conjunctivita la nou nascut | Forumul Medical ROmedic

conjunctivita la nou nascut

14-05-2009
bryama
Nu este medic/terapeut
bryama
Am o fetita de 7 saptamani. De la varsta de 2 saptamani au inceput sa-i curga ochisorii: ceva galbui care ulterior se intareste. Medicul pediatru mi-a zis sa o spal cu apa rece si atat. Zis si facut...dar ochii tot curgeau. Am schimbat pediatrul. Al doilea pediatru mi-a zis sa o spal cu ser fiziologic si pansament steril.Zis si facut...degeaba insa.Atunci doamna doctor mi-a dat o solutie de pus in ochi: colargol.Am fost la farmacie si am descoperit ca nu trebuie sa pun in ochi asa ceva, ca solutia este de fapt pt nas.Nu am pus nimic in ochi si m-am hotarat sa merg cu fata la un medic specialist oftalmolog: care mi-a dat urmatoarea reteta: spalaturi oculare cu acid bazic 3%, 7-8 picaturi de patru ori pe zi, apoi NETILDEX o picatura de patru ori pe zi timp de o saptamana urmand ca a doua saptamana sa-i dau de 3 ori pe zi. Am cumparat reteta, dar sincer, mi-e frica sa o aplic pt ca am citit prospectul de la netildex si m-a cam ingrozit. Acolo scrie ca pt copii tb supravegherea directa a medicului, ca nu se cunosc reactii eficiente sau ineficiente. P ecand eu nu sunt medic.si apoi cate o picatura d e4 ori pe zi...nu e prea mult??? fata mea are doar o luna si jumatate...abia a inceput si ea sa vada...mi-e frica, sincer, mi-e frica!! Ce sa fac?? Care dintre cele 4 tratamente e mai bun?? Pe care sa merg in continuare?? Oare nu o pot spala si cu ceai de galbenele??Ce-mi recomandati??Cum scap de scurgerile acestea care au devenit din ce in ce mai abundente incat au ajuns si ochii sa i se lipeasca??
5 comentarii
0
15-05-2009, ora 06:20
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Ba apa, ba colargol. intr-adevar, si Netildex dat timp de doua saptamani cum ti-a fost recomandat are nevoie de supraveghere medicala. De ce complicam cateodata atat de mult lucrurile simple??? Putea foarte bine ca cineva sa-ti dea un unguent oftalmic cu Kanamicina sau Ciplox solutie oftalmica si se rezolva conjunctivita.Trebuie neaparat tratat copilul, nu-l mai poti lasa asa.Trebuia sa mergi la oftalmologul pediatru ; nici eu nu sunt de acord cu Netildex, dar cred ca o sa-ti raspunda si medicul oftalmolog de pe forum.Daca nu, ori mergi cu copilul dupa-amiaza la alt medic ori ii cumperi un Ciplox de la farmacie si-i pui cate o picatura de 3-4 ori pe zi.
0
16-05-2009, ora 07:43
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Daca secretia este purulenta, as prefera prescrierea unei quinolone, colir si unguent, de exemplu, Ciloxan( Ciplox) colir sau Floxal colir, ziua, 1 picatura de 3 ori pe zi, iar seara, Ciplox unguent sau Floxal unguent, 1 aplicatie in sacul conjunctival inferior si la nivelul marginilor palpebrale( si noaptea trebuie sa actioneze un antibiotic asupra germenilor implicati in conjunctivita si este preferabil acelasi antibiotic); dimineata si seara, igiena locala riguroasa cu un sampon pentru bebelusi, " No tears"; stergeti ochisorii cu dischete demachiante; tratamentul trebuie facut cel putin 7 zile, daca mai exista dupa aceste 7 zile, simptome, vom continua pana la 10 zile ;Eu nu prescriu Kanamicina la copii; numai bine
0
16-05-2009, ora 07:46
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Daca dupa zece zile, pesrsista simptomatologia sau reapar recidive, exista lacrimare, intra in discutie o stenoza congenitala a cailor lacrimale si va recomand sondaj si lavaj al CL ;numai bine
0
16-05-2009, ora 14:05
bryama
Nu este medic/terapeut
bryama
Multumesc pt raspuns. Dar spalaturile oculare cu solutia aceea preparata in farmacie, adica cu acid bazic 3 % este recomandata??
0
19-05-2009, ora 09:13
bryama
Nu este medic/terapeut
bryama
Scuzati, am gresit, am vrut sa zic acid boric, nu bazic
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Nu e normal la nou-născut
  • Ingrijirea ochilor bebelusului
  • Leziuni oculare - primul ajutor
  • Evaluarea nou-născutului
  • VeÈ›i deveni părinÈ›i? Iată ce trebuie să aveÈ›i în vedere
  • Jucăriile noului născut - care sunt È™i cum le alegem?
  •