am descoperit o rana pe col... Ce presupune recuperarea dupa conizatie?

19-05-2009
cineva_eu
Nu este medic/terapeut
cineva_eu
Buna ziua,
Revin iar cu o problema. In februarie am descoperit o rana pe col Am facut Papanicolau care a iesit 2, HPV negativ,
Mi s-a facut cauterizare in urma cu 5 saptamani si am primit rezultatul de la biopsie care a iesit CIN 3, mi s-a zis ca trebuie sa fac o conizatie.Am doar 20 de ani si stiu ca nu e bn sa faci o astfel de operatie la varsta asta Sunt aproape de cancer?.Imi puteti spune va rog ce trebuie sa fac pana la conizatie ?Am voie sa merg la mare sa intru in apa, repaus sexual?Ce presupune recuperarea dupa conizatie?Voi putea face copii dupa?
Multumesc mult
4 comentarii
0
21-05-2009, ora 20:01
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Displazia severa CIN III afecteaza epiteliul cervical in toata grosimea lui .Nu inseamna cancer dar esti suspecta de cancer.Pentru a se confirma acest diagnostic trebuie neaparat sa faci conizatia cu sau fara biopsie.Informeaza-te pe net despre ea. Aceasta analiza va confirma sau infirma diagnosticul de cancer.Nu trebuie sa amani, vei face terapie si vei merge fara griji la mare.Dar trebuie sa afli pana la vacanta ce ai la colul uterin.Dupa conizatie te vei reface rapid, trebuie sa eviti relatiile sexuale un timp.In functie de rezultat, te vei gandi si la copii.Numai bine!
0
27-06-2009, ora 17:02
cineva_eu
Nu este medic/terapeut
cineva_eu
am facut conizatia si acum astept reultatul.Sper din suflet sa nu fie vorba de cancer si sa fie indepartata toata partea bolnava din col.Am 2 sapt si jum de la conizatie si inca mai am o sangerare usoara.Este normal Multumec mult pentru raspuns.
0
30-06-2009, ora 02:02
cineva_eu
Nu este medic/terapeut
cineva_eu
Imi apar probleme dupa probleme.Nu stiu cand o sa scap de ele.Pentru ca am sangerat putin in urma conizatiei am purtat mereu protejslipuri sau chiar absorbante cand eram la servici sa nu mai am grija ca ma patez.Acum am 3 sapt de la conizatie si inca mai am uneori sangerari si mai mult am mancarimi urate de o sapt si in seara asta am descoperit o umflatura aproape de intrarea in vagin.Sper sa reusesc sa ajung maine la medic ca nu mai suport si m-am si speriat.Poate fi din cauza abs purtate pe caldurile astea Sau e o infectie.Nu am avut niciodata pb in zona genitala si nici macar atunci cand am descoperit pb grave pe care le am nu aveam nimic m-am dus la un consult pt anticonceptionale pe care oricum mi le-a recomandat medicul fara sa le cer ca am mucoasa prea groasa si mi-au provocat si noduli la sani.Spuneti-mi va rog ce e cu umflatura asta Multumesc mult.
0
18-01-2011, ora 17:21
GBM
Nu este medic/terapeut
GBM
Buna ziua,
am facut o conizatie dupa care ma simt excelent. Bioapsia in urma acestei conizatii a fost urmatoarea:fragmente tisulare col uterin cu displazie epiteliala moderata si severa pe alocuri ( CIN 2-3); zone de eroziune endocol cu proces inflamator limfomonocitar, hiperplazie glandulara fara atipii celulare. Va rog frumos sa-mi spuneti cat de grav a fost diagnosticul. Mentionez ca in 2004 am facut o biopsie si o operatie de chist ovarian torsionat in urma careia mi s-a extirpat ovarul stang.
Am avut o rana pe col si chisturi naboth. Conizatia a fost facuta pe o portiune mare cu bisturiul. Este de speriat, sa ma astept pe parcurs ca v-a mai aparea? Doctora la care merg si in care am mare incredere mi-a spus ca nu mai are pe ce sa apara. Mentionez ca nu am avut decat un singur partener de sex si 3 avorturi. Am 45 ani si o nastere. In urma unui control la un medic mi-a spus ca mi-a facut o cauterizare cu laserul, dar doctora la care merg de 13 ani mi-a spus ca mi-a facut mai mult rau si nci pe departe nu a fost cauterizare cu laserul. Recomand tuturor femeilor care au recomandare de conizatie s-o faca pentru ca este o operatie usoara si dupa se vor simtii foarte bine. Pana si la contactul sexual se simte o imbunatatire majora intrucat nu mai exista acel disconfort
Va multumesc mult!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Testul Papanicolau
  • Am făcut testul Papanicolau. Ce înseamnă rezultatul?
  • Cât de periculoasă este o leziune pe colul uterin?
  • Testul Babeș Papanicolau ar putea ajuta la depistarea mai multor tipuri de cancere ginecologice
  • Cum se depistează cancerul de col uterin?
  • Rezultat Papanicolau anormal - ce urmează?
  • Cervicita cronică - rana pe colul uterin
  • Ce înseamnă celule endocervicale prezente (explicații)
  •