conceperea unui copil in perioada tratamentului cu cipralex

30-08-2011
paul33
Nu este medic/terapeut
paul33
Ma intereseaza sa stiu daca in perioada de tratament cu cipralex si coaxil in cazul unui episod depresiv mediu (l-am inceput de 2 saptamani) pot concepe un copil. Medicul psihiatru mi-a dat "unda verde" insa nu sunt convins. Sotiei mele ii este teama si imi spune sa mai asteptam. Aveti cunostinta de asa ceva?
7 comentarii
0
30-08-2011, ora 22:44
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Matusa mea, pe langa celelalte, cancerul mamar, diabet, HTA sufera, de o afectiune psihica f grava pe un fond paranoic. Daca nu as fi avut putere interioara si motivatia adanca si sincera de a o ajuta, pt ca o iubesc - ori ar fi trebuit sa fiu acum eu in spital, ori nu as mai fi ramas deloc in prezenta ei.

Poate veti spune ca-mi spal rufele in public - Nu asta e cel mai grav, ci, lucrurile din care ar trebui sa invatam si nu o facem. Din dorinta de a fi drepti, strigam uneori in gura mare despre durerea noastra.

Stiam ca e fixata pe niste lucruri complet deplasate, care ma faceau sa sufar f mult - Totusi, ca de obicei, am avut curajul din nou sa o vad si sa raman chiar mai mult decat posibilul alaturi de ea, dovedindu-i cine sunt cu adevarat. Dar, Doamne mare ! - cand nu a mai avut ce reprosuri sa gaseasca a trecut pe inventii de minciuni - "Ca, s-a intalnit ea cu cineva de la mine de la scoala si i-a spus ca...vdgeytgtgytio. - nu are rost, CHiar nu are rost sa -ti pui mintea...

am febra musculara inca dupa toata oboseala acumulata.Iar ajungand acasa am luat-o de la capat : curatenie, piata, gatit... Slava Domnului pt puterea interioara in primul rand...


Ce m-a durut cel mai mult la ea ? Faptul ca nimic din ce faceam nu era bun: nici faptele bune nu erau bune. Eu nu am putut avea o explicatie pt asta..dai omului miere si el iti da fiere.

Pot sa va spun cu mana pe inima ca sunt singurul om de pe Terra care are compasiune sincera dar si face ceva concret sa o ajute.

Ciudat, cand oamenii ii lovesc repetat pe cei ce vor sa-i ajute. e o afectiune psihica oare ? dac- ar sti cineva cat am facut pt ea, si cat am plans !... Folosesc Tears naturals de multa vreme - drama acestei familii mi-a zdrobit inima - si sa vedeti ce-mi spune - "Si ? Daca te-ai rugat atata pt noi la ce a folosit ? " Intradevar, cine-i poate sta omului impotriva daca el nu primeste ofranda, daca alege in schimb rautatea, distrugerea ? Nici Dumnezeu chiar.

Asa ca, da-ne minte sanatoasa mai intai Doamne, iar celelalte decurg de aici. Si iertare.
va rog iertati-ma si voi prieteni, pt subiectul neplacut.

( Diagnosticul in intregime este: Tulburare depresiva de involutie cu manifestari interpretative paranoide. Pe alte bilete sunt si alti termeni - delir, psihoza...instabilitate ). Totusi numai pe mine m-ar vrea alaturi... e f greu sa stai singur, .
Credeti ca s-ar mai putea modela inspre bine gandirea ei ? credinta ? ( recurge adesea la alcool - uitasem ) Multumesc.
Multa sanatate, ca-i mai scumpa decat toate.

(PS: IN timp ce eram la b Mare - m-a sunat Lili, fata bolnava de sarcoidoza si am vb mult cu ea. Mi-am propus sa o vad cat mai tine caldura; s-a bucurat mult cand a auzit )
0
31-08-2011, ora 17:20
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Contraindicatia apare doar in privinta tratamentului pe care l-ar lua sotia dvs, dvs puteti lua tratamente de orice fel.
0
31-08-2011, ora 17:50
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
In orice caz, stresul oxidativ poate fi mult mai mare in depresie, respectiv protectia antioxidanta poate fi mult mai slaba. Iar cum sperma contine cantitati semnificative de grasimi esentiale, puteti sa va ganditi la:

*seleniu organic - se gaseste in sperma si salveaza vitamina E
*vitamina E gama + susan macinat - fumdamentala pt protejarea polinesaturatelor
*zinc - are si asta un rol in calitatea spermei

Doar cateva aspecte, insa importante.
0
31-08-2011, ora 18:42
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Si de fapt, da! Daca la dvs suplimentarea ar fi necesara ca o chestiune de principiu, sotia ar trebui sa faca lucrul asta in mod obligatoriu.
0
01-09-2011, ora 23:43
paul33
Nu este medic/terapeut
paul33
Va multumesc mult, insa am citit un articol care spunea urmatoarele: (mai multe detalii in articolul de mai jos)
http://www.cugetliber.ro/1222635600/articol/26927/antidepresivele-afecteaza-fertilitatea-barbatilor/
0
05-11-2011, ora 10:59
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Un viitor tata isi cauta raspunsurile la toate intrebarile legate de antidepresive si cind gaseste o informatie nu sare pestea ea, ignorind-o, o ia in calcul si bine face-o atitudine corecta pt viata-.O doamna care era pe antidepresiv, a intrebat pe un topic daca este vreo problema sa-l ia in continuare pe timpul sarcinii(Escitalopram )si raspunsul medicului a fost ca poate sa-l ia fara nici-o problema pe timpul sarcinii.
@paul33 daca mai accesati forumul, ce parere aveti despre o astfel de indrumare a unui psihiatru intr-un astfel de caz?vorbim despre o viata care vine sa intimpine niste probleme dejade un sfat profesionist.
0
24-05-2016, ora 21:18
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Cipralex e unul din cele mai 'blande' antidepresive dar e si el asociat cu sporirea unor riscuri in timpul sarcinii.
Un amplu studiu ce a inclus 400 000 de nasteri din perioada 1996-2003 a ajuns la concluzia ca defectele de sept cardiac ce au aparut cu o frecventa de 0, 5% la femeile ce nu au luat antidepresive au fost aparut cu o frecventa de 0, 9% la femeile ce au luat antidepresive. Printre antidepresivele utilizate mai frecvent a fost si citalopram (un amestec ce contine si escitalopram, substanta din Cipralex) precum si sertralina.

Intre posibilele probleme asociate mai frecvent cu utilizarea antidepresivelor in timpul sarcinii mai sunt citate:
- sporirea riscului pentru autism (exista un articol chiar aici pe site - http://www.romedic.ro/administrarea-de-antidepresive-in-timpul-sarcinii-creste-cu-87-riscul-de-autism-la-copil-studiu-0N54707)
- sporirea riscului de hipertensiune pulmonara (http://www.bmj.com/content/348/bmj.f6932) in special pentru paroxetina

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata




https://www.drugwatch.com/ssri/pregnancy/

Dr Rares Ignat
psihosexolog – psihoterapeut de cuplu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Menopauza si tulburarile psihice
  • Biblioterapia - pot cărțile să vindece depresia?
  • Depresia la vârstnici
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Persoanele care iau antidepresive de două ori mai predispuse la eșecul implantului dentar
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  •