ciuperca in gat sau moft?

28-06-2011
iulianapopey
Nu este medic/terapeut
iulianapopey
buna ziua, va scriu in speranta ca-mi veti raspunde.
am o fetita de 6 ani care de 5 zile nu vrea sa manance nimic motivand o durere in gat in momentul cand inghite; bea ceai si cacao cu lapte, apa, lichide dar refuza hrana solida sau supa crema, suc de fructe...e si foarte speriata la gandul sa inghita, biscuiti topiti in ceai..orice...scurtand, am consultat medicul de fam si un specialist ORL, ambii nu au gasit nimic la palpare, semne de rosu in gat sau altceva, au recomandat tantum verde si nurofen... mentionez ca pe limba are ceva ce eu credeam ca e o afta dar pediatra a denumit-o limba geografica sau o posibila ciuperca ce s-ar fi extins si in gat si ingreuneaza inghititul...nu vreau sa par isterica dar daca sit continua ce sa mai fac? exista o analiza pt eventuala ciuperca ce s-ar fi extins in gat? va rog sa ma ajutati cu un sfat. MULTUMESC
5 comentarii
0
28-06-2011, ora 14:03
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
copilul are o problema ngastrica care a afectat esofagul
mergeti la gastrologie
si nui mai dati suc de sructe si nimic alceva acru, acidulat, citric
0
28-06-2011, ora 14:42
BuzatuMihaiOct
Nu este medic/terapeut
BuzatuMihaiOct
Buna ziua Domnule doctor!

Am mai postat pe forum dar nu cred ca am postat la sectiune care trebuia.
De 2-3 zile ma doare gatul cand inghit(simt ca ar fi ceva acolo in gat)senzatia nu dispare si ma inteapa de fiecare data cand inghit.Dealtfel simt ca am gatul uscat si nu pot nici sa casc pt ca ma doare.Am mancat si inghetata inainte, mancam si 2-3 pe zi si cred ca de acolo este.Nu tusesc si nici nu imi curge nasul dar nu pot inghiti.Eu cred ca am luat ceva si de la caine pt am tot stat cu el bot in bot.Am luat niste ospen, creca este a 6-a pastila pe care o iau, am luat si strepsils, nici un efect.Nu vreau sa par disperat dar nici sa mananc nu mai pot!Ma puteti ajuta?

Multumesc anticipat!
0
28-06-2011, ora 15:04
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
trebuie sa vada un medic ORL gatul..
dar este posibil ca adevarata cauza a problemelor sa fie si mai jos.. la stomac, pentru aceasta trebuie sa mergi la gastrologie.
0
28-06-2011, ora 15:07
BuzatuMihaiOct
Nu este medic/terapeut
BuzatuMihaiOct
Multumesc mult de tot.Ma scuzati ca am postat in mai multe locuri.Acum ma ustura daca mananc ceva acru dar durerea s-a mai atenuat.Multumesc mult.O sa mai stau ceva timp si daca nu trece o sa merg la orl si la gartologie.
0
29-06-2011, ora 16:26
iulianapopey
Nu este medic/terapeut
iulianapopey
va multumesc pentru raspuns, voi incerca si varianata...obsevand ca simptomele persista(se observa greutate la inghitirea salivei si cand copilul nu e constient ca este observat-deci nu minte) am mers azi la un alt medic ORL care descoperind dureri la palpare in zona marului lui Adam ne-a trimis la ecograf. La eco n-au gasit nik si ne-au trimis la psihiatru si la psiholog, i s-a recomandat 3 luni de tratament medicamentos pentru anxietate. Revenind la ORL ne-a dat totusi antibiotic injectabil la 8 ore 7 zile si tratament pt candida...cred ca voi lua eu tratamentul de la psiholog...nu mai fac fata cu nervii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Arsuri în gât - cauze, tratament și sfaturi utile
  • Remedii populare pentru durerea în gât
  •