ce se intampla cu mine???

02-05-2007
katalin
Nu este medic/terapeut
katalin
acum cativa ani am ajuns la urgente la sectia psihiatrie in urma unei crize destul de severe...am fost dignosticat cu depresie si cadere de calciu...ceea ce mi se pare cam exagerat tinand cont de varsta pe care o aveam..19 ani...mentionez ca in perioada respectiva consumam zilnic droguri...dupa sperietura pe care am tras-o m-am hotarat sa renunt la ele punand totu pe seama lor...dupa 2 tentative esuate de dezintoxicare am plecat cateva luni in vacanta la tara pt simplu motiv sa nu mai am acces la droguri shi sa nu mai am contat cu anturajul...am trecut prin cateva luni de crize de convulsii si atacuri de panica insa cu ajutorul prietenei am reusit sa renunt definitiv la ele...am ajuns in momentul de fata sa mi se faca rau doar cand ma gandesc la ele...in fine...de atunci viata mea s-a schimbat radical...fizic ma simt atat de slabit incat am nevoie de cateva minute bune sa-mi revin daca alerg 30m dupa autobuz in statie ceea ce mi se pare anormal tinand cont ca inainte faceam sport de performanta...nu mai vorbesc de chinul prin care trec daca e blocat liftul si sunt nevoit sa urc pana la etajul 5...am momente cand mi se face rau din senin si incerc sa-mi dau seama de motivele care-mi provoaca starile astea...importatnt e ca pe langa tulburarile, ca sa le zic asa, fizice am anumite stari psihice pe care nu mi le pot explica...mi se intampla deseori sa am lapsusuri si vorbesc de cuvinte banale pe care orice om le foloseste de cel putin 10 ori pe zi...chiar in acest moment trebuie sa ma concentrez sa-mi amintesc anumite cuvinte pe cere orice om normal le foloseste zilnic in vorbirea fluenta...patesc sa ma trezesc in anumite locuri si sa nu-mi dau seama cum am ajuns acolo sau sa nu-mi pot aminti ce am facut in anumite perioade de timp din ziua respectiva...pe langa asta am momente cand ma gandesc atat de intens la ceva incat intru intr-un fel de vis pana imi dau seama ca am pierdut realitatea si ma trezesc brusc...de multe ori incep sa iau ca pe o certitudine un lucru imaginar dandu-mi seama ulterior dupa un rationament simplu ca puteam sa gresesc datorita unei tampenii care era doar in imaginatia mea...pe langa toate acestea am capatat o insomnie groaznica si multe fobii cum ar fi frica de medicamente sau frica de mijloace de transport...de obicei majoritatea mi se intampla pe tema acestor fobii...daca se poate as dori sa-mi recomandati un medic bun care sa fie in stare sa ma ajute cu ceva concret nu doar cu clasicul "esti tanar, nu te mai speria ca n-ai nimic"...as dori si sfaturi si recomandari vizavi de cazuri asemanatoare...va multumesc mult
1 comentarii
0
04-05-2007, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Extraordinar ca ai reusit sa renunti ! Bravo !
Ca sa nu mai primesti sfaturi goale, asa cum zici, trebuie sa vorbesti cu profesionisti. Cu alte cuvinte va trebui sa investesti putin in tine, daca iti pasa.
Ca atare:
1. vorbeste cu un medic bun (neurolog) - spune-i istoricul tau si vezi ce parere are, eventual sa-ti faci niste analize.
2. dupa ce te lamuresti cum stai acum fizic (poate si numai atat va fi suficient sa te calmezi) poti merge la un psihoterapeut bun, ca sa lucrezi putin cu el.

Succes,
Andrei
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul