ciclu neregulat (dismenoree)

29-05-2007
crissram
Nu este medic/terapeut
crissram
Am si eu o problema si as dori daca se poate sa ma ajute cineva. Am 25 de ani si am fost diagnosticata cu dismenoree. Inca de la primele menstruatii au aparut problemele...ciclu neregulat (adica o data la 3...4 luni)...prima menstra a fost la 13 ani. Am fost la mai multi doctori de specialitate si endocrinologi si ginecologi. Initial am urmat un tratament cu Medroxiprogesteron (la varsta de 20 ani), apoi doctorii m-au trecut pe Duphaston (dupa ce medroxiprogesteronul nu s-a mai fabricat la noi). In urma tratamentului cu duphaston am luat in greutate 25 kg in numai 6 luni...insa problema reglarii ciclului nu s-a rezolvat nici pana in ziua de azi. Sunt deja la a 3-a luna de "pauza" si inca mai astept sa apara. Doctorul ginecolog a spus ca nu e cazul de anticonceptionale pt reglare. Mi s-a facut si o radiografie denumita "sa turceasca" in urma careia mi s-a prescris din nou tot duphaston, dar se pare ca in cazul meu nu ajuta la nimic...poate doar la luarea in greutate. Viata sexuala a inceput la 21 ani, dar nici ea nu a rezolvat nimic. Rog frumos sa-mi raspunda cineva care imi mai poate oferi si o alta alternativa de a reusi in aceasta problema (mentionez ca am fost la foarte multe controale si mai multi doctori, dar nici unul nu a reusit sa ma ajute)...am apelat pana si la hemeopat, produse naturiste si diagnosticare prin vizualizarea aurei umane(chiar si la astea...pentru ca este o problema pt mine acest ciclu total neregulat).
2 comentarii
0
29-05-2007, ora 00:00
Dr.Evelyn
Nu este medic/terapeut
Dr.Evelyn
Contraceptivele sunt o solutie pe care nu prea inteleg de ce medicul tau o evita.Oricum, solutia o poate identifica medicul care te consulta, e imposibil de luat o decizie pe forum
0
29-05-2007, ora 00:00
crissram
Nu este medic/terapeut
crissram
Multumesc pentru raspuns. Imi puteti recomanda un doctor in domeniu? (locuiesc in Bucuresti) Sincera sa fiu as mai incerca si la alti doctori. Cred ca am fost la 4 endocrinologi si 2 ginecologi pana acum, numai sa gasesc o solutie. Iar despre contraceptive nici eu n-am inteles de ce sunt evitate in cazul meu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dureri menstruale puternice - cauze, tratament, remedii, sfaturi utile
  •