Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Faci mișcare sau ai vrea? Folosește aplicația Activ (by ROmedic)!
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

ciroza hepatica decompensata cu eliminare lichid

29-12-2008, ora 00:00
Autor: scoco
in urma unei operatii in 2006, de stomac, cu taierea acestuia ...mama mea a fost depistata ca ar avea ciroza ,in timpul operatiei efectuate in Grecia, primind sange TRANSFUZIE. Acum vine in stare grava UMFLATA , CU PICIOARELE GRELE SI UMflatE , FARA DURERI SI GALBENA LA FATA SI OCHII GALBENI! Dupa un ecograf s-a primit diagnosticul de ciroza hepatica decompensata, si bineinteles internarea de urgenta in spital , de unde sub tratament i s-a facut punctie de doua ori cate 4,5 litri de lichid abdominal si in plus cu recomandare de gasit donatori pentru asimilare de albumina umana pentru continuarea tratamentului!
Intrebarea mea este , ce sanse sunt sa isi mai revina , in conditiile in care dupa analize exista o insuficienta hepatica severa si nivelul bilirubinei e de 6,78.Adica ce simptome sunt, cat o mai ajuta ficatul si daca ciroza de acest gen mai da inapoi! Lichidul recidiveaza?Si ce inseamna acest lichid eliminat din stomac?
multumesc anticipat LA MULTI ANI TUTUROR!!!
1 comentarii
01-01-2009, ora 11:38
Autor: Casa drhouse | Dr. Balcan Anisoara - Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Lichidul acumulat nu e in stomac ci in peritoneu.El se acumuleaza datorita faptului ca ciroza mamei este avansata, complicata deja la nivel vascular printr-o alterare ireversibila a functiei ficatului.Lichidul trebuie scos , se simte mai bine dupa evacuarea lui.Ciroza hepatica nu se vindeca, dar boala poate fi incetinita .Trebuie mare atentie la ce mananca si , mai ales, la ce bea.Nu are voie absolut deloc sa bea alcool.Lichidul va putea fi controlat cat de cat cu ajutorul diureticelor.Deci lichidul in abdomen se va mai acumula, dar, daca se tine un regim strict si se vor lua medicamentele recomandate, el va fi in cantitate mai mica si va fi nevoie mai rar de punctie evacuatoare.Numai bine!

Discutiile despre tumori benigne si cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.


Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK