condromalacie bilaterala

12-02-2016
SBSA
Nu este medic/terapeut
SBSA
Buna ziua,

In urma orelor de aerobic kangoo jumps m-am ales cu dureri la ambii genunchi, am fost la medicul ortoped si in urma unei radiografii si examen clinic am primit urmatorul diagnostic :
Clinic : laxitate ligamentata bilaterala valgum/varum, condromalacie FP decompensata algic pe partea dreapta, cracmente articulare bilaterale dar care nu sunt asocialte cu durere, sensibilitate meniscala in limite normale.
In urma examenului clinic efectuat de doctor nu am simtit durere.
Diagnostic : luxatie, entorsa si intindere de ligament a articulatiei genunchiului, sdr HPRE bilaterala decompensata algic pe partea drepata, condromalacie FP bilaterala, sdr hiperlaxitate ligamentata.

Mi s-a recomandat kinetoterapie si fizioterapie si de asemenea celadrine capsule + perozin unguent.

Doctorul mi-a explicat ca datorita constitutiei, rotula situata un pic lateral + musculatura slabita am fortat zona genunchiului.

As fi vrut sa stiu daca totusi e ceva grav, am citit ca aceasta afectiune poate fi de diferite grade si nu se poate recupera 100%. Chiar e posibil dupa 4-5 ore de kangoo jumps sa-mi fi distrus cartilajul? Cate sedinte de kineto+fizio ar fi nevoie? Mentionez ca durerea s-a ameliorat semnificativ fata de sapt trecuta cand a aparut, sapt viitoare urmand sa incep programul de recuperare.
Sunt femeie, 1.50 m si 47kg.
3 comentarii
0
12-02-2016, ora 23:11
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
O problema organica a genunchiului nu este exclusa (condropatie rotuliana datorata unei displazii femuro-patelare).
Este insa infinit mai logica ipoteza unei supra-solicitari mecanice a genunchiului, datorita efortului fizic total disproportionat.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
13-02-2016, ora 11:55
SBSA
Nu este medic/terapeut
SBSA
Multumesc frumos pentru raspuns. In urma consultului de recuperare medicala mi s-a recomandat cate 15 sedinte de fizio si kineto, iar doctorita mi-a sugerat sa evit orice sport care sa includa alergari sau solicitarea picioarelor, adica nu ma pot intoarce la orele de aerobic, step si alte ore de lucrat partea inferioara? Nu pot face decat inot? Am facut step si aerobic in trecut si n-am avut niciodata probleme. Inteleg faptul ca sunt mai sensibila si nu voi mai incerca sa fortez articulatiile dar aerobicul imi place foarte mult, ma relaxeaza, ma ajuta cu somnul. Considerati ca ar trebui sa renunt la aerobic? Inotul nu-l vad ca pe un sport ci ca o activitate de relaxare, iar eu ma simt bine dupa ore solicitante precum stepul si alte ore de lucrat picioare si celelalte grupe musculare. Am uitat sa mentionez varsta : 26 ani. Multumesc frumos.
0
22-02-2016, ora 12:39
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Este evident ca trebuie sa evitati sporturile agresive, in favoarea celor non-distructive (inot, ciclism).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: