colita microscopica - tratament dieta

03-01-2016
denisalacra
Nu este medic/terapeut
denisalacra
mama mea, in varsta de 74 ani a fost diagnosticata acum 1 an cu colita microscopica (in urma colonoscopiei)si in urma internarii in spital, unde a urmat mai multe tratamente, a depasit cu bine starea diareica, revenind cumva la normal si tinand un regim cat de cat. Dupa 1 an de zile, in urma unui accident i s-a pus proteza de sold si recuperarea indelungata si durerile groaznice au determinat-o sa inghita destule calmante, majoritatea din gama antiinflamatoarelor nesteroidiene, tocmai cele care i-au provocat si colita microscopica, se pare! In plus nici regimul nu l-a mai tinut cu sarbatorile astea si ca urmare, i s-a declansat din nou boala, respectiv are 10-12 scaune diereice apoase, sub forma de jet. Nu mai stiu exact ce tratament a urmat in spital, de aceea va rog sa-mi spuneti ce TRATAMENT este indicat sa-i dau ori de cate ori revine aceasta boala? deocamdata a luat loperamid, salofalk (3 ori/zi)si furazolidona forte (1 la 6 ore, iar pt. dureri abdominale a luat duspatalin (acest tratament l-a urmat atunci in spital, dar au mai fost si perfuzii, nu stiu cu ce).Mentionez ca nu se poate deplasa decat prin casa cu cadrul de mers si din acest motiv nu pot s-o duc la dr. Ca urmare, astept daca se poate raspuns urgent, dar si ce REGIM ALIMENTAR sa urmeze, daca se poate concret (ce poate sa manance nu ce nu are voie!!), astfel incat boala sa nu mai apara! (daca se poate!). Multumesc! Denisa P.
1 comentarii
0
04-01-2016, ora 19:43
denisalacra
Nu este medic/terapeut
denisalacra
Multumesc pt. mesaj, dupa 2 zile cu tratamentul pe care l-am mentionat, mama se simte mai bine, a revenit la 1-2 scaune/zi si va continua cu regim si tratamentul respectiv. Am incercat sa chem medic acasa, dar gastro nu am gasit sa faca consultatii la domiciliu si a doua varianta ar fi salvarea, dar nu e cazul. As prefera daca se poate sa mentioneze cineva despre regimul alimentar, ca in afara de orez+morcovi si covrigi+ceai nu mai mananca nimic acum.
Branza, iaurt, paste, cartofi ii fac rau, a incercat vita+legume la cuptor (alta data), dar asta numai dupa ce isi revine complet. Si in rest? Ca daca dam de o parte leguminoase, cartofi, varza, paste, lactate, fructe nu prea mai ramane nimic. Vesnicul piept de pui la gratar cu morcovi+orez si vita la fel!! Raman banane+mar copt la capitolul fructe. Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici