Ce provoaca osteita cronica? Cum o putem tine sub control

16-07-2009
cristina_alice2002
Nu este medic/terapeut
cristina_alice2002
fetita mea in virsta de 7 ani a suferit o operatie la femurul drept in urma cu 2 ani (accident rutier ) .dupa prima interventie totul parea ok., sau scos firele dupa doua saptamani si au inceput problemele. operatia de la zi la zi se deschidea si supura. am mers de urgenta dinnou la medicul care a operat si sa intervenit chirurgical cu mentiunea ca fetita ar suferi de o ""intoleranta la firele de sutura si ccrp strain "-tija.a urmat operioadalunga de refacere -pe portiuni -interventii - vindecare iar deschideri si supurari- asta pina la scoaterea tijei in luna mai 2008.radiografia din luna aprilie anul acesta nu a prevazut nimic pina in 2 iulie cind am revenit de urgenta cupiciorul umflat.sa intervenit chirurgical si sa pus diagnosticul OSTEITA CRONICA POSTFRACTURAFEMUR DREPT OPERAT
17 comentarii
0
16-07-2009, ora 23:14
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
E ceva natural ca corpul sa elimine lucrurile straine mai ales cand sunt facute din substante nocive ca de ex. titan care este tolerat f. prost atat in gura cat si altundeva. Dar si alte materiale folosite ca tije contin substante sau metale nocive, mai ales daca apare infectie.
Diagnosticul doctorului arata numai necunoasterea si neputinta lui de a intelege ce se petrece cu adevarat in organism dand vina pe pacient in loc sa intelega un proces natural pe care ar trebui sa-l inteleaga caci are zilnic de aface cu el. Dar de atat stres cred ca le este greu si la medici.
Tratati rana la un doctor homeopat sau naturist cu experienta caci la varsta de 7 a numi o boala noua ca fiind cronica denota ca doctorul cu pricina nu stie prea multe despre corpul omenesc.
Nu va lasati speriata nici de numele bolii si nici de cuvantul cronic, fetita se poate vindeca usor daca dati de medici adevarati !
Succes!
0
16-07-2009, ora 23:35
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Daca cauti pe Google "osteita" o sa vezi ce inseamna si anume infectia tesutului osos, adica a osului cauzata de microbi.
Deci doctorul a infectat prin tratamentul lui osul fetitei dupa care nestiind s-o trateze mai departe ca s-o vindce a pus diagnosticul de "infectie cronica osului".

Microbii aceia au intrat inauntru de abia dupa operatie.

Ai inteles ?

Deci boala e cauzata de doctori si nevindecata de ei, ei ti-au lasat-o tie acum cadou sa te zbati tu cu ea !
Exista o sumedenie de remedii naturale pt. rani si supuratii si infectii cat si o gramada de medici naturisti si homeopati asa ca arate la doctorii care au operat-o ca o astfel de boala se vindeca usor DACA sti cum si ca nu iti trebuie titlu de doctor pt. a vindeca asa o rana pe care romanii acum 2000 de ani o vindecau numai cu coada soricelului, cu salvei sau cu frunze de varza !
0
17-07-2009, ora 14:05
cristina_alice2002
Nu este medic/terapeut
cristina_alice2002
multumesc SCARFACE! deci...nu sint paranoica! am citit si eu pe net despre osteita si am inteles foarte clar, numai ca dilema ramine ...nici un medic nu sa deranjat sa ne explice.expresia, , mai aveti de tras a fost rostita de doi mari medici de la un sp mare de copii din BUCURESTI.as fi vrut raspuns si din partea unui medic ortoped ce se intelege prin expresia de mai sus
0
17-07-2009, ora 18:00
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Ostetita reprezinta o infectie grava a osului, in urma unui traumatism deschis sau post-operator.
Reprezinta o urgenta chirurgicala si se trateaza prin mijloace strict chirurgicale, intr-o sectie buna de ortopedie pediatrica.
Daca nu cunoasteti un ortoped pediatru bun va pot recomanda eu unul, pe mail.
Cu stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
22-07-2009, ora 15:27
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Cristina: consulta un medic homeopat cu experienta si curaj, indiferent de ce face sau zice ortopedul - care in general nu este expert in a vindeca infectii - cu homeopatia poti vindeca infectia aceasta.
0
22-07-2009, ora 23:05
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Eu propun pentru Premiul Nobel pe oricine din lume trateaza osteita cu alte mijloace decat cele chirurgicale/antibiotice.
Serios!!
Cu stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
25-07-2009, ora 00:35
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Dl Dr Uscatu eu v-asi propune sa va interesati la Clinica de Ortopedie a SCJU Constanta, Medic Sef de Sectie Dr. Enescu si veti afla ca ceea ce facem in Germania de mai bine de 20 de ani facem si in Romania de curind cu rezultate asemanatoare, si anume tratamentul osteitei si osteomielitei cu HBO si nu cu antibiotice. Dar desigur ca sechestrele, atunci cind sint prezente trebuiesc operate, fara discutie. Intre timp s-au adunat mai bine de 50 de pacienti, majoritatea cu fracturi si desigur ca va puteti informa la aceeasi adresa despre evolutia sub HBO (radiografii, RMN cu contrast etc), desigur asa la prima mina inainte sa publicam aceste rezultate (faptul cunoscut si demonstrat stiintific in strainatate ca o fractura recupereaza de ca. 5 ori mai repede sub HBO). In clinica pe care o conduc in Germania aplic HBO la ca 30 de pacienti cu osteita/osteomielita pe an, fara antibiotice, sau numai pe perioadele de pauza, dar desigur sub controlul ortopedului de caz. La mai putin de jumatate din acesti pacienti este necesara o interventie chirurgicala dar in nici un caz inaite de asanarea focarului infectios si combaterea edemului osos. Altfel exista riscul de diseminare si trenare al infectiei.
Chiar daca parerile mele asupra antibioticelor in osteomielita si a interventiilor chirurgicale pe focar osos infectat difera de ale colegului de mai sus, osteita/osteomielita reprezinta o infectie grava osoasa de competenta stricta a ortopedului si nu a homeopatului sau vinzatorului de ierburi si necesita tratament de urgenta. Este adevarat insa ca nu toate clinicile de ortopedie si nici macar tari dezvoltate europene isi pot permite medicina hiperbara.
Asi accepta cu placere propunerea d-voastra, dar din pacate studiile stiintifice despre osteomielita si HBO sint anterioare activitatii mele medicale. Si inca ceva daca chiar credeti ca puteti trata intr-un procent semnificativ o osteomielita cronica numai cu antibiotice si chirurgie tare asi fi curios sa vad si eu acea statistica.
Cu stima Dr. Ion
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld/Germania
Centrul de medicina Hiperbara Constanta
0
25-07-2009, ora 10:26
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimate Coleg,
Nu vom intra in polemica, si asta din simplul motiv ca am ajuns la aceeasi concluzie: osteita este o boala grava, ce nu poate fi tratata cu mijloace "naturiste" sau "homeopate".
In rest, eu apreciez mult activitatea D-voastra, poate chiar mai mult decat va imaginati. Astept rezultatele concrete in procente semnificative statistic (am vazut deja pacienti tratati la D-voastra, cu rezultate notabile).
Va doresc mult succes in continuare, spre beneficiul pacientilor.
V-as ramane recunoscator daca am pute incepe o colaborare, chiar daca numai la nivelul prezentarii rezultatelor concrete prin mail sau alte forme de comunicare.
Cu stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
25-07-2009, ora 14:58
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Stimate Coleg,

nu prea avem cum intra in polemica deoarece ortopedul si hiperbarul se afla de aceeasi parte a baricadei, la fel ca si anestezistul. Desigur ca ortopedia si BMF se poate face si fara hiperbara, precum in Franta dar si alte tari europene care nu-si pot permite aceasta terapie, si aceasta cu succese remarcabile. Chiar si in Germania nu toate clinicile de ortopedie au la dispozitie hiperbara, ca sa nu mai vorbim ca aceasta terapie este de regula rezervata pacientului privat. Ginditi-va ca Franta dispune de 10 astfel de Centre, rezervate strict urgentelor, Germania in jur de 130 iar Romania de trei luni doar de un singur Centru. Desigur ca ortopedia se facea in trecutul indepartat si fara anestezist (iar in unele tari mai sarace care nu-si pot permite anestezistul inca si astazi) si totusi cu rezultate remarcabile. Diferenta este numai una de imagine a clinici: cu ajutorul unui anestezist, a unui kinetoterapeut si a unui hiperbarist, medicul ortoped (perfect normal sa fie vioara intii intr-o problema ortopedica) poate ajunge la rezultate mai bune, mai rapid si fara aparitia unor complicatii involuntare, uneori inerente. Desigur ca in Constanta prin faptul ca reusim sa vindecam fracturile rapid ni s-a dus vestea si pacienti cu probleme ortopedice ni se adreseaza direct nou, dar acest lucru nu il vad ca pe ceva pozitiv, ci din contra, n-am abordat si nu voi aborda nici cea mai insignifianta problema ortopedica fara controlul permanent al ortopedului de caz sau a unui ortoped dispus sa duca acest caz pina la capat.

HBO are un rol adjuvant major deoarece poate combate eficient si rapid edemul osos.

Edemul osos este de fapt "catastrofa" care se produce la nivelul osului, deoarece acesta are toate caracteristicile unui sindrom de compartiment. O microleziune poate duce la aparitia unei zone extinse de edem care blocheaza intreaga circulatie pe un segment extins osos, ducind la patologia bine cunoscuta:

- in cazul articulatiilor portante: necroza aseptica: de cap femural sau de condil femural (morbus Ahlbeck) care fara HBO duce inevitabil la modificari de contur intraarticular si la protezare. Desi avem doar trei luni de la deschide putem prezenta tuturor colegilor seriile de RMN cu contrast in cazul a doua necroze aseptice de cap femural si trei Ahlbeck, tratate cu succes in Constanta. La copii insa eavem o exceptie: morbus Perthes care se poate rezolva si fara protezare prin imolizarea copilului pe o perioade de cel putin un an, in majoritatea cazurilor insa vorbim de aproape 2 ani. Si in acest caz alternativa este HBO pe o perioade de ca o luna. Singura diferenta intre a aplica HBO sau nu in Perthes, in afara de costurile terapiei, constind in cel putin un an de normalitate in viata acestor copii. Referitor la necrozele aseptice osoase (desigur ca in aceasta categorie intra si osteoradionecroza) mecanismul lor de producere este unul singur si anume edemul osos. Desi sint numai de trei luni revenit in tara sint mindru ca am reusit sa sensibilizez colegii ortopezi din Constanta asupra acestei tematici si mai ales introducerea de rutina a unei investigatii care poate aduce multa lumina in patologia osoasa: RMN cu contrast, pentru evidentierea zonelor de edem.

- in cazul altor localizari: morbus Südeck (neuroalgodistrofia) care fara HBO de regula duce la dureri cronice indelungate pe articulatia afectata, dureri care de regula dispar definitiv in cazul unei terapii HBO pe ca 15 sedinte.

- in cazul fracturilor, pe linia de fractura primul lucru care apare este edemul osos, chiar si dupa o reducere reusita, edem care intirzie procesul de vindecare cu cel putin o saptamina, mai mult chiar duce la un fenomen de osteoliza pe mai multi mm in jurul fracturii, milimetrii de os ce trebuiesc de asemenea refacuti. Aplicarea HBO (asa cum se face in Constanta de catre Clinica de Ortopedie a SCJU Cta) inca din prima zi de la osteosinteza, duce la o scurtare a duratei de vindecare evaluata stiintific de aproximativ 5 ori. Daca doriti sa observati seriile de radiografii sau RMN cu contrast ale pacientilor ce au beneficiat de aceasta terapie va puteti adresa Dl Dr. Enescu, medicul sef de sectie, initiatorul Centrului Pilot National de Tratament combinat ortopedic-HBO. Dintre cazurile cele mai importante asi dori sa va informez de doi pacienti: o tinara cu o fractura de cotil in urma uni accident rutier care la exact trei saptamini de la accident (2 spt de la osteosinteza), dupa 10 sedinte HBO a inceput recuperarea, mergind cu cotiere, iar la saptamina 4 mersul fiind reluat complet, doar abductia pe membrul afectat prezenta restrictii, deoarece nu am putut face rost de un pansament impermeabil pentru bazin (hidroterapie). Al doilea caz este un accident de munca cu o sectionare partiala a gambei si un sindrom de zdrobire, care in ziua 28 prezenta o calusare completa a zonei de fractura (15 sedinte HBO). Alternativa fara HBO sint desigur multe cazuri in Romania care au scapat de amputare, dar la mai bine de un an de la accident inca mai supureaza pe linga tijele fixatorului extern. Ca sa nu mai vorbim de complicatiile involuntare: Sudeck, pseudartroza, osteomielita, complicatii care numai apar sub HBO. Aceste cazuri le puteti afla si din presa constanteana, care urmareste si publica articole despre Centrul Pilot National de tratament combinat ortopedic-HBO (google si ortopedie HBO sau oxigenare hiperbara: Telegraf, Cuget Liber, Observator, Ziua)

- osteoradionecrozele apar ca urmare a distrugerii endoteliale vasculare siA implicit a ademului osos rezidual. Diagnostic acesta poate fi bine evidentiat cu ajutorul RMN cu contrast, metoda ce determina si numarul de sedinte HBO necesare refacerii osoase, implicit al determinarii posibilitatii efectuarii implanturilor.

- osteita, osteomielita, osteodiscita: structurile osoase afectate ca urmare a sindromului de compartiment generat de edemul osos nu beneficiaza de o vascularizatie corespunzatoare care sa permita atit o imunitate eficienta cit si aportul de oxigen respectiv de antibiotic. Consecinta este un mediu propice dezvoltarii infectiilor osoase, in plus fara oxigen nu misca nici osteoclastele si nici osteoblastele. Antibioterapia "clasica" in aceste cazuri are un rol strict de limitare a infectiei si evitarea starilor septice, dar datorita edemului osos este subdozata sau inexistenta in focarul infectios, avind in plus dezavantajul aparitiei polirezistentei. "Intervenţiile chirurgicale succesive" in conditiile unui focar infectios pot uneori chiar duce la diseminare si trenarea supuratiei. In aceste conditii HBO are un rol de combatere a edemului osos, angioneogeneza, reluarea activitatii osteoclastelor si osteoblastelor, a imunitatii si in plus de la 500 mm Hg (in conditii de HBO realizam presiuni partiale ale oxigenului de peste 2000 mmHg) nici o bacterie sau microciuperca nu mai este viabila. Iar dupa ce osul afectat si-a reluat functionalitatea, respectiv a disparut focarul infectios, poate fi plombat si eventualul sechestru prin metode chirurgicale, diferenta constituind o operatie in focar steril. Cazuri de osteomielita desigur ca va pot prezenta din Germania (unde in medie avem in Institutul pe care il conduc ca. 30 pe an, dar si din Romania).

Referitor la topic: osteita si osteomielita este o infectie grava, fara nici o discutie, si o urgenta medicala, deoarece riscul major in astfel de cazuri este aparitia septicemiei. Cine nu constientizeaza aceasta situatie medicala clara este rupt de adevarul stiintific si desigur aberatii de genul homeopatiei sau medicinii naturiste in ATI pot apare numai in tari subdezvoltate, cu o cultura precara si deficitara. Desigur ca in absenta HBO (de exemplu in tarile care nu-si permit aceasta terapie) singura atitudine terapeutica corecta este antibioterapia masiva si, cu toate riscurile aferente, interventiile pe focarul infectios.

Septicemia insa este o urgenta de ATI hiperbar, stipulata si in protocoalele terapeutice germane, dar in aceasta privinta va pot pune la dispozie documentatia a doua cazuri de septicemie tratate in Constanta. In aceste situatii aplicarea HBO trebuie facuta de urgenta, iar daca acest lucru se intimpla posibilitatea de recuperare fara sechele este de aproape 100%. Desigur ca acest lucru nu intra in contradictie cu standardele mai vechi, sau in polemica cu cele afirmate de d-voastra, HBO reprezinta una dintre cele mai agresive antibioterapii, fiind demonstrat stiintific efectul antibiotic al oxigenului de la presiuni partiale mai mari de 500 mmHg, diferenta constind in faptul ca acesta chiar ajunge in focarul infectios chiar si in conditii de edem, spre deosebire de antibioticele "clasice", in plus mecanismul de functionare al oxigenului nu duce la rezistenta. In acest sens dispunem de salvari proprii specializate pentru transferul pacientului, ca sa nu mai vorbim de faptul ca in Romania in regulamentul de functionare al elicopterelor emis de MS acestea pot fi chemate pentru transportul de urgenta al pacientului catre urmatoarea UPU hiperbara, singura din tara aflata in Constanta.

Referitor la aceste statistici in Ortopedie, trebuie sa-i las intiietatea ortopedului de caz, respectiv Clinici de Ortopedie SCJU Constanta, Dr. Enescu, Prof. Lupescu respectiv colegii din sectie, singurii in masura sa poata evalua stintific d.p.d.v ortopedic aceste cazuri unde s-a aplicat HBO.

Desigur ca m-asi bucura de o colaborare cu orice Clinica de Ortopedie, in special cu cele supraspecializate si oricum HBO fara osteosinteza si orteze reglabile ar fi o alta aberatie. Sper ca in curind si in Constanta gipsul sa ramina o amintire a trecutului si cred ca integrarea HBO si a fizioterapiei precoce in tratamentul ortopedic modern face diferenta dintre Clinicile de Ortopedie de renume mondial si celelalte. Disparitia durerilor postoperatorii si evolutia rapida a vindecarii permite mobilizarea precoce, dar aici nu cred ca sint in masura eu sa va explic d-voastra despre technicile ortopedice, ci mai degraba invers. Oricind cu cea mai mare placere.

Despre aprecieri nu pot decit sa va multumesc din suflet si desigur ca acestea sint reciproce, apreciez straduinta d-voastra de a informa rapid si corect pacientii despre posibilitatile terapeutice existente si de a respinge pertinent abaterile de la standardele medicale europene. Dar aici se observa printre rinduri experienta pe care ati acumulat-o intr-o tara europeana dezvoltata. Referitor la HBO desigur ca nu este obligatoriu in multe indicatii ortopedice, care se pot rezolva si fara HBO dar daca priviti ortopedia prin prisma anestezistului desigur ca puteti aborda ortopedia mult mai usor, iar daca o priviti prin prisma medicului de medicina hiperbara, disparitia edemului osos confera chirurgului ortoped sau traumatologului un confort operator sporit si in primul rind disparitia complicatiilor specifice patologiei osoase. Ceea ce am invatat de la ortopezii germani este faptul ca ori de cite ori apare o complicatie, chiar si minora, osoasa pe RMN cu contrast apare edemul osos, diagnosticul precoce al acestuia si tratamentul rapid putind duce la rezolvarea acestor probleme. Desigur ca aplauzele le primeste dirijorul acestei orchestre, daca si dispune de instrumentele specifice.

Cu stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
medic specialist de medicina hiperbara
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld/Germania
Centrul de medicina Hiperbara Constanta
0
25-07-2009, ora 15:38
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimate coleg,
Fara comentarii, doar aplauze si aprecieri.!!
Marius Uscatu
0
26-07-2009, ora 22:17
cristina_alice2002
Nu este medic/terapeut
cristina_alice2002
multumesc din suflet pentru raspunsuri, incurajari si explicatii chiar daca acestea au fost si in termeni medicali.ma bucur ca acest subiect a fost discutat de doi medici care miau propus metode de tratament.Apropo de recomandare catre un medic ortoped pediatru vas fi recunoscatoare.Sintem sub observatia a doi medici iar simbata mergem catre cel deal treilea , toti medici ai sp.GRIGORE ALECSANDRESCU.AM FOST pacienta domnului doctor Catalin Dumitrescu din 12 oct.2007 pina in 2 iulie 2009 cind spre uimirea noastra a fost operata de urgenta de doctorul ULICI ALECSANDRU CARE IA SI PUS DIAGNOSTICUL FINAL(OSTEITA POSTFRACTURA FEMUR DREPT OPERAT) Astept sa i se scoata firele sa vedem evolutia care pare buna si datimi voie sa ma pronunt cu toate gandurile mele abia duminica 2 aug.va multumesc
0
28-07-2009, ora 23:30
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
OK
Asteptam noutati.
Nu uitati sa ne tineti la curent!!
Cu stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
29-07-2009, ora 00:08
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
M-asi bucura pentru D-voastra din suflet ca totul sa fie bine si sa ia sfirsit.

Discutati insa si cu ortopedul de caz daca evolutia este buna (copilul este considerat vindecat) posibilitatea efectuarii in citeva luni a unui RMN cu contrast (accentul este pe contrast, deoarece pe RMN nativ osul nu prea se "vede", dar pe contrast se poate delimita cu exactitate arealul edemului osos), dar nu efectuati aceasta investigatie singura ci numai coordinata de un medic ortoped. Aceasta metoda poate indica la citeva luni bune daca intr-adevar focarele infectioase au fost eradicate, deci poate da o certitudine a unei vindecari. Prezenta edemului osos, chiar fara evolutie simptomatica, poate indica intr-un astfel de caz: o infectie bacteriana osoasa cronicizata. Acum nu are rost un RMN cu contrast chiar daca supuratiile au disparut, deoarece un edem rezidual post operator, respectiv postinfectios poate persista citeva luni bune, si ar apare cu siguranta pe RMN cu contrast.

Problema mare a osteomielitei/osteitei este ca aparent dispare, uneori ani sau zeci de zile, pina cind incepe sa supureze din nou, la primul moment de scadere al imunitatii. In stadii initiale este mult mai usor de tratat decit dupa aparitia sechestrelor si cred ca in privinta aceasta toti specialistii sint de acord.

Cu stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
medic specialist de medicina hiperbara
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld/Germania
Centrul de medicina Hiperbara Constanta
0
09-08-2009, ora 23:48
cristina_alice2002
Nu este medic/terapeut
cristina_alice2002
Buna seara.Imi cer scuze ca raspunsul meu vine cu o saptamina mai tirziu.revin cu multe multumiri si aprecieri pentu cei ce mi-au raspuns pentru simplul fapt ca m-au inteles si m-au facut sa inteleg ce se intimpla cu un diagnostic.DL. DR. FODOR IOAN a fostcel de-al treilea medic care a vazut fetita.este primul medic care a premeditat tot ce sa intimplat, primul medic ADEVARAT care sa ocupat pina la un punct de ea.mi sa explicat in mare tot ce mi-ati spus si dv.evolutia este buna si speram sa se opreasca cit mai repede. promit sa va mai tin la curent. VA UREZ MULT SUCCES IN ACTIVITATE.
CU MULTE MULTUMIRI
0
13-01-2012, ora 09:11
andronic anca
Nu este medic/terapeut
andronic anca
Buna ziua
Domnule doctor Bogdan Cristian Ion
Am un frate de 36 ani care in urma cu un an si doua luni a avut un accident rutier in urma caruia a suferit o fractura de tibie si peroneu. a fost operat la urgente lASI, unde i s-a introdus o tija in picior, interventie in urma careia s-a ales cu stafilococul auriu, apoi a urmat alta operatie pt scoaterea tijei si introducerea unor placute si a grefei de os, dar nici asa nu a reusit. acum are fixator extern de aproape trei luni dar tot supureaza si luni cand a fost la spital pt control i s-a pus diagnosticul de osteita cronica. Am citit despre clinica dvs si implicit am vazut raspunsurile dvs de pe forum si va rog daca puteti sa-mi spuneti ce putem face mai departe sau care sunt conditiile sa putem ajunge la dvs la Constanta,
cu respect Anca
0
20-05-2013, ora 18:32
iorga violeta
Nu este medic/terapeut
iorga violeta
ma numesc violeta am 21 ani si in urma cu 4ani a suferit un accident rutier cu fractura de femur drept.la aproape un an dupa aceasta mia aparut o infectie la os.mi sa scos tija si sa inlocuit cu alta.dupa un an incep durerile iar mi se scoate si aceasta tija.dignosticosteomielita cronica cu fistula de drenaj.dupa tratament cu antibiotice nu mai am nimic 2 ani.akm au inceput din nou durerile mi sa umflat piciorul.am fost din nou in spital mi sa dat drumul la infectie dar akm operatia supureaza.doresc si sant disperata sa ma ajute cineva.cum pot ajunge la dvs la Constanta si care sant conditiile.
0
21-05-2013, ora 00:41
iorga violeta
Nu este medic/terapeut
iorga violeta
doamna cristina_alice2002daca ati reusit cu copilul dumneavoastra sa fie bn va rog sa ma indrumati si pe mine ca sant disperata nu stiu incotro sa o iu si ce sa mai fac.va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: