chist palpebral superior 1 3 interna ochi drept

06-01-2016
patriciaR
Nu este medic/terapeut
patriciaR
Buna ziua. De 1 luna aproximativ mi-a aparut o formatiune pe pleoapa superioara la ochiul drept (cam de marimea unui bob de orez), L-am ignorat cateva saptamani, am zis ca trece de la sine..Cand am fost mica, faceam f des ulcior, si trecea de multe ori de la sine fara sa iau nimic.
Pe la jumatatea lunii decembrie am observat ca tot acolo a ramas chistul, am fost la oftalmologie la un cabinet privat, si mi-a recomandat Tobradex picaturi. D-na doctor de la cabinetul respectiv mi-a recomandat sa merg la spital la un consult specializat daca nu-mi trece. Nu a trecut nici asa cu picaturile (2 saptamani am luat).
Astazi am fost la consult oftalmologic la un spital si mi-a prescris Tobradex 2*1 pic/zi si tobradex unguent seara inainte de culcare. M-a chemat peste o saptamana in data de 13 ian sa vedem evolutia sub tratamentul acesta. Mi-a mai spus astazi ca, daca nu se remite va fi necesara interventie chirurgicala cu incizie.
Am citit despre aceasta interventie chirurgicala, stiu ca e cu anestezie locala, dar eu nu doresc sa fac operatia.
Nu ma doare sau ma ustura, uneori simt asa un pic de intepaturi cand sunt obosita, singurul lucru care ma deranjeaza realmente este aspectul inestetic al chistului, vad bine cu ochiul (port ochelari deoarece am astigmatism).
va rog frumos sa-mi spuneti daca exista orice alta alternativa pt tratamentul acestui chist, medicamente, picaturi etc.????.
Multumesc, o zi buna va doresc, la revedere
5 comentarii
0
11-01-2016, ora 09:51
Dr. Cristescu Razvan
Oftalmologie, Ploiesti
Dr. Cristescu Razvan
Dupa descrierea Dvs pare sa fie un chalazion, care este o inflamaţie granulomatoasa a unor glande din structura pleoapei ca urmare a obstrucţiei ductului excretor al acestei. In afara de Tobradex puteţi încerca sa aplicaţi comprese cu apa calda de 2-3 ori pe zi si sa masaţi leziunea, ideea fiind de a fluidifica secreţiile si de a forţa eliminarea lor prin canalul excretor.
0
14-01-2016, ora 08:57
patriciaR
Nu este medic/terapeut
patriciaR
Buna ziua, multumesc pt raspuns. Am fost ieri din nou la consultatie, a doua oara, si i-am spus d-nei doctor ca am observat de 3 zile o inrosire a salazionului, dansa mi-a spus ca este un semn bun, se va drena spontan. Mi-a recomandat sa continui cu tratamentul Tobradex unguent si picaturi, in plus fata de astea 2 mi-a spus sa ma dau cu Iodosept local in zona respectiva ca si cum m-as da cu creionul dermatograf si caldura local aplicata prin intermediul unui tifon(caldura uscata nu umeda).
Am cateva intrebari:
1. Daca se va drena spontan acest salazion, nu va mai fi necesara interventia chirurgicala?
2. In momentul cand mi se va drena spontan, ce anume trebuie sa fac?? Sa sterg zona cu un tifon, trebuie dezinfectat,...etc??? (asta a omis d-na doctor sa mai imi precizeze).
0
14-01-2016, ora 10:23
Dr. Cristescu Razvan
Oftalmologie, Ploiesti
Dr. Cristescu Razvan
Daca va drena nu va mai fi nevoie de interv chirurgicală. Puteţi sa ştergeţi cu un tifon curat marginea pleoapei cand drenează.
0
15-01-2016, ora 18:10
patriciaR
Nu este medic/terapeut
patriciaR
Multumesc de raspuns.
Am fost azi la un alt oftalmolog la un spital si d nul dr.mi a punctionat cu un ac steril salazionul(arata intocmai ca un cos sa zic asa, s a adunat acolo infectia asa concentrata intr un punct simteam si noaptea trecuta cum imi pulseaza locul respectiv).Mi a spus daca nu se retrage nu se vindeca tb scoasa glanda aceea infundata...
De asemenea trebuie continuat tratamentul cu tobradex unguent si picaturi(mai ales unguent) iodosept si caldura locala.
peste o sapt am consultatie din nou pt salazionul asta.
0
22-01-2016, ora 21:07
patriciaR
Nu este medic/terapeut
patriciaR
Azi cand am ajuns acasa de la servici am observat cand m am uitat la ochiul meu ca iese un pic de puroi din chist. Am luat repede un tifon si am apasat usor pe ochi si mi a iesit cred eu, tot chistul. Era puroi(lichid galbui) si sange. Am pus iodosept acolo. E un pic tumefiat si a ramas acolo ca si un cheag rosu in locul in care a iesit chistul.Deci voi scapa de operatie??
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul