ciuperca pielii - tratament

07-08-2007
raul2007
Nu este medic/terapeut
raul2007
Buna, am 20 de ani, iar de cand aveam o varsta frageda ma confrunt cu o problema la nivelul pielii. Pe suprafata palmelor si pe talpile picioarelor apar bubite mici sub piele care ma mananca si care apoi lasa in urma o exfoliere puternica a pielii. Aparitia bolii este neconditionata si precum apare asa si dispare cam de 2 ori pe an. In urma cu ceva vreme insa boala s-a agravat si aceleasi probleme au inceput sa apara si in zona intima. Am fost consultat de mai multi medici dermatologi si au zis ca este o ciuperca a pielii si mi-au recomandat Triacinolon S care nu a prea functionat boala reaparand. Care ar putea fi cauzele si care ar fi sfatul dumneavoastra. Va multumesc pentru intelegere.
10 comentarii
0
15-08-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Probabil ca eruptia are loc mai ales in perioada calda a anului. Atunci se dezvolta de obicei "ciupercile". Localizarea lor este mai frecvent inghinala si la nivelul plantelor, la maini aparand o reactie alergica numita eczema dishidrozica.
Tratamentul se face cu antimicotice si topice cortizonice.
0
12-09-2007, ora 00:00
DANACA
Identitate neconfirmată
DANACA
spun din carte.nu am experienta.nu se stie exact etiologia dermatitei dishidrozice.se vorbeste despre o dieta restrictiva in nichel.eliminat cacaoa, alimente incapsulate.se vorbeste de tratament cu cromoglicat disodic, o doza de 400 mg o jum de ora inainte de mancare, la fiecare masa.
0
21-05-2010, ora 08:27
miTza_demo
Nu este medic/terapeut
miTza_demo
buna ziua am si eu o problema mi-au aparut niste pete in zona intima
0
02-06-2010, ora 21:57
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Posibil sa fie o ciuperca.
0
03-06-2010, ora 18:24
miTza_demo
Nu este medic/terapeut
miTza_demo
buna ziua am si eu o problema mi-au aparut niste pete albe care se decojesc in zona intima si ma mananca si ma ustura.ati putea sa imi dati un sfat ceva ce ar putea sa fie sau cu ce as putea sa ma tratez?va multumesc
0
16-06-2010, ora 21:06
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Incercati Lamisil gel, intr-o aplicatie zilnica, seara, timp de 7 zile.
0
03-08-2010, ora 14:39
catalin.tdr
Nu este medic/terapeut
catalin.tdr
Buna ziua, in cateva randuri am sa va descriu problema mea. In aceasta vara am fost pe litoral si am stat 4 zile, in a doua zi am inceput sa observ anumite pete pe piele la nivelul gatului si am presupus ca sunt de la soare pentru ca m-am bronzat, cand am ajuns acasa dupa aproximativ 2 zile am observat ca petele se extind pana la tample si putin pe obraji asa ca am vizitat medicul de familie care mi-a spus ca sunt de la soare si o sa treaca dar eu am decis sa consul un medic mai in domeniu care mi-a recomandat un sampon anti-matreata care era foarte scump asa ca am fost la farmacie si am intrebat daca au altceva mai ieftin si am primit un raspuns negativ. Astept sfatul dumneavoastra (apropo, medicul mi-a spus ca este o boala de piele asemamatoare cu matreata) Multumesc anticipat.
0
15-08-2010, ora 14:04
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Nu inteleg, ce sfat doriti ? Un sampon mai ieftin ??
0
02-09-2010, ora 17:36
ionutcristi
Nu este medic/terapeut
ionutcristi
Buna ziua,
Am o problema mi-au aparut in zona intima si pe picior o pata rosie la inceput ca si niste mici buburuze care se extind si provoaca mancarimi. Ce imi recomandati?
0
11-07-2011, ora 01:46
mmihu
Nu este medic/terapeut
mmihu
Buna seara,
Am o problema. Acum 2 saptamani mi-a aparut o bubita pe laba piciorului stag, alba, care ma mananca si uneori mi se decojeste si nu mai dispare. Acum 5 zile mi-ai aparut inca 2 pe spate. Nu stiu ce sa fac... Eu mai stau si la mare si merg in fiecare zi la plaja si poate de aceea mi-au aparut. Nu stiu ce sa fac. Va rog ajutati-ma!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Peeling-ul: actiunea si aplicarea tratamentului cosmetic
  • Reguli pentru o exfoliere eficienta
  • Gomajul
  • Imbatranirea pielii
  • Vergeturile
  • Foliculita în urma epilării
  • Funcţia de „barieră” a pielii - cum o susținem?
  • Uleiul de măsline sau floarea-soarelui poate afecta sistemul de apărare al pielii la bebeluși
  • „Pielea electronică” pentru monitorizarea sănătății
  •