cervicita + rana pe col

02-03-2009
dantuzela
Nu este medic/terapeut
dantuzela
buna seara! am fost azi la un control si medicul mi-a scris pe foaia cu investigatii ca am cervicita si ca am si o rana pe col care trebuie cauterizata. intrebarea mea ar fi de le ce apare cervicita si in ce consta cauterizarea si cat de dureroasa este (deoarece eu sunt foarte fricoasa si am cam intrat in panica)?
3 comentarii
0
03-03-2009, ora 21:24
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Cervicita poate fi cauzata printr-un dezechilibru al florei genitale normale sau poate fi data ca urmare a unei infectii virale [ papillomavirus sau virusul herpes simplex tip 2 ], bacteriene [ Chlamydia, N. gonorrheae], protozoare [trichomonas vaginalis ], ciuperci [Candida albicans] si in special de infectiile asociate, mixte, mico-bacteriene etc..Cauterizarea nu e dureroasa, se poate face anestezie locala si dureaza foarte putin.Stai linistita si mergi la ginecolog.Sa te abtii de la relatii sexuale o luna sau cat iti va spune medicul, si mergi la control pentru a te convinge ca rana s-a vindecat.Numai bine!
0
08-07-2010, ora 21:33
ildiko1031
Nu este medic/terapeut
ildiko1031
Buna seara
Cu ceva timp in urma mi-am facut un control ginecologic, pe foaia de investigatii medicul a scris ca am Cervicita Cito II, si mi-a prescris Cervugid. Problema este ca folosec acest medicament de 3 zile, in tot acest timp ma doare burta, si sunt balonata. Pe prospectul medicamentului nu scrie la reactii adverse aceste lucruri. Este aceasta durere normala, urmare a tratamentului sau este nevoie de inca un consult medical?
0
19-12-2012, ora 17:59
adda27
Nu este medic/terapeut
adda27
si eu aceeasi problema ca persoana de mai sus am facut doar testul Papanicolau si mi s-a spus ca am o rana pe col cervicita dak actualul meu prieten a avut gonoree acum un an de zile dar a tratat-o si acuma zice ca nu are nimik de acolo s-ar fi putut sa apara sau de la ce a aparut are ceva dak doar azi am aflat ca am cervicita si am fost contacte sexuale? repet el zice ca acuma e sanatos, ar trebuie sa numai am contact sexual pana la aflarea rezultatului testului sau nu astept raspuns mi-e putin teama pt ca nu ma asteptam la asta se poate sa apara si de la tampoanele interne am folosit pe timp de vara ce-i drept dar am avut grija multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: