conjunctivita uscata

15-06-2009
Aime
Nu este medic/terapeut
Aime
Buna ziua,

As dori sa stiu daca acupunctura poate vindeca conjunctivita uscata. Care sunt cauzele mai adanci ale aparitiei acestei suparatoare afectiuni? Am lacrimi...poate prea multe varsate in ultimii ani... dar probabil ca nu mai contin ce trebuie ptr. a lubrifia ochiul asa cum se cuvine si ma trezesc dimineata cu ochii f. rosii si cu secretie specifica. Am facut analiza acelei secretii, nu este infectie. Am 36 de ani, nu fumez, nu stau in mediu poluat, mananc sanatos, dar am avut parte de mult stres in ultima perioada. Ar putea fi o legatura cu asta? Folosesc de cateva saptamani picaturi prescrise de medic, insa ma intereseaza vindecarea...caci e foarte neplacut sa te trezesti mereu cu ochii ingrozitor de rosii si sa fii dependent de lacrimi artificiale.

Va multumesc!
5 comentarii
0
16-06-2009, ora 22:03
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Ne putem gandi si la un Sdr Sjogren, ar fi bine sa faceti investigatii in acest sens la Imunologie; Nu putem vindeca sindromul de ochi uscat, daca nu stim cauza; mai avem posibilitatea implantului in canaliculele lacrimale, a dopurilor lacrimale( de exemplu, Smart Plugs); Va mai recomand seara, inainte de culcare, un gel lubrifiant pe baza de acid hialuronic( Blu gel sau Eyestil gel-1 aplicatie in sacul conjunctival inferior), iar in cursul zilei, la nevoie, in AO, cand apare senzatia de uscaciune, de corp strain, ochii inrositi, usturime, Visustrin( lacrimi pe baza de acid hialuroni si aloe vera ) sau Lubristil( Eyestil colir) care contine numai acid hialuronic; numai bine
0
16-06-2009, ora 22:23
CrystyX
Nu este medic/terapeut
CrystyX
Salut Aime,

Exista un medicament numit RESTASIS care ar putea creste productia de lacrimi. Nu stiu daca il gasesti in tara sau daca il poti obtine fara prescriptie medicala, dar cred ca se merita sa-l incerci - in cel mai bun caz ai putea renunta definitiv la lacrimile artificiale(in fond, se ai avea de pierdut?).
0
18-06-2009, ora 15:45
Aime
Nu este medic/terapeut
Aime
Buna ziua,

Va multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra, d-na doctor! Marturisesc ca nadajduiam sa primesc un raspuns mai incurajator, care sa vizeze o vindecare reala. Aceasta nu este nici pe departe o critica, ci doar o speranta a mea, tinand seama ca e foarte neplacut sa te trezesti dependenta de picaturi (si astea cu o eficienta discutabila ), de la asa o varsta...sau mai rau, cu un sindrom Sjogren care, din cate stiu, nu are tratament care sa asigure vindecare, ci doar adresat strict simptomatologiei, cu inconvenientele de rigoare. E adevarat? Chiar sa nu poata fi reversibile aceste defectiuni care intervin la un moment dat in starea noastra de sanatate? Problema e ca zilele trecute, in urma unui consult medical, mi s-au recomandat atat analize de imunologie, cat si acel test schirmer. Voi demara incepand de luni realizarea acestor investigatii medicale. Deocamdata folosesc de mai bine de o luna de zile - la recomandarea medicului - Hyabak (dimineata) si Vidisic (seara), fara rezultate prea bune. Sunt mai mereu cu ochii iritati, inrositi... Parca gelul Vidisic ar da ceva rezultate mai bune, dar total nesatisfacatoare. Tocmai am cumparat acum - dupa ce am citit raspunsul dumneavoastra - Visustrin si Blu gel. Sper sa am rezultate mai bune; inca nu am inceput tratamentul.

Despre Sensivit ce parere aveti? L-am desoperit in cautarile mele pe net si mi se pare ca suna promitator prospectul, e interesant ca e pe baza de vitamine, insa mi-as dori sa stiu care ar fi opinia dumneavoastra ca specialist. Dar despre Restasis ce imi puteti spune? ( nici nu stiu...acesta se gaseste si in Romania? Stiti ceva despre rezultatele concrete ale tratamentului cu aceste picaturi ? Ar merita sa incerc sa mi le procur?)

Cu privire la posibilitatea implantului in canaliculele lacrimale a dopurilor lacrimale Smart Plugs...ma cam pune pe ganduri procedura... si in bine (ca poate as scapa de chinul ochilor rosii si a instilarii permanenete de picaturi ), dar si in rau, ca nu prea stiu ce presupune... Care ar fi inconvenientele, ce riscuri ar implica, daca e dureroasa, inestetica...ceilalti observa ceva ulterior realizarii acestei proceduri? Este traumatizanta ?... si ma refer atat la operatia in sine, cat si la efectele de dupa. Se simte apoi vreo jena de la cele dopuri? De asemenea, m-ar interesa daca aceasta operatie este una definitiva sau trebuie reinterventie dupa o vreme.

Va multumesc inca o data pentru amabilitatea si promptitudinea raspunsului dumneavoastra anterior si astept cu nerabdare un nou raspuns la aceste intrebari care ma framanta acum; sper sa nu le gasiti ca fiind prea multe si sa imi puteti raspunde la toate. Ar insemna foarte mult pentru mine si as aprecia mult, mai cu seama ca realizez faptul ca aveti timpul limitat si multe altele de rezolvat. Multumesc mult!
0
18-06-2009, ora 16:03
Aime
Nu este medic/terapeut
Aime
Buna, CrystyX!

Multumesc mult si tie pentru raspuns! Din cate am citit si eu, Restasis poate ca mi-ar fi de folos daca ar fi asa cum promite, desi se pare ca el trebuie sa mearga in paralel cu instilatiile de lacrimi artificiale, nepromitand o reversibilitate totala...cam asa am gasit scris pe net... Dar cine stie cum raspunde fiecare organism in parte... Pare a fi - totusi - o speranta! Am intrebat pe la farmacii, dar nu l-am gasit inca. Trebuie sa ma informez mai bine si sa fac si testul schirmer pentru a fi sigura ca acesta este diagnosticul corect si apoi voi vedea... Poate ma va ajuta!

Iti doresc multa sanatate si numai bine!
0
28-07-2014, ora 17:21
sena_clg
Nu este medic/terapeut
sena_clg
Buna ziua Aime, iti scriu dupa 5 ani de la postarea ta pe forum, dar am citit la un comentariu de al tau ca ai folosit imunomodulatoare pentru inflamarea parotidelor. Ma confrunt si eu cu aceeasi problema de ani de zile. Imi poti spune care sunt acele imunomodulatoare ? Multumesc anticipat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Leziuni oculare - primul ajutor
  •