chist ovarian, dureri foarte mari la ciclu, menstruatie abundenta

23-11-2008
adinutz
Nu este medic/terapeut
adinutz
Ma numesc Adina am 35 ani.Am avut dureri foarte mari la ciclu, iar acum 2 luni, menstruatia a fost abundenta, cu cheaguri foarte mari. Am facut ecografie abdominala si am fost diagnosticata cu chist pe ovarul stang, cu o structura mixta, partial tisulara, partial lichidiana, multiseptata si multiloculara, de cca 58 /40 mm.Am urmat un alt control cu ecografie intravaginala, unde mi s-a confirmat prezenta, pe ovarul stang a mai multor chisturi, fiind un ovar polichistic de 5.65cm / 2.36cm.Mi s-a recomandat tratament cu ciprofloxacin, arcoxia si flamexin, dar mi s-a spus ca o sa ajung sa ma operez, intrucat nu se trateaza.Va rog mult de tot, as dori sa-mi dati un sfat in aceasta privinta.
6 comentarii
0
23-11-2008, ora 18:04
Dr. Gheorghiu Mihaela
Medicina naturista, complementara, alternativa, ploiesti, brasov, bacau-colaborare cab.medicale
Dr. Gheorghiu Mihaela
Asociaza la tratament Ulei de primula, redu uleiurile si orice grasimi preparate termic(exclude-le o perioada), branza, laptele, ouale, carnea redu-le si pe ele.mergi cca 3 luni pe vegetale, iaurt sau lapte batut.fa o exceptie de la acest regim doar in saptamana cu sarbatori.
o sa scapi de chisturi!
eu am fost operata in facultate de chist ovarian drept si m-au informat ca mai am unul pe stangul.cand am iesit, am abordat acest regim nu pentru reglare hormonala, ci pentru ca era foarte practic si ieftin pentru viata de camin:rapid luai un iaurt, rapid combinai niste vegetale(cartof, mazare, morcov, varza, hrisca, naut fiert, patrunjel, telina etc).rezultatul a fost extraordinar:nu mai aveam chisturi si am capatat un ten frumos.
0
20-02-2009, ora 00:05
flori_marius
Nu este medic/terapeut
flori_marius
buna...as dori sa stiu si eu din ce cauza apar aceste chisturi?si daca dupa operatia de inlaturare mai pot avea o viata normala?Astept un raspuns va rog din suflet!
0
20-02-2009, ora 00:31
ade_dulcika
Nu este medic/terapeut
ade_dulcika
pentru Flori_marius: chisturile apar asa: in fiecare luna un ovul este eliminat de catre unul din cele 2 ovare si e pregatit sa fie fecundat. daca acesta nu e eliminat, acel ovul creste si se formeaza chistul. Am mai auzit cazuri in care si de la infectii se produc chisturi. normal k ai o viata normala dupa operatie!! :) eu am o prietena de 21 de ani care a fost operata de chist si dupa un an a facut 2 fetite frumoase foc si sanatoase pe deasupra. deci stai linistita :) MULTA SANATATE!!!
0
20-02-2009, ora 00:40
flori_marius
Nu este medic/terapeut
flori_marius
iti multumesc pt sfat ade_dulcika eu azi am fost la control la floreasca si mi-au spus ca am doua chisturi unu de 3 mm si unu de 8 mm si inca ceva de 11 mm nu mai stiu exact ce, nu am retinut pt ca ma dat peste cap!cert e ca doar cele doua( de 3 si 8 mm)sunt chisturi!Mi-e foarte teama sa nu intervina si altele sa se complicati!mai ma gasit si cu nisip la rinichi!sunt disperata, prietenu meu e disperat!
0
20-02-2009, ora 00:51
ade_dulcika
Nu este medic/terapeut
ade_dulcika
deci, parerea mea e asta: un chist nu are cum sa fie de 3 mm si de 8 sau 11. eu am fost la control la gineco in a 9'a zi de ciclu si mi'a facut eco si a zis k am folicul de 15 mm, nicidecum CHIST. si apropo...din folicul se face ovulul. deci stai linistita k nu e chist. Doamne fereste, ce medici avem :)))) putem zice k e chist dak are cam 1 cm.dar si ala se absoarbe de la sine in cateva saptamani...sau dak nu se prescriu medicamente pt asta. te pup... cu cea mai mare placere. :)
0
14-11-2009, ora 12:50
fobos
Nu este medic/terapeut
fobos
acum 3 ani mi s-a facut interventie chirurgicala. am avut chist ovarian multiseptat 5, 2. mi s-a spus ca ovarul nu a fost inlaturat insa nu a fost gasit nici la una din cele 6 usg care le-am facut. dupa 2 ani de la operatie am nascut o fetita sanatoasa
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Menstruațiile abundente ar putea fi cauzate de nivelul scăzut al unor proteine specifice
  • Cupa menstruală
  • Sângerări puternice în timpul menstruației - ce opțiuni ai?
  • Cele mai bune metode de a scăpa de crampele menstruale
  • Chist ovarian depistat întâmplător - ignorare, monitorizare sau tratament?
  • Chisturile ovariene - important de știut
  • Menstruația abundentă
  •