complicatii ale diabetului

18-08-2009
MonicaA
Nu este medic/terapeut
MonicaA
buna ziua pentru toti,
am 57 ani si sint bolnava de diabet de aproape 20 ani, fara sa am nici o complicatie pina acum
stiam de complicatii la rinichi, la circulatia singelui(in special la picioare), la ochi, la inima si multumesc lui D-zeu nu am fost atinsa. de un an mi-au aparut pe piele niste pete rosi, nu cu dureri, mincarimi sau arsuri si nici nu sint rani deschise.arata ca niste pete din nastere. mi s-a spus ca sint cumplicatii de la diabet si nu exista tratament, poate doar cu cortizon injectabil. nu am gasit nimic scris despre camplicatia aceasta. stie cineva ceva mai mult despre aceasta complicatie, unde sa caut sa ma documentez putin in legatura cu aceasta?
va multumesc anticipat pentru raspuns
-
7 comentarii
0
18-08-2009, ora 13:09
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Consultati un medic homeopat cu experienta care va poate ajuta. Astfel de simptome sunt cunoscute de aproape 200 de ani in homeopatie.
In Italia sunt destui medici homeopati, unii chiar celebrii pe plan mondial.
0
18-08-2009, ora 18:40
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Leziunile trofice ale piciorului sub forma de gangrena umeda sau uscata este o complicatie frecventa a DZ pe fond de ischemie cronica progresiva.Pielea piciorului se pateaza, se inchide la culoare, iar durerea lipseste datorita neuropatiei somato-senzitive [ se cheama gangrena neuropata ].Trebuie sa te adresezi imediat unui specialist diabetolog pentru a face noi analize, investigatii, caci este necesara reechilibrarea diabetului si poate chiar introducerea insulinei sau reajustarea dozelor pe care le primesti deja.Cu alte cuvinte trebuie ca specialistul sa schimbe schema de tratament. Sunt si alte sfaturi pe care trebuie sa le primesti pentru ca aceste leziuni sa nu evolueze. Ori aceste pete nu sunt de la diabet [ de ce ti s-a spus ca nu se poate face nimic in afara de cortizon????? ] sau sunt de la diabet dar medicul respectiv nu e diabetolog si n-a stiut cum sa te indrume.
0
19-08-2009, ora 09:21
MonicaA
Nu este medic/terapeut
MonicaA
buna dimineata d-na doctor,
probabil nu ma fac eu prea bine inteleasa, nu este nici pe departe gangrena.sint niste pete mici si rosii (una linga glezna la un picior, una linga genunchi la piciorul al doilea) si una mai mare nitel la cot(pe mina stinga), arata ca o coroana la mijloc pielea este curata.doctorol a spus ceva cu "corona" dar eu nu am notat si am uitat numele. doctorul spune ca este fenomen cunoscut la diabetici si apare pe tot corpul in multe exemplare.doctorul care m-a consultat este profesor doctor in buli de piela la spitalul Hadassa din Ierusalim si am mare incredere in el. si cu analizele stau foarte bine, fac injectii cu Byetta 10 si oscilez intre 110 dimineata si 150 seara, asaca sint foarte echilibrate.
singurul lucru care ma intereseaza este numele ca sa put sa-l caut pe internet sa ma "documentez" si sa stiu ceva mai multe despre fenomen
va multumesc pentru atentie si rabdare
Monica
0
19-08-2009, ora 20:06
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Buna seara! Cele mai importante leziuni cutanate ce pot apare la un pacient diabetic vechi, independent de ceea ce am descris eu mai sus, deci in afara tulburarilor ischemice, sunt urmatoarele : necrobioza lipoidica, granulomul inelar, buloza diabetica si xantoamele papuloase eruptive. Tu ai una dintre aceste manifestari cutanate si, intr-adevar, terapia lor tine de specialistul dermatolog.Aceste leziuni apar datorita scaderii troficitatii pielii.Numai bine!
0
20-08-2009, ora 07:45
MonicaA
Nu este medic/terapeut
MonicaA
buna dimineata,
va multumesc mult, azi cind ajung acasa incep sa caut
sa auzim numai de bine, Monica
0
30-09-2009, ora 10:47
gabystrat
Nu este medic/terapeut
gabystrat
Buna ziua !Am 53 de ani si in ultima perioada sunt preocupat de urmatoarea probema:la analizele medicale efectuate in anul2007 peste limitele acceptate normale au fost tgp, colesterolul si indicele glicemic a fost de 116, in anul2008, la fel peste limite tgp si colesterolul, iar glicemia 169.Am repetat testul de glicemie anul acesta valori140si136[ valori a jeun]sunt incadrabil in tipul2 sau alta forma de diabet zaharat ?Mentionez de asemenea ca de circa doua luni, doua luni si jumatate am dureri la gamba (partea int )a piciorului drept si o mica umflatura a acestuia.Va multumesc anticipat pentru raspuns
0
30-09-2009, ora 14:48
MonicaA
Nu este medic/terapeut
MonicaA
buna ziua,
eu medic nu sint, eu numai cit sufar de diabet.
din cite stiu eu diabetul capatat pe parcursul vietii(nu nascut cu el)este diabet de tip2.glicemia normala este pina la 110(cred ca sint norme international valabile), in mod sigur 169 este deacum destul de avansat si trebuie tratat.o vizita la doctor este obligatorie!!!!!
diabetul ne tratat este o "pacoste", complicatiile sint diverse si foarte grele.trebuie luat cu seriozitate marita si tratat la medic, nu numai dieta sau alte lucruri foarte la moda acum in Romania
dieta este obligatorie dar nu este suficienta!
va doresc numai bine si sanatate!
Monica
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Consumul ridicat de dulciuri poate provoca diabet
  • Smart Contact Lens – lentilele care monitorizează glicemia
  • Plasturele „inteligent” pentru monitorizarea glicemiei
  • Includerea proteinelor din zer în dietă ar putea fi benefică în managementul diabetului zaharat tip 2
  • Un hormon recent descoperit ar putea trata diabetul tip 2 și obezitatea
  • O pastilă cu insulină ar putea reduce nivelul de zahăr din sânge la diabetici
  • Diabetul crește riscul unui deces cauzat de infarct
  •