ciroza hepatica

07-06-2011
irina44
Nu este medic/terapeut
irina44
In luna aprilie a acestui an, sotul meu a fost diagnosticat cu ciroza hepatica toxica decompensata mixt, varice esofagiene gr.3, gastropatie portal hipertensiva.A fost internat 3 saptamani (investigatii repetate, ecografie, endoscopie + tratament )- iar actualmente este acasa in a doua luna de tratament cu : propanolol, spironolactona, furosemid, pantoprazolum si silimarina plus regimul alimentar strict ce a fost prescris.In urma tratamentului medical si alimentar prescris scaderea in greutate a fost vizibila de la inceput si mai ales la picioare (la internare fiind foarte umflate) iar actualmente din cauza acestui lucru acuza dureri mari in talpile picioarelor si uneori contractii musculare. Este ceva normal datorita tratamentului si regimului alimentar sau este un efect secundar al medicatiei, poate imi dati un sfat.
Va multumesc anticipat.
1 comentarii
0
08-06-2011, ora 23:25
Albastru44a
Nu este medic/terapeut
Albastru44a
Este posibil : 1 sa fie un efect secundar al tratamentului diretic- o scadere a potasiului ar putea da simptomele sotului s-voastra(desi tratamentul diuretic pe care il are consta si dintr-un diuretic ce economiseste postasiul-spironolactona)
ar fii trebuit sa vii se recomanda dozarea periodica a catevor analize printre care si potasiul;
2 fiind o ciroiza toxica(deci etanolica) ar putea sa asocieze si o neuropatie secundara consumului de alcool, dar deoarece temporal apartia durerilor este secundara introducerii tratamentului diuretic mai probabil aceasta din urma este responsabil.

Sanatate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum contribuie microbiomul intestinal la progresia cirozei hepatice
  •