circulatie periferica proasta ?

25-02-2009
ds20id
Nu este medic/terapeut
ds20id
De mult am probleme cu temperatura scazuta la maini, picioare, nas, in general toate extremitatile.De doua saptamani problema cred ca s-a agravat deoarece degetele in special de la maini se albesc, simt furnicaturi intenseiar acesta dureaza chiar si jumatate de ora.Astazi am observat ca dupa albire se albastresc putin inainte de a reveni la normal, tot astazi am vazut acceasi reactie si la degetele de la picioare.Genetic, atat mama cat si bunica au avut probleme circulatorii, tromboflebita, operatie de varice.Prima data cand am patit asa ceva am pus-o pe seama unei sperieturi mari, a doua oara chiar nu inteleg de la ce iar astazi banuiesc ca de frig sau, cine stie.Va rog un sfat mi-as dori.Multumesc anticipat.Sa aveti o zi buna si sanatate din belsug.
2 comentarii
0
25-02-2009, ora 15:37
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
De vina este "proasta circulatie ", iar aceste manifestari pot apare mai frecvent in cadrul unor boli cum ar fi diabetul, hipotiroidia, sindromul Reynaud, boala Buerger., Ele se pot asocia cu dureri articulare, oboseala, tulburarile de concentrare, infectii urinare.Fereste-te de frig, umezeala, imbraca-te si incalta-te adecvat anotimpului si du-te la medicul de familie caci ai nevoie de o serie de investigatii.Numai bine!
0
08-03-2009, ora 22:52
vandarel
Nu este medic/terapeut
vandarel
Am circulatia periferica proasta; degetele de la maini sunt umflate, crenvursti, se invinetesc la frig. Am fost operat in ianuarie pentru o fractura dublu maleolara. In timpul si dupa operatie mi s-a injectat anticoagulant Fraxiparine in burta. In acea perioada am avut maini desumflate, elegante, nu mi se mai raceau si invineteau.
Era perfect. Tensiunea in schimb a ramas aproximativ aceeasi : 13 / 8.5., de unde trag concluzia ca anticoagulantul subtiaza sangele si nu dilata vasele de sange. Dupa mintea mea am sangele ingrosat/vascos si Acum mainile arata la fel ca inainte de tratament. Nu stiu cui sa prezint simptomul pentru diagnostic; la cardiolog sau la hematologie.
Fac multa miscare la sfarsit de saptamana merg pe dealuri, munti ; fac dusuri alternante calde-reci.
Sanatate !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici