chist submandibular stang

05-07-2011
manciunic
Nu este medic/terapeut
manciunic
sunt asistent madical si de doua saptamani mi-a iesit o unflatura mica sub maxilar in partea stanga pe parcurs a mai crescut si sa facut cat o nuca ca marime am fost la 5 medici la Institutul de Stomatologie din Bucuresti la sectia BMFla Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca tot pe BMF la Spitalul de Urgenta Targoviste la sectia ORL SI BMF si nu mi sa dat un rezultat concret, am cam intrat putin in panica toti medici mi-au spus ca trebuie incizie si scos chistul si dus la analiza anatomo patologica si nu stiu ce sa fac va rog frumos sa-mi spune-ti si mie miste sfaturi.
Va multumesc
5 comentarii
0
05-07-2011, ora 23:40
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
pai fara o biopsie nu se poate stabili diagnosticul.ati fost la Orl si s-a exclus o problema orl, ati fost la stomatologie si la fel a fost exclus.este decizia d-voastra, dar ar trebui sa faceti aceasta biopsie.mult curaj si multa putere si astept vesti bune.alegeti-va un medic bun, sufletist, omenos...conteaza mult pentru psihic.
0
06-07-2011, ora 17:26
manciunic
Nu este medic/terapeut
manciunic
multumesc mult
0
18-09-2011, ora 21:43
Shock
Nu este medic/terapeut
Shock
vasi61, raspunsul tau face rau si este postat ca sa faci scor; dincolo de orl si stomatologie exista BMF. Acolo trebuie sa ajunga. NU se face biopsie in aceasta zona.
0
18-09-2011, ora 22:22
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
@Shock, m-ai socat, pai in serviciul de chirurgir BMF, nu se face biopsie din chisturile incizate, sau ce se face???eu nu joc nici un fel de joc pentru a realiza un scor, din experienta mea impartasesc si altora, decizia de a lua in consideratie este a celor din urma.
0
18-09-2011, ora 22:48
Shock
Nu este medic/terapeut
Shock
De exemplu daca este vorba de o litiaza submandibulara NU se face (este interzisa biopsia) din cate stiu eu. M-am ferit sa imi dau cu parerea nefiind specialist. ".mult curaj si multa putere" imi sugereaza o aplecare spre un verdict care suna a tumoare maligna ori nici nu se pune problema. Punctul de plecare (si acum am dreptul sa vorbesc din propria experienta) este BMF (sau OMF), lucru pe care nu l-am stiut atunci cand am avut nevoie. Dupa o gramada de bani dati aiurea si medici care isi fereau privirea am ajuns la un stomatolog care mi-a aratat calea corect: te duci la Patologie Orala si de acolo, daca este cazul, la OMF.

Biopsia in astfel de cazuri se face post operator, adica se extrage chistul sau ce e acolo, dupa care se face analiza. Inteleg din articolele citite ca biopsia in aceste cazuri face rau! Oricum (fac ce nu vroiam sa fac - sa dezvolt ca nespecialist subiectul) daca "doamne fereste", extirparea "chestiei" este singura metoda de tratament; Chimioterapia si iradierea fac si ele mai mult rau decat bine in aceasta zona.
_

Va rog sa nu va bazati pe detaliile tehnice enuntate de mine: mergeti la Patologie Orala.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul