coaxil este eficient?

02-04-2010
picasso
Nu este medic/terapeut
picasso
as vrea sa stiu daca cineva care a suferit de depresie moderata sau severa s a facut bine in urma tratamentului cu coaxil.eu il iau de o luna si nu simt nici o schimbare in bine, am zile in care ma simt foarte rau, lipsa de chef totala, cateodata imi e greu sa ma ridic din pat si stau pur si simplu si ma uit pe pereti.la serviciu fac fata cu greu.credeti ca ar fi trebuit sa si faca efectul pana acum sau sa mai astept?sa vorbesc cu medicul psihiatru sa mi l schimbe?ce parere aveti de seroxat?mentionez ca in afara de coaxil mai iau si depakine si pramistar pentru memorie
multumesc.
14 comentarii
0
03-04-2010, ora 12:14
calogeropoulis aristia
Nu este medic/terapeut
calogeropoulis aristia
Draga mea Eva, medicamentele psihoptrope isi fac efectul in timp, dar nu ar strica sa ii ceri parerea psihiatrului tau.
Te-as sfatui sa nu disperi niciodata cand esti depresiva, eu stiu ce inseamna depresia.
Pasti fericit si numai bine
0
03-04-2010, ora 13:37
anaid09
Nu este medic/terapeut
anaid09
O prietena a mea a luat coaxil pt un episod major de depresie si a fost apa de ploaie, a trebuit sa i-l schimbe ca era prea slab.
Seroxat e mai eficient decat coaxil, nu ezita sa ceri medicului tau.In maxim 3 saptamani de tratament cu antidepresiv ar trebui sa se vada efectele, iar daca la tine nu este nicio ameliorare, se impune schimbarea medicamentului.
0
03-04-2010, ora 14:44
picasso
Nu este medic/terapeut
picasso
multumesc pentru raspunsuri.sincer si eu credeam ca antidepresivul coaxil e cam slabut, dovada ca nu ma simt bine dupa o luna de cand il iau, dar abia mi am cumparat reteta si crde ca voi mai astepta si luna asta, daca pot si i voi cere medicului alt antidepresiv in cazul in care nu a simt mai bine.problema e ca nu pot face nimic si de marti cand ma voi duce la serviciu nu stiu cum voi mai face fata.dimineata cand ma trezesc e un calvar pana ma mobilizez si nu am chef de absolut nimic.
oricum sarbatori fericite si numai bine!
0
03-04-2010, ora 16:04
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
ce doza de coaxil iei? eu luam 1 pastila pe zi, nu m-am simtiti bine si am marit la 2 pastile pe zi. nici asa nu m-am simti bine si l-am schimbat cu alt antidepresiv. nu am asteptat prea mult timp sa ma chinuiesc. parerea mea este ca daca un antidepresiv nu isi face efectul intr-o luna de zile trebuie schimbat.
multa sanatate si Paste fericit
0
03-04-2010, ora 16:17
picasso
Nu este medic/terapeut
picasso
buna.iau 3 pastile pe zi, asa am luat de la inceput.da, si eu cred ca trebuie schimbat dar medicul psihiatru mi a spus ca acest coaxil isi face efectul mai greu, acum nu stiu a trecut cam mult timp si intr adevar ma chinui foarte tare.numai bine
0
05-04-2010, ora 12:35
Emmma
Nu este medic/terapeut
Emmma
Buna tuturor, si eu am luat Coaxil si la mine cel putin, era apa de ploaie.Din cate stiu, daca intr-o luna-o luna jumate nu apar efectele medicamentului, atunci acesta trebuie schimbat.Cateodata avem nevoie de multi timp si multa rabdare de a gasi medicamentul potrivit, si eu inca-l caut.Va doresc multa rabdare, si inainte de toata cat mai multa sanatate !
0
18-05-2010, ora 11:09
denis19827
Nu este medic/terapeut
denis19827
pt. eva. Coaxilul este un antidepresiv de ultima generatie fara reactii adverse majorre.In depresie medicamentele efectiv se, , incearca"care sunt bune pt.pacient.Eu am luat coaxil 2 luni, fara rezultat apoi fevarina care a avut efect f. f. bun si relativ repede.Aprox.2 luni este termenul de asteptare pt raspuns la tratament.La inceput se, , incearca" un antidepresiv mai slab apoi se trece la altul.Unii p[acienti raspund la coaxil(am vazut cazuri in spital).depinde de cat de avansata este bola, de cat timp este instalata, varsta, daca este o recidiva(aici lucrurile se schimba)etc.Acum dupa o luna cum te simti?
0
19-05-2010, ora 07:13
picasso
Nu este medic/terapeut
picasso
buna tuturor!vreau sa va spun ca am schimbat tratamentul cu coaxil pentru ca ma simteam rau si am inceput un trat cu efectin.dupa o zi de tratament pot spune ca e altceva, ma simt mult mai bine si sper sa ramana asa.multumesc pentru raspunsuri.
0
19-05-2010, ora 10:55
denis19827
Nu este medic/terapeut
denis19827
Eva ma bucur sincer ca esti bine. Ai abdare ca medica, entul sa, , lucreze" si in cateva luni tolul o sa revina la normal.Inziua de astazi depresia a ajuns ca o simpla raceala , Asvrea sa intreb, aluat cineva Stresam ?Mi la recomandat dr. de familie pt. insomnie.Se da fara retete, este un medicament nou si nu stiu ce reactii are si daca se poate asocia cu alt antidepresiv?
0
14-02-2012, ora 20:24
angelicakuk
Nu este medic/terapeut
angelicakuk
buna tuturor.as vrea sa stiu daca mai foloseste cineva coaxil si cum se simte?
0
27-02-2012, ora 14:13
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Da,
eu iau Coaxil in combinatie cu alt antidepresiv, si anume Cymbalta si poate un al treilea, pentru ca e si antipsihotic si antidepresiv, Seroquel.Doza care mi-a fost recomandata este de trei drajeuri pe zi.Din cate am citit(L.Deheleanu-Bazele biologice ale psihiatriei), Coaxilul in doza eficienta, acompaniat si de alt antidepresiv, care sa acopere si alti receptori, eventual medicatie antipsihotica si anxiolitica, dupa caz, reface arhitectura creierului in anumite zone si are un rol in pastrarea echilibrului psihic.Cam asta va pot spune din propria experienta, mai multe antidepresive, printre care si Coaxil, 1 de trei ori pe zi.S-auzim de bine si sanatate!
0
02-05-2016, ora 12:34
Emanoil
Nu este medic/terapeut
Emanoil
Bunaa.. ! Si eu iau coaxil de o luna pentru anxietate il iau, dar parca am ceva din reactiile adverse pentru ca eu am inceput sa am dureri abdominale, stare de rau, dezechilibru, ameteli... a avut cineva asa ceva ?

Mie mi-a fost recomandat sa il iau cu Keppra dupa ce am facut o criza epileptica acum 1an jumate, si de vreo 4luni iau Keppra de o luna Coaxil, si parca nu ma simt bine ! Ca sa ma intelegeti, am avut o criza care se spune ca a fost de epilepsie sau ceva vegetativ, care sa manifestat total diferit de asa numita Epilepsie in general (m-am trezit cu dureri de cap intr-o dimineata, m-am imbracat sa merg la munca, am cazut inapoi in pat timp de vreo 10 sec maxim, decat sforaiam si mi-am pierdut urina in rest nimic ).
Mi-am facut tomograf si toate analizele posibile, totul ok !

Acum va pot spune k nu sa mai repetat aceasta criza, dar din vara anului trecut, am inceput sa ma ia un fior prin corp, un nod in gat, ameteala, stare de rau, fara chef de nimic, si urgent ma duc la toaleta sa imi fac nevoile, dupa aceste stari medicul neurolog mi-a dat diagnosticul in urma consultatiei : epilepsie de lob temporal drept si anxietate care apare la scurt timp dupa ce am facut o criza epileptica.. Iau keppra asa cum vam zis ma simt bine, si mi-a mai fost dat Anxiar sa iau la nevoie.. Va spun ca aceasta pastila isi face efectul in 20 de min de numai am nimic, dar nu pot lua un tratament k provoaca dependenta!

Acum sa revin la antidepresiv Coaxil, mi sa recomandat de un psihiatru, dar nu ma simt cred bine de la ele, si Keppra si el acu cam aceleasi reactii adverse, ce credeti ? va multumesc ca a-ti citit si poate ma ajutati cu vreun raspuns.. Multa sanatate
0
02-05-2016, ora 15:54
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Incercati sa schimbati tratamentul daca nu va simtiti bine cu el.
0
10-05-2016, ora 20:32
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Cred că diagnosticul medical este cel corect, trebuie să schimbați tratamentul, cum spune și Clara, trebuie să mergeți periodic la neurolog și la psihiatru, asta este situația. Luați la nevoie un anxiolitic (Anxiarul, adică lorazepam, nu provoacă dependență prea mare față de alte benzodiazepine, dacă este necesar să-l luați, nu-i bai, luați-l, atunci când anxietatea este foarte mare)!
Coaxilul este mai mult un modulator presinaptic, care ajută dacă însoțește un alt antidepresiv și are rol în neuroplasticitate, după părerea mea, nu-și face efectul în monoterapie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul