chist ovarian

07-11-2010
linzy
Nu este medic/terapeut
linzy
Am o fetita de 14 ani si are un chis pe ovarul drept de 20mm.Ce-i de facut?
2 comentarii
0
07-11-2010, ora 10:05
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Nu trebuie sa uitati ca medicina nu trateaza buletine de analiza, ci oameni bolnavi. Intrebarea cheie este, asadar, daca exista sau nu simptome care sa arate o stare de boala.

Daca nu exista simptome, nu este necesar sa faceti nimic altceva decat observatie medicala. Concret, asta inseamna ecografie din 6 in 6 luni, pana cand 2 ecografii succesive vor arata ca acel chist a disparut.

Daca exista simptome, dintre care mai frecvente sunt tulburarile de ciclu si sindromul premenstrual, atunci un tratament homeopatic este solutia de prima alegere, mai ales la aceasta varsta.
0
09-11-2010, ora 14:38
linzy
Nu este medic/terapeut
linzy
Multumesc de raspuns.Simptomele pe care le are sunt atat dimineata cat si in cursul zile si chiar seara inainte de culcare, si anume greata, stare de voma, ameteli chiar lesinuri, amorteala la limba (o simpte grea ca si cum s-ar duce pe gat), mainile grele.Am facut toate analizele si are o lipsa de fier pe care a inceput sa le ia, iar vineri in fac analize hormonale.Anumiti dr.spun ca are o malformatie si va disparea cu venirea ciclului, dar trebuie sa asteptamsa vina ciclu si dupa s-ai fac iar un eco.Inca odata va multumesc de raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.