colon iritabil

03-07-2011
asolomon583@gmail.com
Nu este medic/terapeut
asolomon583@gmail.com
Buna ziua! Dupa cum am mai prezentat sufar de citi va ani de colon iritabil, la indicatia unei persoane avizate in domeniu folosesc de 2 sapt TARATE PSYLLIUM. La inceput nu am avut reactii adv dar de 2zile ma doare burta dupa putin timp de la ingerare.Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Va multumesc!
4 comentarii
0
04-07-2011, ora 16:11
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Am patit la fel. Adica, am luat acum vreo doia ani colon cleanse care contine tot numai Psylium si m-am simtit foarte bine. Acum o luna a luat tatal meu de la plafar, la kilogram, tarate de psylium si am zis ca-i tot aia, hai sa mai fac o cura. Dupa a doua administrare am avut o stare foarte neplacuta, voma, arsura, durere. Nu am mai luat. Am concluzionat ca totusi exista o diferenta, poate de cum sunt "prelucrate". Ma si miram sa fie diferenta de vreun milion de lei si sa fie la fel calitativ.
Daca imi spui cum se manifesta la tine colonul iritabil si cum ai scaunul, poate iti pot da sugestii din experienta si consultatii multe cu medicii.
Sanatate!
0
04-07-2011, ora 23:06
asolomon583@gmail.com
Nu este medic/terapeut
asolomon583@gmail.com
Va multumesc pentru raspuns, iar referitor la simptomatologia pe care o prezint este urmatoarea: meteorism abdominal dupa majoritatea alimentelor, piroziss avind si o gastrita hiperacida, dureri abdominle difuze pe ambele flancuri si transvers, flatulenta urit mirositoare , ostare de irasciblitate pe fond neuro vegetativ toate acestea sunt acutizate de stari emotionalede conflicte de ordin psihologic.va multumesc
0
05-07-2011, ora 00:04
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Sa-ti dau o veste buna: iti poti ameliora mult simptomele. Ai rabdare si aplica treptat niste etape si vei avea o viata normala.
Inca un pont: cele psihice influenteaza mult tranzitul intestinal, starea generala, dar si inversul este valabil, ti-o spun din proprie experienta. Atunci cand se va mai "repara" partea digestiva, alta stare vei avea, nu vor mai ajunge sa se manifeste psihic toate cele ce vin din fizic. Dar daca simti ca psihic nu faci fata la ceva, apeleaza cu incredere la cineva specializat in acest domeniu. De cat timp ai simptomele? oricum a existat un factor psihic si unul fizic in declanasarea starii actuale.
Acum concret: sindromul de colon iritabil este un diagnostic foarte larg, trebuie sa ajungi sa restrangi la un diagnostic mult mai punctual. Trebuie sa afli daca ai intolerante alimentare (gluten, lactate, fructoza). Acum se fac si in tara teste din astea, intereseaza-te pe net. Oricum, la simptomele tale ti-as sugera sa renunti o saptamana la lactate si orice cruditati, condimente si acidulate si vezi diferenta. Are mare importanta!
Apoi, sa fii la zi cu analize precum: coprocultura, coproparazitologic, ecografie abdomen superior, sa stii starea ficatului, pancreas, mai ales colecist, analiza din sange ptr depistare Helicobacter Pylori. Poate nici endoscopia sau colonoscopia nu-s de exclus. Ce culoare, consistenta are scaunul, ?
Pentru balonare poti lua espumisan sau carbune medicinal. Dar pana nu afli cauza reala a simptomelor, senzatiile pot fi doar diminuate artificial.
Si foarte important: ia probiotice (mie Jarro Dophilus+fos mi-au facut cel mai bine) si vei vedea schimbari semnificative.
Asadar, analize, investigatii, dieta prin excludere si consult la un gastroenterolog cu experienta si rabdare care sa nu te expedieze cu niste simple antiacide sau ceva asemanator, , , ,
Sanatate si da semn daca ai ceva date concrete.
0
10-07-2011, ora 10:25
asolomon583@gmail.com
Nu este medic/terapeut
asolomon583@gmail.com
VA MULTUMESC !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratament colon iritabil
  •