cipralex-cine poate sa imi spuna cum actioneaza? | Forumul Medical ROmedic

cipralex-cine poate sa imi spuna cum actioneaza?

02-11-2012
flo73
Nu este medic/terapeut
flo73
Iau de 5 saptamani cipralex pt anxietate si depresie, ma simt bine, DAR(TOTDEAUNA EXISTA SI UN DAR)am unele efecte secundare.Acestea au aparut cam la 3 saptamani de la inceperea tratamentului adica cand am inceput sa ma simt bine.Acestea sunt balonare si flatuenta continua si o stare de apatie.Am inteles ca cipralexul creste serotonina, ceea ce poate duce la o scadere a neurotranmitatorului dopamina iar de aici aceasta stare de apatie.Pshiatrul mi a recomandat sa iai si elontril(actioneaza pe dopamina), dar imi este groaza si de alte efecte secundare.Da ti mi un sfat?Sa mai confruntat cineva cu asa ceva, cu flatuenta, balonari, stare de apalie, lipsa motivatiei?
15 comentarii
0
03-11-2012, ora 19:53
ramona italia
Nu este medic/terapeut
ramona italia
flo, am luat circa un an cipralex si in primele doua saptamini mi-a fost destul de rau, cred ca am avut aproape toate simptomele di prospect de la reactii adverse.Dupa 3 sapt, o luna aram ca noua.Eu il luam cu lexotan, 10 mg cipralkex dimineata si o pastila de lexotan dim si una seara de 1, 5 mg.Am facut tratamentul un am, cam asa dupa care am inceput sa scad dozele pina nu am mai luat deloc
Ce ma pserie pe mine acum, ca la 3 luni dupa ce am scos cipralexul starile au revenit, parca mai grele de cum erau.Acum ma gindesc ca tratamentul trebuia facut pe o perioada mai lunga, eu am anxietate cu atacuri de panica si agorafobie de 12 ani de zile
Cipralexul este singurul medicament care l-am simtit potrivit starilor mele.Cam asta am simtit eu.acum sunt in dilema, nu stiu cum sa procedez sa incep sau nu din nou??Sanatate multa, Ramona.
0
03-11-2012, ora 20:40
flo73
Nu este medic/terapeut
flo73
Si la mine a fost la fel.Eu am facut tratament 2 ani jumate, l am intrerupt, cam dupa 3, 4 luni simptomele au reaparut, am incercat cu tot felul de naturiste, homeopate fara nici un rezultat.Deci acu a doua oara ma scos cipralexul din mizerie.Asta e, cam la cateva luni dupa ce il lasi, reapar simptomele.Nu cred ca o sa scapam vreodata de aceste medicamente.Eu am citit mult si nu am gasit persone multe care sa spuna ca s au vindecat.Nu mai putem fara ele, DAR NICI CU ELE!Cel putin eu am o stare de apatie, de lipsa de motivatie cand sunt sub tratament!!De aceea l am lasat si prima oara, dar tot aici am ajuns!!!Sunt disperata si eu si de atatia ani nu am gasit un doctor care sa imi gaseasca medicamentul potrivit!
0
03-11-2012, ora 20:54
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Poate nu ar fi rau sa stai de vorba cu medicul tau si sa-i spui de starile de apatie care nu iti dau pace. El e singurul care te poate ajuta.
Un singur sfat pot sa-ti dau, incearcape cat poti sa nu mai cauti efecte secundare, nu ai idee cata vulnerabilitate avem in perioada in care ne e rau si mai rau ne facem.
Asa faceam si eu, cautam pe internet si imi "insuseam" fara sa vreau toate efectele secundare gasite. Gresit. Fiecare dintre noi actionam unic atunci cand luam un tratament asa ca nu este relevant sa ne luam dupa ceilalti.

Vorbeste cu medicul tau, el e singurul care iti poate raspunde la intrebari:)
0
04-11-2012, ora 18:00
ramona italia
Nu este medic/terapeut
ramona italia
Buna seara voua!

Deci intr-un cuvint trebuie neaparat sa reincep tratamentul cu cipralex.Mai vroiam sa stiu Flo, daca tu ai luat in greutate in timpul tratamentului?Numai bine!

Ps. eu nu am avut aceste stari de apatie cum descrii tu, chiar ma simteam sigura pe mine si cu chef de viata.asta asa ca o incurajare, prozac, poate are dreptate:)
0
04-11-2012, ora 18:07
ramona italia
Nu este medic/terapeut
ramona italia
Pt administratorii sit-ului, , , , de ce nu primesc email la raspunsurile de unde comentez?La profil am bifat sa primesc.
0
04-11-2012, ora 21:13
flo73
Nu este medic/terapeut
flo73
Eu din contra am slabit in timpul tratamentului, vreo 4 kg.Si eu ma sunt sigura pe mine in timpul tratamentului, dar fara chef de a face ceva!Deci e diferit de la peroana.la persoana!
0
05-11-2012, ora 02:05
ramona italia
Nu este medic/terapeut
ramona italia
Prozac

Ti-am citit o mica parte de utopic-uri, ma intrebam de unde gasesti atita putere sa treci peste asa episoade urite si stari grele?

Am gasit ceva de prin 2008, as vrea sa stiu cum te simti acum dupa 4 ani? Esti tot pe tratament? Eu am stari de anxietate cu atacuri de panica si agorafobie. Am scis si mai sus, am facut tratament cu cipralex si lexotan cca 10 luni, mi-a fost bine l-am oprit. Dupa 3 luni starile au revenit, asta acum 3 luni, ma tot chinui cu sa-mi revin dar se pare ca nu reusesc fara medicatie. Sanatate maxima!
0
05-11-2012, ora 13:30
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Ramona, multumesc pentru intrebare, sunt bine, uneori foarte bine, alteori nu sunt ok.
Ce sa-ti spun, e o boala cu multe fetze, o boala grea.

Eu n-am reusit fara medicatie, din pacate, mi-ar fi placut, dar nu tine de mine sau de vointa mea. E ceva care functioneaza ca si diabetul, este echilibrat atata timp cat iei medicamentele de specialitate.
Eu trebuie sa fiu functionala, atat cat pot, sunt mama, sotie si am si proiecte in IT.
Uneori pot sa le duc pe toate, alteori merg la relantiu:)

Am invatat ca sunt om cu puteri limitate si ca nimeni nu-i perfect. Din periplul meu pe la medici am invatat ca si cei foarte puternici cad si cad de foarte de sus, din functii mari, si uneori nu se mai pot ridica si sufera poate mai tare decat sufar eu. Nu ca ar conta gradul de suferinta, dar ca uneori e o iluzie sa credem ca suntem tari si invincibili, poate exista posibilitatea ca totul sa se naruie intr-o zi.

Asa ca ma multumesc cu putinul care pot sa-l fac zi de zi si iarasi multumesc Cerului ca avem totusi acest tratament care ne tine pe linia de plutire.

Poate nu ar fi rau sa vb cu dr tau sa vezi ce te sfatuieste. Sunt convinsa ca vei fi din nou bne, ai totusi nitica rabdare, medicamentele psihotrope nu merg peste noapte.

Sanatate
Prozac
0
05-11-2012, ora 15:02
ramona italia
Nu este medic/terapeut
ramona italia
Prozac, multumesc pentru raspuns. Cuvintele unor oameni i-ti da putere, doar gindul ca undeva este cineva care intelege perfect prin ce treci te face ca starile sa fie mai suportabile. N-as vrea sa intelegi ca-mi plng de mila, sunt un om in toata firea si totodata tind sa spun ca sunt si puternica, dar vezi tu ai perioade cind te intrebi, unde am scapat totul de sub control? A fel am si eu familie, nu numeroasa, dar de care sunt aproapiata, au avut rabdare cu mine pina la un moment dat..nu sunt in tara, nu-mi gasesc locul aici, intr-un cuvint am o viata haotica si de aici, cred, nemultumirea de sine...Asta este uneori trebuie sa ne aceptam dar pina la urma suntem oameni si vrem, , , , , , multumesc inca o data,. Aici pot merge la medicul de familie, medic chirurg de specialitate, m-a sfatuit sa iau din nou cipralex. Voi incepe zilele astea. Sanatate maxima! Ramona.
1
08-11-2012, ora 20:31
flo73
Nu este medic/terapeut
flo73
Ramona, am inteles ca lucrezi in strainatate.Si eu.La mine de aici a pornit totul.Daca vrei sa vorbim vezi ca ti am trimis un mesaj privat
0
15-06-2014, ora 12:57
ella_craft
Nu este medic/terapeut
ella_craft
Buna! As vrea sa intreb pe fetele care iau cipralex daca au probleme in a conduce masina.. adica daca tot vorbim de stari de anxietate si de panica, ma gandesc ca nu prea e indicata activitatea asta, nu? Cineva care a inceput de curand (o luna) tratam cu cipralex pt anxietate, atacuri de anica si depresie, vrea sa se apuce in vara asta de scoala de soferi. Nu stiu cum s-o conving ca nu e momentul, mai ales ca nu prea i-ar folosi la nimic, doar sa bifeze undeva in palmares ca a facut-o si pe asta. Momentan nu are un job unde sa se foloseasca de abilitatea asta. Astept raspunsuri, multumesc!
0
18-06-2014, ora 20:19
anamon
Nu este medic/terapeut
anamon
Mi s-a spus la farmacie ca din luna iunie Casa de Asigurari de Sanatate nu mai compenseaza Cipralexul. In schimb pot sa iau Escitalopram Teva care are acceasi substanta, compensat. De obicei cand iau reteta este medicul acolo, dar astazi a fost era doar asistenta acolo si nu am fost informata, iar eu nu am verificat reteta in amanunt. Nu am stiut nimic pana am ajuns la farmacie. Este vreo diferenta intre cele doua? Are Escitalopram Teva mai multe efecte adverse? Care este diferenta dintre cele doua?
Eu iau cipralex de un an de zile si ma simt bine. Nu as dori sa-l schimb.
0
19-06-2014, ora 20:52
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
@ella, somnolenta apare la tratamentul cu escitalopram la cel putin unul din o suta de pacienti pana la mai putin de unul din zece (dupa cum e mentionat si in prospectul produsului). Apare semnificativ mai putin decat in cazul unor produse considerate mai 'usoare' cum ar fi multe produse impotriva alergiei.
Tinand cont ca are instructorul langa ea, as incuraja persoana sa inceapa scoala de soferi.

Cipralexul poate fi inlocuit cu orice alt tip de escitalopram atat Teva dar si Eslorex (escitalopram Zentiva) sau Estan (escitalopram Medochemie)
0
20-06-2014, ora 17:08
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Iau de o luna Cipralex cel original, nu genericul si pot spune ca am avut initial ceva stari de anxietate mai accentuate dupa care totul pare sa fi intrat in normal.
I-am spus dr meu ca doresc un medicament care sa imi lase mintea ascutita, adica sa ma pot concentra bine la serviciu si daca se poate, sa nu ma ingras.
Pina acum, desi este foarte timpuriu, isi face bine treaba.

Eu am schimbat Fevarin, deoarece aveam stari de iritabilitate mult peste moderat si nu ma caracterizeaza. Pina acum, multumesc lui Dumnezeu, totul pare ok.

Eu voi lua Cipralex, cu genericele nu am avut o experienta tocmai pozitiva.
0
04-07-2014, ora 22:00
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Cipralexul fiind un SSRI poate da sindromul AAS (Apathy antidepressant syndrome), adica exact ce ai tu apatie, la unii da, la altii nu,

Solutii sunt una din trei:

- reduci doza pana cand apatia dispare (daca nu apar simptome naspa la reducerea dozei), desi tu esti la doza minima adica 10.
- combini cu alt antidepresiv stimulant gen Elontril sau (asa cum ti-a spus meddicul de fapt)
- schimbi si treci pe alt antidepresiv care nu este din clasa SSRI si ai scapat, asta daca raspunzi bine si la alte clase.

Deci din pacate tu la SSRI dezvolti sindromul AAS, nu stiu daca ai incerca Zoloft care e un alt SSRI daca ai reactiona la fel.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul