cicatrizare taietura palma + poza

14-05-2012
dertysweet
Nu este medic/terapeut
dertysweet
buna ziua. in urma cu 7 zile am avut o taietura destul de serioasa in palma. nu am fost cusut. acum rana s-a inchis insa foarte urat, am ramas cu o margine adanca de jumatate de mm si destul de lunga. nu am probleme cu inchisul si deschisul mainii sau altceva iar ca simptome doar ma inteapa usor cand o apas! puteti vedea in poza!

http://img834.imageshack.us/img834/9125/imag0381p.jpg

am si eu nistre intrebari:

1. este normal ca pielea care s-a prins la loc, cea de deasupra sa fie usor amortita, sensibiliatea sa nu fie la fel de mare ca in restul palmei?
2. credeti ca se va umple vreodata golul ramas din cauza ca rana nu s-a inchis cum trebuie, am doar 7 zile de cand s-a intamplat?
3. este normal sa nu pot inchide bine pumnul din cauza lipsei elasticitatii pielii in zona plagii?
4. cam cat dureaza pana o sa imi revin la normal si cu elasticitatea si cu forma?
5. daca fac miscari aiurea cu mana, crusta formata se lezeaza si tot curge ceva din ea, ce sa fac sa evit acest lucru, m-am saturat sa stau cu mana fix intr-o pozitie, deja imi amorteste!
6. mi-a fost recomandata o crema cicatrizanta de la plafar, e ok sau ar trebuie sa folosesc altceva, momentan doar spal cu apa si sapun si dupa ce se usuca dau cu baneocin pudra!?

astept un raspuns!
3 comentarii
0
14-05-2012, ora 15:35
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Ar fi bine sa va consulte un chirurg plastician si sa sutureze plaga. Dupa sutura, se recomanda imobilizarea mainii pe o atela gipsata (de doua degete in cazul dumneavoastra, ca sa puteti folosi mana), pana se scot firele, adica la 14 zile. Numai bine
0
14-05-2012, ora 16:42
dertysweet
Nu este medic/terapeut
dertysweet
nu ne-am inteles...rana este inchisa iar plaga are deja 1 sapt.
0
17-05-2012, ora 17:38
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
plaga se va vindeca per secundam, daca va fi deranjanta trebuie reoperata de un chirurg de chirurgia mainii sau de un chirurg plastician
intrebarea cea mai importanta ar fi daca ati fost la un medic pentru o examnare fizica sau nu? sa nu fie amorteala o leziune de nerv si limitarea mobilitatii o leziune de tendoane
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: