cojite in cap

14-03-2008
wiliana2828
Nu este medic/terapeut
wiliana2828
fetelor bebe al meu are 2 luni si 2 sapt si are cojite in cap cum sa procedez?si inca ceva obrajorii lui sunt aspri si au cojiteam incercat sa il spal cu ceai de galbenele dar nu trece
2 comentarii
0
24-03-2008, ora 00:00
Psih. Sorina Voicu
Identitate neconfirmată
Psih. Sorina Voicu
Draga Wiliana, de cele mai multe ori, cojitele de pe capusorul bebelusilor sunt normale. Pielea lor se poate descuama pe tot corpul dupa nastere, deci inclusiv si pe caput. Este un fenomen normal. Ai putea sa-i faci bainta in apa in care ai pus o mana de tarate de greu pentru ca ajuta la inmuierea pielii, insa trece si daca nu folosesti aceasta metoda. Umezeste-i bine capusorul la baita pentru a se inmuia cojitele si apoi piaptana-l cu o perie moale pentru bebelusi. In timp se duc toate. Pe fata poti sa-l dai inainte sau dupa baita cu putin ulei de masline pentru a-i hidrata tenul. Nu incerca sa i le indepartezi cu mana pentru ca poti sa-i iriti pielea. Ele vor cadea atunci cand pielea de dedesubtul lor va fi deajuns de bine regenerata incat sa poata face fata stimulilor externi (apa, aer, praf, etc).
Sunt multe procese fiziologice prin care trec bebelusii dupa nastere si nimeni nu ni le spune dinainte pentru a sti despre ele astfel incat ne ingrijoram la cea mai banala chestiune. Important este sa ne pastram capul pe umeri si sa citim sau sa intrebam medicul pe masura ce ele apar pentru a sti intotdeauna sa facem ceea ce este mai bine pentru puiutii nostrii.
Multa sanatate va doresc!
0
13-01-2010, ora 14:33
lorela
Nu este medic/terapeut
lorela
eu am incercat cu ulei de migdale dilci de la plafar, inainte de baie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sfaturi pentru cei ce doresc să se radă în cap
  •