colonoscopie virtuala

24-02-2010
FlaviusPTZ
Nu este medic/terapeut
FlaviusPTZ
Buna ziua,

Sunt programat pentru vineri(26.02.2010), adica peste 2 zile, la un control RMN abdominal+pelvis. Am decis sa fac aceasta investigatie deoarece am avut probleme digestive, dureri abdominale, rareori sangerari dupa scaun(probabil hemoroizi) si nu am vrut sa fac colonoscopie clasica.

Ca sa scurtez, intrebarea mea ar fi in acest caz mai este nevoie de pregatirea si curatarea colonului inainte cu cateva zile ca la o colonoscopie obisnuita sau se vede la RMN si fara aceasta pregatire?
Am aceasta nelamurire deoarece am intrebat la clinica respectiva si mi sa spus numai sa nu mamanc inainte si atat, ca nu trebuie nici un fel de pregatire. Dar pe foarte multe forumuri si site-uri am citit ca totusi este nevoie de aceasi pregatire ca la o colonoscopie normala.

Va rog, daca stiti exact sa ma ajutati deoarece nu vreau sa dau 950 de Roni pentru o investigatie care sa nu ma ajute la nimic.

Va multumesc anticipat.
6 comentarii
0
25-02-2010, ora 00:57
supradyn
Nu este medic/terapeut
supradyn
raspunsul la intrebarea ta nu-l stiu dar pot sa-ti spun ca mi-am facut RMN la sanador cu trimitere de la medicul de specialitate decontata de casmb, adica in loc de 7 mil am dat 200mii.Suna si intreaba
0
25-02-2010, ora 11:25
FlaviusPTZ
Nu este medic/terapeut
FlaviusPTZ
Am sunat astazi inapoi si a fost o confuzie. Eu am specificat RMN abdominal, cand defapt trebua sa le spun ca vreau colonoscopie virtuala. Pt. ca acolo trebuie tinut un regim de 4 zile si in ultima zi nu se mai mananca, numai ca nu se vede la RMN si numai la tomografie. Nu vreau sa fac tomografie deoarece am auzit ca este foarte daunator din cauza radiatiilor, si totusi m-am gandit sa fac o colonoscopie clasica, daca stiti careva un o clinica din Timisoara cu un doctor bun pe care sa il recomandatii as fi recunoscator.

Astept sugesti sau raspunsuri, va multumesc anticipat.
0
25-02-2010, ora 18:50
adela26
Nu este medic/terapeut
adela26
pt colonoscopie clasica in Timisoara poti merge la Clinicile Noi la sectia de gastroenterologie la dl doctor Musta; este un doctor foarte bun; daca imi amintesc bine este la spital intre orele 8 - 11; multa sanatate!
0
21-06-2010, ora 16:22
FeliP
Nu este medic/terapeut
FeliP
Buna, numele meu este Felicia Popov si sunt noua pe acest forum.In ceea ce priveste colonscopia virtuala, sotul meu a avut probleme la colon, pana in momentul cand un coleg de serviciu i-a recomadat sa-si faca analizele la centrul medical academica langa cinema patria. Am intrat pe site si m-am cam speriat de grafica dichisita.
Deobicei asta se reflecta in pretul analizelor :). Ne-am luat inima in dinti si am mers acolo. whoa... parca am mers la un versailles al clinicilor + naveta enterprise. :). Pretul a fost pe masura unei tehnologii de ultima ora dar personalul medical s-au comportat cu noi ca si cand am fi dat bani si nu ca si in colt unde daca esti bolnav parca ai facut-o ca sa ii deranjezi. De fapt atat costa o astfel de procedura oriunde, daca intelegeti unde bat... Sunt foarte fericita mai ales ca analizele au relevat ca sotul meu nu este atat de grav bolnav. Va recomand tuturor sa mergeti la medic pentru ca forumurile nu sunt analize si nici medici.
aici e adresa de la naveta enterprise :)) M-as duce acolo sa imi beau si cafeaua. :))
-*


(*modificat de administrator)
0
22-06-2010, ora 17:15
ramoistrate
Nu este medic/terapeut
ramoistrate
Scuza-ma FeliP,
am cautat pe google centrul academica medical si am ajuns aici -academica-medical.ro. Cred ca la asta te refereai nu?
aici ma duc
chiar, dau si cafea ? :p
0
22-06-2010, ora 18:25
FeliP
Nu este medic/terapeut
FeliP
da ramo, la asta ma refeream.
din pacate, se pare ca moderatorii nu apreciaza linkurile :)) imi cer scuze daca am incalcat vreo regula.

nu stiu daca dau cafea la academica medical dar eu as fi vrut sa dau cafea tuturor dupa ce am primit rezultatele lui marius :)

iti urez acelasi rezultat! Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: