ciuperci pe limba ?

29-12-2008
daniel6
Nu este medic/terapeut
daniel6
buna ziua

de ceva vreme am observat ca pe limba mea, apar niste basicute rosii atunci cand o scot din gura pentru cateva secunde.ele incep 'sa rasara' dupa aproximativ 10 secunde

daca este nevoie si pot fi de folos voi face si niste poze.deja am incercat dar nu am reusit datorita diferentei de luminozitate din gura si exterior

off topic: lupele dermatologice de cate ori maresc imaginea ?

multumesc
13 comentarii
0
29-12-2008, ora 13:31
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Buna ziua,

Ceea ce descrieti dumneavoastra nu pare a fi o infectie fungica. Infectia fungica se caracterizeaza in principal prin "un fel de" depuneri albicioase care cateodata se "rup" de pe limba si care determina o sensibilitate mai mare a limbii fata de diferiti factori din mediul ambiental, precum: caldura, rece (cand spun rece ma refer atat la alimente reci cat si la vreme) etc.

Cum sunt acele basicute rosii? Va "mananca", ustura sau deranjeaza intr-un orice alt fel?

Incercati tousi sa faceti o poza (undeva unde lumina sa nu fie puternica, pentru ca estede ajuns blitzul)!

S-ar putea ca acele "basicutze" sa fie papilele gustative care sunt destul de sensibile la cald, frig etc...

Astept rsp dvs!

In orice caz, pentru a va linisti ar trebui sa consultati un dermatolog care sa va exemineze cu un dermatoscop!

In speranta ca v-am putut ajuta,

Nick!
0
29-12-2008, ora 15:01
daniel6
Nu este medic/terapeut
daniel6
am sa pun linkurile cu imaginile, una pe fiecare rand.in caz ca url-urile nu vor fi transformate in hyperlinkuri, va rog sa le copiati in bara de adrese

http://img227.imageshack.us/img227/6415/picture001nk6.jpg
http://img218.imageshack.us/img218/6830/picture002mh6.jpg
http://img218.imageshack.us/img218/4051/picture005xy6.jpg
http://img227.imageshack.us/img227/4889/picture006wx4.jpg
http://img227.imageshack.us/img227/8781/picture007tm1.jpg
http://img227.imageshack.us/img227/4396/picture009ys4.jpg

imaginile sunt puse in ordinea in care au fost facute.cele de la sfarsit sunt facute cam la 40 de secunde de stat cu limba afara :)

basicile astea nu ma deranjaza cu absolut nimic doar ca le-am observat de ceva vreme si m-am intrebat ce or fi

legat de infectie.nu mai tin bine minte daca in primavara aceasta sau primavara trecuta am fost la dermatolog pentru acea pata alba de pe limba.medicul m-a trimis la bucuresti la un institut nu mai stiu care (cred ca era pe langa cotroceni sau politehnica) unde mi s-au recoltat probe si le-au pus pe nu stiu ce medii de cultura (cred ca pentru a vedea daca se inmultesc sau evolueaza in vre-un fel).2 medici au spus ca e posibil sa fie candidoza insa rezultatele testelor au contrazis asta.din ce am auzit e posibil ca acea pata sa fie provocata de sistemul digestiv.uneori apare, alte ori dispare, dar nu definitiv.am incercat sa urmaresc evolutia dupa diferite tipuri de mancare sa vad cum reactioneaza si... nimic diferit
0
30-12-2008, ora 13:12
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Multumesc pt poze!

Le-am analizat si mai mult ca sigur dumneavoastra aveti o "limba geografica" foarte sensibila!

Vreau sa va mai intreb daca pana acum ati avut vreo afectiune a sistemului digestiv, precum: gastrita hiperacida, Boala de reflux gastro-esofagian (BRGE), ulcer duodenal etc.?

De cele mai multe ori, in lipsa unei infectii, cauza cea mai frecventa de aparitie a acelor "basicutze" este (cum v-am spus si mai sus) "limba cu harta geografica" !

Limba geografica este o anomalie a limbii care se prezintă sub forma unor zone de leziuni depapilate de culoare roşie si uneori alb, cu un contur neregulat, asemănător cu o hartă, de dimensiuni variabile, de obicei circulare, unite printr-o bandă abă, situate pe faţa dorsală sau pe marginile limbii.

Acest fapt predispune la o sensibilitate uneori chiar exagerata, ca in cazul dvs.

Va las mai jos un remediu al unei doamne doctor pe care l-am gasit "rasfoind" cateva site-uri !!!

Taraxacum (Păpădia) este un remediu homeopatic util în acest caz. Principalele simptome ale acestui remediu sunt modificările de culoare ale limbii însoţite de escoriaţii şi zone dureroase la acest nivel. Limba este acoperită de o peliculă albă dar unele zone sunt denudate şi au culoare roşie. Pacientul nu are poftă de mâncare, salivează abundent şi simte un gust amar.
Taraxacum CH5 sau CH7, 3 granule dimineaţa şi seara timp de câteva luni pot ameliora aspectul limbii. Ideal este asocierea cu remediul constituţional al pacientului.
La copiii foarte mici granulele se dizolvă în apă şi se beau câteva inghiţituri dimineaţa şi seara.
Dr. Simona Bărnuţiu"

Va doresc numai bine si stati linistit ca nu sunteti singurul care are o limba geografica, si eu am, dar nu este chiar atat de sensibila!

Cu respect,

Nick!
0
30-12-2008, ora 14:39
daniel6
Nu este medic/terapeut
daniel6
acelasi lucru mi l-au spus si doctorii cand am facut acel control la institutul acela din Bucurest - am o limba geografica.pana aici e ok dar nu mi-au spus nimic despre boala in sine ci doar ca nu este un motiv de ingrijorare

legat de boli digestive.nu stiu sa fi avut vre-o asemenea boala.pentru gastrita sau ulcer ar fi trebuit sa am dureri iar pentru reflux gastro esofagian nu stiu cum as putea sa imi dau seama.daca ar fi o boala hepatica ar fi trebuit sa iasa la analize.adevarul este ca analizele nu le-am mai facut de aproape 6 luni de zile

legat de descrierea doamnei doctor.pofta de mancare am tot timpul :P (am exagerat insa dupa 3 ore de la o masa principala iar mi se face foame), salivare abundenta uneori (noaptea este vascoasa, probabil din cauza SNVPS) si gust amar simt destul de des

am observat ca limba mea este destul de sensibila la factorii mecanici.de multe mi se intampla sa sangerez daca ma intep usor cu ceva in limba (mancare, samburi, etc)
0
06-07-2009, ora 14:24
siluana
Nu este medic/terapeut
siluana
buna ziua, am si eu o problema de cativa ani.
pe limba in jos spre beregata am niste bubite de diferite marimi, sunt f tari, le am de cativa ani.nu ma dor dar de 2 zile am un nod mare in gat care ma deranjeaza, poate fi din cauza limbii sau amigdalelor?
0
06-07-2009, ora 17:50
siluana
Nu este medic/terapeut
siluana
am aflat rasp ptr problema mea, nu mai astept vreun comentariu
o zi buna tuturor
0
07-06-2010, ora 00:44
Druscky
Nu este medic/terapeut
Druscky
siluana spune-mi si mie ce ai aflat sau da-mi te rog un link, si eu am aceiasi prb.ms
0
10-01-2011, ora 13:25
I.Emilia
Nu este medic/terapeut
I.Emilia
Buna ziua!
Mi-au aparut si mie niste basicute pe limba si ustura destul de rau, dar totusi suportabil.
Am facut poze pentru a vedea mai bine despre ce este vorba:
http://i56.tinypic.com/bi7c76.jpg
http://i53.tinypic.com/a0hz6c.jpg
E de mentionat ca de 5-6 zile folosesc benzi pentru albirea dintilor, insa am incercat pe cat posibil sa nu dau cu limba de ele (e mentionat si in instructiuni acest lucru) si de fiecare daca cand ma spal pe dinti si pasta atinge suprafata limbii ma ustura foarte rau. De asemenea in ultimul timp am mancat multe citrice. Sa fie si din cauza acestui lucru?
Din cate stiu se foloseste glicerina boraxata pentru asta, insa nu vreau sa recurg la ea. Niste remedii naturiste?

Va multumesc!
0
01-04-2011, ora 00:48
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată dră/dnă I.Emilia, benzile pe care le folosiţi pentru albirea dinţilor vă afectează chimic limba (probabil conţin peroxid de hidrogen). Evitaţi contactul cu limba; dacă nu puteţi, nu mai folosiţi benzile, pentru că riscaţi să vă "ardeţi" limba foarte serios, arsurile chimice putând să fie foarte grave.
Folosiţi Hofident Q10, ca agent naturist de iniţiere şi întreţinere a unei igiene orale adecvate. Produsul se diluează în proporţie de 30-50 picături la 50 ml apă călduţă, iar cu soluţia obţinută se clăteşte gura după fiecare masă, timp de minim 30 sec.-1 minut, maxim 2 minute. Nu se înghite! De preferinţă, nu se consumă alimente şi băuturi timp de 30 de minute după utilizare.
----------*
_
Consultaţi un medic orl-ist şi/sau stomatolog!
_


Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu iubire creştină şi respect, dorindu-vă toate cele bune,
Nick

(*modificat de administrator)
0
13-08-2011, ora 16:08
Szilard
Nu este medic/terapeut
Szilard
Buna ziua,


de cateva zile ma confrunt din nou cu o problema pe care am mai avuto cu ceva timp in urma.Acum aproximativ o luna mi-a aparut ceva punctulete mici, nici nu stiu daca le pot numi punctulete deoarece imi acopera aproape toata limba, de culoare portocalie.Din cauza acestor punctulete, nu simt gustul mancarii si imi simt lumba ca si cum as fii oparito.M-as bucura daca mi-ati putea da niste sfaturi/pareri, si as fii curios si de posibilele cauze a infectiei.

Va multumesc anticipat
0
09-09-2011, ora 05:46
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună dimineaţa!
Stimate drule/dle Szilard, problema dv. medicală trebuie investigată de un medic dermatolog sau orl-ist, eventual de unul internist sau chiar stomatolog.
Cauza principalei dv. neplăceri poate fi produsă de un mecanism de natură mecanică, alergică, infecţioasă etc., iar efectul îl simţiţi pe propria limbă. Cert este că problema respectivă vă afectează funcţionalitatea papilelor gustative, provocându-vă o ageuzie, adică o stare patologică caracterizată prin pierderea simţului gustului, fapt care atrage după sine necesitatea consultării unui medic.
Consultaţi medicul!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune,
Nick
0
15-05-2012, ora 21:57
anablandiana
Nu este medic/terapeut
anablandiana
Buna ziua!acum 2 saptamani mi-a aparut pe limba ceva alb-galbui, la varful limbii putin iar spre radacina mai gros si mai mult, plus 4 puncte rosii tot spre gat.nu ma doare, nu ma ustura, doar ma deranjaza un pic in gat, parca as avea un fir de par.de la farmacie mi-a dat glicerina boraxata(nu s.a uitat cum arata).am dat pe limba 2 saptamani plus nistatina 2/zi.s-a dimuat insa nu a trecut in totalitate.Ce poate fi?precizez ca nu am luat antibiotic si nu am facut febra.
0
24-08-2012, ora 17:13
stevar
Nu este medic/terapeut
stevar
Buna ziua... am o fetita in virsta de 4ani si 9 luni si are limba harta de la nastere.. a-si avea si eu o intrebare?? crede-ti ca din cauza limbutei ar putea avea raul de masina sau refluxul gastro cum se mai spune...???? Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Aspectul limbii - element de diagnostic facil cu AI
  •