complicatii dupa extragere multipla

26-11-2015
serrina
Nu este medic/terapeut
serrina
buna ziua, am sa incerc sa fiu succinta si poate cineva ma va ajuta. acum 2 zile am suferit extractia totala a 9 dinti si masele din mandibula in vederea efectuarii unei lucrari protetice. totul a mers ok, a doua zi, adica ieri ( sunt in Germania) mi s-a pus proteza provizorie. Pe rana. Gura mea e plina de ate si foarte inflamata iar medicul m-a fortat sa musc ca sa-mi poata pune proteza pe care ar trebui s-o port tot timpul!?!?! n-am rezistat mai mult de 2 ore. astazi am gingia foarte inflamata si un pic amortita la dintii din fata ( care nu mai sunt) si nu stiu daca nu cumva am facut o infectie. la masele pare sa mearga treaba ok, dar in fata, e adevarat ca a ' sapat ' mult in gingiemi-a si taiat-o ca sa poata scoate dintii, e tumefiat si amortit inspre limba. medicul meu e cam departe, ma duc la el miercurea viitoare sa-mi scoata atele, acum ma tratez cu ceai de salvie...intrebarea mea e daca ar trebui sa iau antibiotice ( am doar Cotrim) sau daca iau imi pot face rau? nici vorba sa-mi mai pun proteza deocamdata, de ce insista sa o port pe rana? nuinteleg, poate ma lamuriti dv. multumesc.
2 comentarii
0
26-11-2015, ora 16:24
serrina
Nu este medic/terapeut
serrina
revin sa modific antibioticul de care dispun, e clindasol.pot lua? sau nu e nevoie...ieri medicul mi-a spus ca arata foarte bine operatia dar dupa ce m-a chinuit cu proteza.mi-e teama sa nu se fi infectat.
0
22-12-2015, ora 09:09
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua,
In urma extractiilor e normal ca zona sa fie tumefiata si dureroasa si prin purtarea protezei nu faceti altceva decat sa va ingreunati vindecarea.
Recomandarea mea este sa nu mai purtati proteza nicicum, sa va luati un gel cu clorhexidina cu care sa va masati gingiile si da eventual si ceaiul acela de salvie.
Nu cred ca este cazul de antibiotice decat daca simtiti ca pulseaza zona, ca miroase a infectie. Purtarea protezei pe rana de cele mai multe ori poate directiona osul in procesul de vindecare insa daca este dureros poate proteza aceea e prea lunga sau iritanta si in loc sa redectionezez mai mult rau face.
Succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul