ce sanse mai are mama?

07-10-2010
corina75
Nu este medic/terapeut
corina75
As vrea sa aflu si alte pareri despre sansele mamei (62 ani)...atat de brusc a fost totul, suntem bulversati si disperati.
Totul a inceput cam acum 3 luni, cu dureri de spate, din ce in ce mai mari, ce s-au acutizat, uneori resimtea slabiciune in picioare, dar nu le-a bagat in seama. Un medic neurolog i-a prescris 10 injectii diclofenac ce nu au rezolvat mai nimic.
Acum 2 saptamani, intr-o seara, acuza amorteli in picioare, iar dimineata dificultati la mers si urinare. Am chemat salvarea, ea a plecat la spital mai greu, dar pe picioare. In 2 zile situatia s-a deteriorat brusc, chiar sub perfuzii cu dexametazona, piracetam si tratament cu pentoxifilin. Nu am mai putut misca deloc picioarele, nu se mai ridica din pat, nici macar nu se poate intoarce singura de pe o parte pe alta. A pierdut controlul sfincterelor.

Redau mai jos rezultate investigatii:
RMN cap:
proces inlocuitor de spatiu intracranian de 0.5cm localizat temporal drept, in contact cu meningele, ce apare in hipersemnal T2, T2 FLAIR, cu importanta priza de contrast. Fara leziuni demielinizante. Fara semne de hipertensiune intracraniana. Ventriculi de capacitate normala situati pe linia mediana. Cz: meningiom temporal drept (metastaza?) Aici, neurologul a comentat ca este doar o demineralizare...
RMN coloana:
Determinare secundara la nivelul pediculului vertebral L1 stg. avand dimensiuni de aprox. 2cm cu invazia canalului medular, amprentarea sacului tecal la acest nivel. Portiunea ant. a corpului vertebral L1 apare cu semnal modificat in hipersemnal T2 si T2 STIR, hipersemnal T1, cu importanta priza de contrast la acest nivel. Modificari cu aceleasi caractere ce afecteaza unghiul postero-sup al vertebrei L3, fara invazie de canal medular. Hemangiom vertebral milimetric la nivelul T11.
Se recomanda efectuarea unei tomografii toraco-abd ptr determinare structuri hepatice si a eventualelor modificari pulmonare.
Cz. Determinari secundare vertebral, L1, L3.
Rezultat tomografie computerizata:
Noduli pulmonari solizi cel mai mare avand diam 2.5cm diseminati in ambele campuri pulmonare
Lichid pleural dispus decliv in marea cavitate pleurala cu grosime max 13mm in stanga
Fara imagini de adenopatii mediastinale si hilare
Determinare secundara osteolitica la niv peretelui toracic anterior in dreapta extinsa intratoracic subpectoral si axilar pe dreapta
Adenopatie axilara stanga cu diam 2.5cm
Multiple determinari secundare osteolitice la nivelul vertebrelor toracale lombare si a oaselor bazinului si arc costal lateral stanga
Proces inlocuitor de spatiu cu structura mixta, solida si lichidiana cu priza de contrast in partile solide avand diam max de 7.7cm cu punct de plecare din glanda suprarenala dreapta.
Formatiunea vine in contact, comprima parenchimul hepatic, vine in contact cu VCI si cu rinichiul drept fata de care aparent prezinta limita de demarcatie.Glanda suprarenala stanga, rinichi stang normale, rinichi drept normal, pancreas, splina in limite normale.
Lama de lichid peritoneal in micul bazin
Vezica urinara si uter in limite normale
Nodul solid, iodofil de 15mm diam localizat in tesutul celular subcutanat in portiunea postero inferioara a abdomenului
Concluzie
Tumora de glanga suprarenala dreapta
Determinari secundare pulmonare
Lichid pleural bilateral
Adenopatie axilara stanga
Multiple determinari secundare osteolitice invazive in structurile din jur
Determinari secundare cutanata lateroabdominala stanga

Multumesc anticipat pentru toate raspunsurile, daca am putea ameliora durerile! momentan face tramadol cam 2/zi, insa are niste dureri foarte mari.
0 comentarii

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.