ce sa fac ca sa adorm?

26-10-2012
M.Daniella
Nu este medic/terapeut
M.Daniella
de cateva zile nu mai stiu ce e ala somn.imi este foarte somn dar nu pot sa adorm.pur si simplu stau cu ochii inchisi.simt la un moment dat k ma relaxez si ca as intra 'pe drumul 'somnului ca sa zic asa dar imediat tresar..parca creierul meu refuza sa adoarma.dak am doua nopti nedormite deja la a treia parca am asa o stare de frica ca nu pot adormi.si parca teama asta imi face cel mai mult rau.incer sa ma controlez dar nu reusesc.am mai avut o astfel de chestie si anul trecut cam tot in aceeasi perioada.ma poate ajuta cineva cu un sfat, o parere orice ca deja simt ca ma lasa toate puterile.simt ca imi explodeaza capul de la oboseala si imi simt ochii umflati.multumesc!
7 comentarii
0
26-10-2012, ora 19:18
ionela83
Nu este medic/terapeut
ionela83
incearca sa iei valeriana comprimate pe mine ma ajutat foarte mult si eu am avut probleme cu somnul plus ca tresaream din somn imediat ce adormeam, dar tresaream ca aveam impresia ca sar din pat, acum mi-am revenit cu smnul dar seara inainte de culcare beau un ceai de sunatoare
0
26-10-2012, ora 19:54
Sukirika
Nu este medic/terapeut
Sukirika
Salut,

Si eu am avut probleme cu somnul saptamanile trecute aproape o saptamana. Adica adormeam dar ma trezeam foarte des in timpul noptii iar dimineata eram rupta de oboseala. Stateam noaptea treaza si cateva ore bune.
M-am tot 'chinuit' seara sa adorm, ba cu muzica de relaxare, ba am luat si ceva naturiste cu valeriana insa mi-am dat seama la un moment dat ca incerc prea mult sa adorm si eram stresata seara cand ma puneam in pat ca iar ma trezesc peste noapte.

Am renuntat complet sa mai iau si valeriana (pe mine personal ma ameteste ca dracu si din cauza asta nu puteam dormi, credeam sa sunt simptome de anxietate), am reuntat la muzica de relaxare si am renuntat sa ma mai stresez si sa ma chinui sa adorm.

Eu acum in fiecare seara inainte sa adorm beau un pahar cu lapte cald, cam cu o ora inainte sa ma pun in pat. Am auzit si eu ca te pune putin la somn. Nu stiu daca e pe bune sau doar autosugestia, insa la mine functioneaza.

Cel mai bine e sa iti gasesti propria ta modalitate prin care sa poti sa adormi. Insa cel mai important e sa nu te mai 'chinui' sa adormi!!

Incearca mai multe metode, noi aici iti dam pareri personale si solutii care au functionat la noi. Incearca si una si alta pana gasesti singura modalitatea de a adormi. Dar retine - NU TE MAI STRESA ca nu adormi!!!

Succes, tine-ne la curent cu ce metoda ai gasit, poate ajuta si pe altii.

p.s. da, ajuta mult un ceai relaxant (sunatoare, tei, mellisa etc.) Eventual fa-ti mai concentrat, eu beau peste zi la o cana 2 plicuri de ceva relaxant (tei+sunatoare, sau mellisa + tei etc.)

aaaa si ai grija cu mancatul seara, daca mananci prea tarziu sau mancare grea, si asta impiedica somul + vezi cu cofeina care e treaba (cafea, pepsi etc.), ciocolata de asemenea agita (ma refer seara)
0
26-10-2012, ora 20:23
BVeronica
Nu este medic/terapeut
BVeronica
buna sakirika eu am dato pe fitoteraphie si merg si la ps cautama pe facebook vb mai multe cum m-am vindecat de o pleurezie unde am avut 2 kg si jumate de apa pe facebook sunt cu un bebe mic in brate si am un capod roz iar linkul meu incepe cu veronika ok ?
astept
0
27-10-2012, ora 14:07
M.Daniella
Nu este medic/terapeut
M.Daniella
Laptele cald sau mai stiu eu ce ceaiuri nu ma ajuta la nimic.intr adevar ma linistesc si imi induc si m mult starea de somn dar problema mea este teama aceea de a nu putea adormi.ma gandesc ca poate o fii pe baza de psihic.oricum multumesc foarte mult pt sfaturile date.
0
07-01-2013, ora 00:16
Ramonell
Nu este medic/terapeut
Ramonell
Buna si eu am aceeasi problema numai ca mai grav..eu azinoapte nu am dormit deloc:| am stat 2 zile complet treaza fara macar sa atipesc 1 minut.in seara asta mi-e teama pur si simplu ca nu o sa pot adormi..am baut ceaiuri de sunatoare dar degeaba si culmea este ca ma simt fresh...ma pot imbolnavi? ma inteapa in zona inimii iar cand inchid ochii incepe sa imi bata tare
0
12-01-2013, ora 16:14
geaninaliliana
Nu este medic/terapeut
geaninaliliana
Buna !Si eu de 3 zile am aceesi problema cu somnul...si am inceput sa ma stresez f tare din cauza asta.De cativa ani am anxietate dar problema asta cu somnul nu am mai avut-o.Am incercat si eu cu ceai, cu baie calda chiar si cu o pastila de melatonina aseara dar cred ca abia am reusit sa atipesc dar si sa visez.Sunt obosita si mi-e teama sa continui asa.De medicamente mi-e teama pt ca dau dependenta si de cativa ani tot iau pt anxietate cate jum de paluxetil.Am luat si stressclin alaturi de el.Am tot citit despre insomnie si nu stiu ce sa mai cred.Va rog ajutati-ma cu sfaturi mai ales...naturiste.
0
01-02-2016, ora 14:42
Edwinbv
Nu este medic/terapeut
Edwinbv
Buna M.Daniella, ati reusit sa rezolvati?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Insomnia este implicată în apariția durerilor de spate
  • Ce se întâmplă dacă nu dormi suficient?
  • Creierul îmbătrânește mai repede dacă nu dormim suficient
  • Scapă de insomnie - 8 sfaturi eficiente
  • Tulburările de somn influențează apariția demenței
  • Somnul, afectat de utilizarea iPhone-ului sau e-reader-ului înainte de culcare
  • De cât somn avem nevoie? Noi recomandări de la Fundația Națională a Somnului
  • Somnul din timpul zilei combate efectele lipsei de somn din timpul nopții
  • Folosește-ți simțurile pentru un somn odihnitor
  •