eu un sfat in legatura cu o problema. Sunt insarcinata in luna a 9-a si de doua saptamani am scaun moale si spre verde, parca, o bolboroseala in stomac in partea dreapta sub coasta, am avut gust acru in gura, acum e putin amar cand mananc ceva dulce. Inainte de aceasta problema am fost constipata o perioada, luam elevit si fier folgamma.Cand m-am constipat am renuntat la fier.Scaunul era negru si tare. Acum sunt cam deranjata la stomac si iau numai elevit care contine 60 mg fier.Am slabit deja 1 kg in ultimele 2 saptamani, mi-e frica pt bebe.Am incercat sa beau apa putina, am mancat numai uscaturi, fara fructe si legume crezand ca am colita abdominala.Dar mi-e foarte sete, trebuie sa beau apa.Beau cam 1 litru pe zi.Am luat smecta si biotics baby. Am facut examen coproparazitologic si coprocultura crezand ca am luat vreun microb- au iesit bine analizele.Nu stiu ce sa mai zic, acum ma simt si ametita, ma doare si capul-ceafa, trosnesc maxilarele, parca scartaie toate ligamentele cand misc capul.Are vreo legatura?
Eu primavara in general aveam anemie in aprilie-mai, de cativa ani. Anul trecut au inceput dureri in ceafa, tampla dreapta, stare de lesin, presiune in urechi si a crescut tensiunea.Am luat de toate, vitamine, antiinflamatoare, pana la urma a trecut la sfarsitul verii.
Am facut in urma cu 2 luni analize la sange, au iesit bune: Hgb =12, 8( 12-17, 4)iar Sideremie=87 (49-150, 6).Luam elevit si de cateva zile fier la recomandarea medicului pt ca eram palida.Apoi a zis sa le intrerup ca a iesit bine sideremia.Le-am intrerupt, apoi am avut iar o stare de ameteala, oboseala si le-am reluat 1 la 2-3 zile pana acum 3 saptamani cand m-am constipat si am renuntat la ele, apoi a venit episodul cu deranjarea la stomac, cu scaun verde si moale.
3 comentarii
0
08-05-2010, ora 15:28
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
E posibil sa ai un colecist care iti ingreuneaza digestia, incearca un colebil in timpul sau imediat dupa mese. In niciun caz nu iti limita cantitatea de apa pe care o bei!!!!! Este foarte important sa fii hidratata corect in timpul sarcinii! Deranjamentul de care spui poate fi si pe fondul unui colon mai usor iritabil, iar sarcina cu schimbarile hormonale accentueaza aceasta stare. Intreaba medicul daca poti lua Normix. In principiu el nu se absoarbe in organism, dar intreaba. Intreaba si de ceaiul de menta, e linistor si te hidratezi. Eu am scaun verde de cand am sindrom de colon iritabil si probabil de la vitamine naturiste. oricum, si fierul schimba culoare. Cel mai bine ar fi sa discuti cu un gastroenterolog cu rabdare.
Sanatate multa si cat mai putin stres!
0
28-07-2010, ora 21:08
Jo_AlterEgo
Nu este medic/terapeut
Jo_AlterEgo
Deci nu-mi vine sa cred, am exact aceleasi simptome.

Pana acum am fost perfect sanatos. Nu lucrez intr-un loc stresant, dimpotriva, nu sufar de dezamagiri etc.

In februarie anul acesta au inceput: o presiune in ceafa, dureri asociate cu fiori, intepaturi prin cap, in tampla dreapta, stare de lesin, presiune si tiuit in urechi si a crescut tensiunea (am ajuns chiar cu palpitatii foarte mari si cu un tremur (spasme) la mana dreapta).
Am facut analize, hematologie, magneziemie, calciu seric, ionic ceva mai mic, potasemie, natriemie, tsh, t3, t4 BioChimie- trigiceride serice 32mg/dl in rest toate bune - facute acum mai putin de o luna(dupa ce am ajuns iar la spital, dar de data asta mai rau: palpitatii mai mari, mi sa uscat toata gura, si limba cred pentru ca nu mai puteam s-o misc, dupa care iar spasmele cu mana dreapta, la spital m-au luat in ras, am asteptat acolo pana mi-a trecut).
In general sunt balonat, flatulenta, o durere sub coate in partea dreapta, garai mult :D, casc toata ziua si imi curg ochii(se intampla mai mult dupa ce mananc), o stare de oboseala continua, cred ca am ajuns sa fiu si anxios, iar seara am spasme abdominale(nu mereu).
Marea majoritate a diminetilor sunt constipat, cu un scaun verde (:)) asa am dat de postul acesta :D). Am facut si o ecografie abdominala unde mi-au descoperit niste pietre la rinichi (irelevant in discutie), restul organelor ficat, pancreas ok, fierea(un pic strangulata, cica asa m-am nascut).
Medicul de familie m-a trimis la psihiatru ca "prea te dor toate!" :)) cu atacuri de panica. Psihiatrul mi-a dat un tratament pentru anxietate dupa o discutie scurta, dar eu tot nu cred ca anxios sau depresiv poti sa te simti asa. Pana la urma am sa-l incep ca n-am incortro. Nici nu stiu ce sa mai zic.

Ce sa fac ?!

mikaela28 tu cum ai rezolvat pana la urma ?
0
25-10-2010, ora 22:34
mikaela28
Nu este medic/terapeut
mikaela28
Pt. Jo_AlterEgo...medicii astia sunt tampiti, zau asa...am fost si eu atunci la boli interne si m-a intrebat medicul daca sunt agitata, la care euam raspuns ca da (in ideea ca sunt mai activa decat sotul care ar dormi toata ziua), iar medicul tampit mi-a dat pastile tot pt probl psihice.Habar n-am avut pana le-am cumparat ce mi-a dat dr. sa iau, apoi am mers la dra. de familie si i-am zis, m-a pus sa intrerup imediat, ca ma cunoaste ea (doctoria) bine si n-am asa ceva. Apoi am luat arcoxia si un antibiotic pt reumatism, unasin parca si mi-a trecut.Asta anul trecut, anul acesta am avut iarasi oaresce simptome iar, dar mai usoare si am luat antiinflamatoare, am mers si la neurolog si tot antiinflamatoare mi-a prescris.Treaba cu scaunul e de la colon, mai ales pe timpul sarcinii, apoi dupa nastere constipatie..acum mi-am revenit, zilnic ciorbita la pranz, zilnic masa dimineata cat mai consistenta( ou, branza, cascaval, lapte, unt.nu toate odata:)) ), fara mezeluri din magazin, doar mici si carnati pt ca ii fac la cuptor, eventual cremvursti-dar mai rar.Fara ciorba de carne, doar carnea din ea, fara spanac, rosii, vinete, fasole boabe sau varza fiarta, evit tot ce baloneaza si cand mi-e foame mananc ceva, cat de putin, altfel ma doare burta.Mai iau omeran, redigest, anghinare sau hepaxirem ca dupa atatea pastile am terminat stomacul si ficatul.
Oricum si o stare buna de spirit ajuta, ar trebui sa mai lasam stresul si neajunsurile ca astea ne imbolnavesc.
Sanatate multa!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Constipația
  • Noi abordări terapeutice în colonul iritabil și constipația cronică idiopatică
  • Ar putea exista o legătură între constipație și infecțiile herpetice?
  • Constipaţia cronică creşte riscul de cancer de colon?
  • O proteină recent descoperită în intestin ar putea juca un rol cheie în constipație
  • Scaune verzui
  •