chist dentar

07-04-2010
youditha
Nu este medic/terapeut
youditha
De cam 6 ani am un chist sub premolarul IV jos. Deoarece s-a infectat a patra oara, primul doctor care mi-a spus ce am si ca cel mai indicat ar fi sa-mi scoata maseaua. Am refuzat pentru ca langa am deja o punte (cu care nu sant multumita ) si ar insemna sa am ca toata 1/4 din dantura sa-mi fie o "mare" punte, care mi-ar folosi doar de frumusete.
Doctorul mi-a indicat atunci sa consult un chirurg, dar m-a avertizat ca operatia este f. riscanta, deoarece 80% imi poate atinge nervul... (nu mi-a spus cum se numeste) si sa raman fara sensibilitate in partea de jos a gurii.
Am cerut parerea si a altui dentist, cu aceiasi concluzie.
Chirurgul m-a programat la operatie (apitr..., nu se intelege scrisul), iar in ceea ce priveste riscul mi-a spus ca daca ajunge la nerv, atunci va scoate maseaua.
Intrebarea mea cum va sti ca atinge nervul ?
Daca dentistul imi va scoate maseaua, nu va trebui ca acest chist sa fie eliminat in intregime si curatat locul, si deci se va atinge nervul ?
Daca stie cineva mai mult, va rog poate imi dati vreun sfat ?
3 comentarii
0
07-04-2010, ora 08:43
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Poti incerca si homeopatia pt. chistul cu pricina inainte sa te operezi. Poate dispare cu un tratament adecvat.
0
07-04-2010, ora 09:05
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
singurul tratament adecvat prin care dispare un chist dentar este, in acest caz, o interventie chirurgicala: rezectia apicala sau extractia dentara. daca in cursul rezectie medicul considera ca nu poate indeparta in intregime chistul, se face extractia dintelui.
pentru ca prima faza in aceasta rezectie este expunerea nervului pentru o mai buna vizibilitate, mai mult ca sigur medicul va vedea daca acest nerv risca sa fie afectat.
concuzia este ca ati asteptat cu mult peste limta, 6 ani, aceasta infectie intr-un fel sau altul trebuie eliminata. nu mai amanati.
0
20-06-2010, ora 20:41
youditha
Nu este medic/terapeut
youditha
Buna ziua,
La intrebarea mea din luna aprilie : rezultat.
Am avut rezectie apicala in aprilie in 21 aprilie. Dupa cat am inteles chirurgul nu mi-a indepartat tot chistul.
In plus dintii de jos(2 din partea cu pricina) nu-i mai simt. La control mi-a spus (sau mai bine nu mi-a spus) ca si-au pierdut nervul (sau sensibilitatea) si se vor innegri. Caninul ma doare tot timpul ciudat si simt ca s-au deplasat. De o saptamana am si in cei 2 dinti durere dar nu pot sa-mi dau seama unde este aceasta durere: sub dinti sau in dinti!
V-a rog pentru parerea d-voastra si in cat timp se innegresc dintii fara nerv?
Unde as putea sa am un control la problema mea?
Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: chistul dentar

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: