col uterin iritat

27-07-2012
mimi32
Nu este medic/terapeut
mimi32
Buna ziua!
Am nevoie de un sfat, daca ma puteti ajuta
Am fost la un control de rutina si mi s-a descoperit un chist pe uter de 1 cm, am mers la medicul ginecolog mi-a recomandat un Papanicolau, rezultatul a iesit satisfacator, candida rare filamente, celule pavimentoase superficiale si intermediare izolate si in placarde, unele cu nucleu hipertnofati...la observatii clasa II, inflamator, mi s-au prescris spalaturi cu tantum rosa si ovule. Dupa tratament am fost la consult si mi s-a spus ca am colul iritat din cauza candidei sau a tratamentului si ca trebuie facuta o cauterizare, as vrea sa stiu daca a mai avut cineva asa ceva, eu vroiam sa fac un bebe si acea cauterizare ma cam sperie un pic. Intrebare... trebuie facut neaparat acea cauterizare si apoi sa fac bebe, sau mai poate duce amanare cauterizarea???
Multumesc anticipat
2 comentarii
0
27-07-2012, ora 22:18
Dr. Dimitrios Harsisis
Obstetrica-ginecologie, Cipru
Dr. Dimitrios Harsisis
Salut,

Nu exista absolut nici un motiv sa faci cauterizare atata timp cat testul Papanicolaou a iesit normal. Mai mult ca sigur ca cineva incearca sa-ti stoarca cativa bani facandu-ti o operatie de care nu ai nevoie si care s-ar putea solda doar cu complicatii (sangerare, simfize la nivelul colului uterin sau risc crescut de nastere prematura)

Toate cele bune,

Dimitrios Harisis MD
Specialist Obstetrica Ginecologie
Famagusta General Hospital
CYprus
0
29-07-2012, ora 16:21
mariele
Nu este medic/terapeut
mariele
Buna.
Mie ginecologul mi-a spus in urma controlului si a biopsiei ca am erozie simpla la colul uterin si mi-a propus sa o ard cu azot, dar eu as vrea si un bebe.
Cum credeti ca e mai bine sa fac arderea si apoi dupa ce e totul bine sa ma gindesc la bebe, sau invers sa fac bebe si apoi sa fac aderea, ( si inca: e adevarat ca dupa nastere poate aparea iarasi erozie)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul