chist pilonidal... 3 interventii in acelasi loc

13-05-2008
jesinisu
Nu este medic/terapeut
jesinisu
Buna seara!
Va scriu pe aceasta sectiune, deoarece nu am stiut unde sa incadrez problema mea. Sotul meu are 3 operatii de chist pilonidal in acelasi loc, iar de 2 luni a inceput sa fie purulenta. Are deja 3 zile de cand sangereaza. A descoperit el ca, daca ia cefalexin 500, ii dispare problema, dar pt cateva zile doar. Stim ca singura rezolvare este inca o operatie, insa refuza acest lucru deoarece, peste cateva luni problema va reaparea.
Daca incercam sa scoate, din calcul varianta chirurgicala, ce alta rezolvare vedeti?
Si inca o intrebare, cred ca cea mai importanta, credeti ca aceasta infectie ii poate cauza, peste ani ceva complicatii la nivelul coloanei, fiind aproape de ea.
Va multumesc pt timpul acordat.
6 comentarii
0
10-07-2008, ora 00:00
danz
Nu este medic/terapeut
danz
Buna seara, sper ca mesajul meu va ajunge sa fie citit.
Si eu am fost operat de asa ceva, am tras destul de mult pana atunci, cam 1 an si 2 luni, timp in care am incercat diverse alte tratamente. Sunt operat de 6 luni si pare sa fie bine, cred ca am scapat definitiv. Refacerea dupa operatie nu a fost foarte rapida intrucat locul operatiei este mai "delicat". In plus, se pare ca cel mai bine este ca dupa scoaterea chistului medicul sa lase operatia deschisa, pentru a putea fi curatata apoi prin spalari repetate. Rana se va inchide in acest caz, treptat, de jos in sus.

Daca se inchide rana de la inceput sansele sa recidiveze sunt mai mari, intrucat nu va putea fi curatata corespunzator.

Prin spalare cu apa si sapun se vor curata eventualele impuritati ce raman dupa operatie, si care altfel ar putea cauza o recidiva a infectiei.
Din pacate, exista sanse de recidiva tot timpul, insa, dupa o operatie bine facuta acestea sunt foarte mici. La un moment dat, daca inchiderea operatiei pare sa stagneze se poate avea in vedere raderea zonei respective cu lama.

Repet, este singurul mod in care am putut scapa de pacostea asta, orice altceva am incercat nu a mers.

Eu va sfatuiesc sa cautati un chirurg foarte bun, care sa lase operatia deschisa ( nu stiu cum a fost la dvs pana acum )
Si rana trebuie spalata cel putin odata pe zi, cu apa si sapun, fara frica.
De asemenea, este bine ca medicul sa va consulte periodic, in special daca rana pare sa nu se inchida, pentru ca, o mai spun odata, rana s-a inchis treptat, pe o perioada destul de lunga ( vreo 3-4 luni pana la inchiderea completa. (Insa numai prima luna a fost ceva mai grea, nu din cauza durerii ci a incomoditatii )

Cu speranta ca am putut fi de ajutor, va urez multa sanatate si
daca mai aveti nevoie de vreo informatie, ma puteti contacta -
Numai bine.
0
12-07-2008, ora 00:00
jesinisu
Nu este medic/terapeut
jesinisu
Buna seara!
Va multumesc pt ajutorul acordat. Ultima operatie a fost lasata deschisa, dar nu 3-4 luni, ea s-a inchis dupa vreo luna.
Problema insa a recidivat, dar dupa 1an si jumatate. Va doresc tot binele, dar aveti mare grija, evitand zonele excesiv de calduroase care va provoaca transpiratii abundente, dar orice problema ar aparea nu puneti acolo unguiente.rana trebuie sa respire.
Eu mai estompez avansul cu cefalexin 500, 20 buc., dar din greseal, nu cer acordul medicului, ci=l iau eu, de capul meu.
0
10-08-2008, ora 00:00
stefano
Nu este medic/terapeut
stefano
Buná ziua, si eu am avut astfel de probleme, ultima operatie a 4-a a fost efectuat la Cluj de Profesor Dr.universitar : DUCA .Operatia a avut loc in anul 1999.Pina acum toate au fost la locul lor dar dupá 9-ani, ieri sa deschis din nou operatia si incepe sa supureze ( Chist Pilonidal in regiunea anusului )Oameni buni va doresc multá sánátate tuturora !
0
11-08-2008, ora 00:00
Yuri
Identitate neconfirmată
Yuri
Ma intreb daca vi s-a explicat exact despre ce este vorba si daca solutiile propuse spre rezolvare v-au multumit?Daca e vorba despre boala pilonidala, ea este bine catalogata si tratamentul ei este clar.Posibil sa existe mici detalii.Pacientii nu vin atunci cind se simt bine si cind operatia ar putea fi o reusita.Atunci cind se prezinta de urgenta cu abces nu se va putea face operatia radicala si recidiva va fi o regula.Altfel in conditiile in care a fost corect executata nu vad cum ar aparea recidiva.
0
11-08-2011, ora 19:43
ingrid22
Nu este medic/terapeut
ingrid22
buna ziua, vreau sa zik ca eu am o incizie de o saptamana de zile, zi de zi ma duk sa ma curete.iar dupa ce mi se inchide rana trebuie sa ma operez (excizie)Din comenturile voastre trag sa cred ca vorbiti de incizie si nu de excizie.prin excizie iti indeparteaza toata zona afectata, iar incizia este doar taietura, lasata deschisa cu ajutorul unei comprese sterile.Va rog frumos sa imi spune ti, daca voua v-a extirpat chistul pilonidal, sau ati facut doar incizia si drenajul.Va multumesc.
0
16-01-2012, ora 14:49
andreeacat13
Nu este medic/terapeut
andreeacat13
buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o info: de 10 ani ma chinuie boala asta.am facut mai multe drenaje, o interventia radicala-excizia chistului pilonidal, de alte cateva ori s-a spart singur, si de alte cateva ori...se retrage singur, in urma tratamentului cu pastile/ggheata/rivanol..In urma antibiogramei, s-a recomandat Rifampicina..e singurul antibiotic al care cedeaza! insa dupa 10 ani...reactioneaza din ce in ce mai greu la el, avident..Alt tratament e cel cu metronidazol..la care de asemenea, cedeaza..In ultimul timp apare din ce in ca mai des si cedeaza din ce in ce mai greu..Dupa cum spune toata lumea, recuperarea..fie dupa taietura..nu mai zic dupa operatia deschisa!! e groaznica! Nu pot sa ma mai operez..sa ma operez de o mie de ori..fiecare dr spune ca cel de dinainte nu a curatt bine locul, repeta povestea..pt a se ajunge iar la recidiva..Nu sunt cobai..nu mai suport operatii! Si nici sa ma indop cu pastile..Efectiv nu am nici o speranta...Am incercat tot! Stau mereu pe pernuta la birou..fac pauze..respect igiena..am facut cure de crestere a imunitatii...degeaba..la 3-6 luni, recidiveaza! Operatia de rezectia a tinut cateva ore! s-a curatat bine locul.. saptamani am stat cu rana deschisa..nu mai descriu chinul..Nu pot sa ma operez iar si iar si iar...stii cat tine recuperarea la rezectie...ce angajator accepta sa stau in medical atata in fiecare an?! Va rog, sincer..exista vreo solutie..? Am gasit pe net urmatoarea operatie: "Cleft Lift procedure": http://www.pilonidalsurgery.com/surgery/cleft-lift, dar nu gasesc denumirea in romana si dc se face asa ceva la noi in tara?Sau alte solutii..? Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Epilarea laser ar putea fi răspunsul la problema recurenței bolii pilonidale
  •