citodiagnostic babes-papanicolau- cls 3 ?

21-03-2006
jenifer
Nu este medic/terapeut
jenifer
am fost diagnosticata cu clasa3 paps, azi am luat rez; ASCUS-HGSIL, celule metaplazice. anomalii ale celulelor epiteliale. ce sanse am?
am refacut paps-ul astazi dar ce tratament se impune daca se confirma? si mai ales sa merg la oncologie la fundeni sau sa raman la spit. "panait sarbu" dr. drambareanu?
5 comentarii
0
22-03-2006, ora 00:00
Dr.Evelyn
Nu este medic/terapeut
Dr.Evelyn
Momentan eu zic sa ramineti la medicul dvs, caruia sa-i si adresati toate intrebarile care va framinta.Tot el va stabili si tratamentul de urmat precum si ce investigatii suplimentare s-ar cere.
0
17-06-2007, ora 00:00
rora
Nu este medic/terapeut
rora
am fost diagnosticata cu clasa3 papas frecvente hematii frecvente PMP anomanlii ale celulelor epiteliale LSIL displazie usoara sau CIN 1.pattern hormonal incompatibil cu varsta si anameza.va rog sa imi raspundeti ce trebuie sa urmez in continuare
0
18-07-2007, ora 00:00
Veronica111
Nu este medic/terapeut
Veronica111
Am facut testul papanicolaou si a iesit clasa 3. In urma tratamentului ptr Candida si Trichomonas se poate schimba ceva? La caracterizare generala mi-a iesit modificari celulare benigne si anomalii ale celulelor epiteliale(LGSIL) - displazie usoara sau CIN I
0
12-04-2009, ora 15:38
Taisha
Nu este medic/terapeut
Taisha
Am diabet de 20 de ani si cu toate ca mi se spunea mereu ca totul e ok (clasa II), la recoltarea secretiei sangeram. Asa am patit si acum 2 ani dar daca testul Papanicolau era II, nimeni nu si a facut probleme. In februarie am facut testul Papanicolau si a iesit infectie cu Gardnerella, modif. reactive asociate cu inflamatie, celule endocervicale modif. inflamator, celule scuamoase ASC-US, celule pavimentoase cu macrocarie, Clasa II-III. Mi s-a recomandat Metronidazol ovule si pastile si repetarea testului dupa tratament. L-am repetat in luna aprilie si rezultatul a fost clasa III, sangerare endocervicala, ASC-US, anomalii celulare epiteliale, celule scuamoase LSIL-displazie usoara; fiindu-mi recomandata Colposcopia, peste o sapt. M-a asigurat ca nu e cancer si ca sunt alte femei mai rau ca mine. Am vorbit cu medicul de familie si am hotarat ca in acest timp sa urmez trat. cu Cervugid.
Va rog sa-mi spuneti ce sa fac, sa termin trat. cu ovule sau sa merg sa fac colposcopia si la ce medic sa merg sa fie cat de cat in tema cu aceste probleme...
0
29-04-2009, ora 09:06
ioana andreea
Nu este medic/terapeut
ioana andreea
mamei mele i-a iesit rezultatul la examenul papanicolau in felul urmator: aspectul colului -cu leziuni vizibile ,
-originea esantionului-cervicala
-calitate frotiu-satisfacator pentru evaluare, clasic
-citologie mediu lichid celule endocervicale-prezente
-anomalii ale celulelor epiteliale-ASC-H
Ce inseamna toate astea? un medic a spus ca nu e rau dar nu sunt complete analizele, iar alt medic a spus sa le repete! ma puteti ajuta cu un raspuns?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Testul Papanicolau
  • Am făcut testul Papanicolau. Ce înseamnă rezultatul?
  • Testul Babeș Papanicolau ar putea ajuta la depistarea mai multor tipuri de cancere ginecologice
  • Cum se depistează cancerul de col uterin?
  • Rezultat Papanicolau anormal - ce urmează?
  • Ce înseamnă celule endocervicale prezente (explicații)
  •