chist ovarian

01-10-2014
dyanaa03
Nu este medic/terapeut
dyanaa03
Buna ziua. As avea si eu o intrebare. In urma cu 3 saptamani am fost la un medic ginecolog din orasul Bacau la care mi-a spus ca am: "Corp uterin in AVF, continut ecodins in grosime de 1, 3 cm. In aria ovariana stanga formatiune transonica cu pereti proprii 3, 5 cm. La nivelul ovarului drept 5-6 formatiuni transonice sferice de 0, 4-0, 5 cm, iar Douglas liber." As vrea sa stiu daca e necesara o operatie pentru ca asa mi s-a zis, ca trebuie sa ma operez. Mentionez ca in urma cu 7 luni am mai avut probleme cu un chist ovarian care mi s-a spart si am fost internata in spitalul CF2 din Bucuresti, iar dupa ce am iesit din spital am luat 2 luni anticonceptionale, prescrise de medic.
1 comentarii
0
23-02-2017, ora 11:09
SiMoNikaa
Nu este medic/terapeut
SiMoNikaa
Bună Ziua, la toata lumea. Ma numesc Simona, am 28ani necasatorita.Vreau sa ma ajutati cu sfaturi de la un medic-ginecolog-chirurg. Anul 2016 a fost unul ff greu pt mine. De fiecare data inainte de menstruatie aveam dureri insuportabile partea dreapta la ovar-troampa dreapta si mi se extindea prin abdomen si uneori si la spate..a trecut 5luni prin asemenea dureri. In luna iunie ma simte-am tot mai rau. In data de 14.06.2016 eram la munca lucrand impreuna cu Mama mea. Si i-am zis:, , Mama nu stiu daca pot duce seara, la ce dureri am si daca maine ma voi intoarce la munca..", ma dusesem acasa cu mama. Si dimineata ca orice om care isi bea cafeaua inainte de a merge la munca. Mi s-a facut rau cand Prietenul meu cu Mama mea i-si aprinse-se tigara si mirosul de cafea ma adus la un rau neinteles de mine. Am ajuns de urgenta la spital. La sp mi-au zis ca am o infectie netratata la timp. Ma urcat pe sectia de Urologie-acolo jos palaria in fata medicilor si a asistentelor, s-au ocupat de mine exemplar. Injecti intra-venoase-sold-perfuzi dupa perfuzi..durerile mele tot mai agravante si dureroase incat nu suportam pe nimeni langa mine asta a durat 1zi si o noapte. Iar a 2 zi un medic-rezident s-a decis sa ma trimita la un CT-Abdominal. Acolo am primit lovitura si durerile mele neintelese. A fost chemat Medicul-Ginecolog de acasa pt operatia mea de urgenta asta se intamplase dupamasa-spre seara..Diagnosticul pus: 709-acut adica TORSIUNE OVARIANA DR.(STRANGULARE TROAMPA DREAPTA cheag de sange adunat in urma strangulari), Operatia a decurs bine. Am mai ramas 7zile in spital. La externare mi-a fost taiat firul din partea dreapta unde aveam capatul firului. Intr-un final am ramas doar cu 1 ovar functional drept si 1 troampa si ovar stang...am o intrebare importanta pt mine: Aş vrea să stiu, ce şanse am pentru a ramâne însărcinată? La ce riscuri ma expun in timpul unei sarcini, si ce şanse am de-a aduce un copil sanatos? in urma operatiei mele. Dupa ce am iesit din operatie am facut o uşoara depresie si nu pute-am accepta ceea ce mi s-a intampmat, si ca nu ma mai consider-am o femeie sanatoasa m-am consumat ff mult timp de 2-3 luni de stat la repaus in concediu medical, pe baza de stres ma ingrasasem 15kg in 3luni. Pana la urma cu ajutorul pers dragi care m-au sustinut pshic si moral, incepusem treptat sa-mi revin si sa ma impac cu ideea. Dar sufletul si mintea mea, tot am remuscari-dezamagiri. Si frica de-a primi o veste ca:( nu pot avea copii), pe care o presimt ca, asa ar fi dar as vrea o convirmare. Ne dorim ff mult un copil, doi cat a vrea D-Zeu..o sa fie bine primit..Va Rog Ajutati-ma! Va Multumesc !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: