colesteroloza

25-03-2008
irina_bd
Nu este medic/terapeut
irina_bd
Am 33 ani, 160cm si 50 kg. Am facut cateva analize deoarece aveam o stare de oboseala cronica si rezultatele au iesit f. proaste din punctul meu de vedere, adicaTGP 55; HDL colest.78, creatinina 0.92; iar peste 3 zile am mai facut un rand : TGP 65; TGO 41; creatinina 0.9; gamaGT 125; bilirubina totala 0.8.electroforeza normala.Ulterior am facut si echo abd. FICAT - LSH 47mm ;LC26mm;LDH 155mm ; ecostructura hepatica granulara mai hiperecogena ;COLECIST ax lg. 57/14 mm contine imagini hiperecogene - colesteroloza.CONCLUZII Steato hepatita. Colesteroloza biliara veziculara.Mentionez ca nu consum alcool de nici un fel, fumez 3-4 tig/zi numai mentolate, nu mananc conserve. chipsuri, salamuri, dar mananc dezordonat adica o masa principala seara cu mancare gatita, iar in cursul zilei covrigi. batoane sau fructe.Nu mananc dulciuri in exces, paste fainoase, prajeli sau condimente.
Va rog sa-mi interpretati analizele si ce ar trebui sa fac- alte investigatii suplimentare.Sunt derutata si ma simt oribil mai ales ca am citit pe site ca gama GT creste in cazul consumului de alcool.Sincer la mine nu e din aceasta cauza!Dar care e ?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
2 comentarii
0
26-03-2008, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Din punctul meu de vedere, analizele nu sunt f proaste! Gama-GT si TGP crescute moderat pot fi si ca urmare a unei hepatite virale, nu doar a consumului de etanol, desi Gama-GT are prostul renume de a se numi "Gama betivil depistaza". Intrucit si aspectul echo al ficatului este hiperechogen, granular, trebuie avut in vedere si posibilitatea prezentei unui virus hepatic. Asadar, va recomand sa va testati Ag HBs, Ac anti-VHC, iar gama-GT, TGO, TGP sa le monitorizati in dinamica-odata pe saptamina, pana lamurim despre ce e vorba.
Daca virusurile hepatice vor fi negative, mai ramine o a 3-a baterie de analize de facut- LKM-1, Anticorpi anti-mitocondriali, ceruloplasmina.
In leg cu colecistul- vezicula de portelan sau vezicula fraga(Colesteroloza de care spuneti) nu are nici o semnificatie patologica.
Cu toate aceste analize monitorizate in dinamica+markerii virali(Ag HBs, Ac VHC)+anticorpii de care am pomenit, ar trebui sa se elucideze diagnosticul, dar de la inceput va spun ca sunt si cazuri cand totul iese normal si totusi enzimele hepatice sunt moderat crescute, ...hepatita cronica de cauza neprecizata.
Mai este o intrebare- daca luati contraceptive orale sau alte medicamente potential toxice hepatice.
0
31-03-2008, ora 00:00
irina_bd
Nu este medic/terapeut
irina_bd
Am facut si AgHBs si AcVHC la 2 laboratoare diferite si au iesit negative. AcHBs au iesit pozitivi dar cred ca e urmare a faptului ca in urma cu 6 ani am facut vaccin AHB.Am repetat si celelalte analize la alt laborator si au iesit aceleasi rezultate, doar ca acolo valorile maxime admise erau mai mari, asa ca valorile care au iesit se incadreaza in limite.
Totusi starea generala este influentata, mai ales de prezenta unei dureri surde-disconfort- in partea dreapta, ce apare imediat dupa masa.Nu am luat nici un fel de medicamente in ultimele 3 luni, nu am luat anticonceptionale niciodata, singurele tratamente mai lungi au fost pentru anemie cu ferrogradumet in urma cu 3 ani si in urma cu 1an si jum. Duphaston timp de 6 luni pentru ovar polichistic.
Pentru analizele de care aminteati la ce specialist ar trebui sa ma adresez sa mi le recomande eventual sa mi le interpreteze?
Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: