ce patesc daca iau medicamentul gaba?

07-01-2011
ofsivai
Nu este medic/terapeut
ofsivai
Buna seara! As dori ajutor pentru a afla ce patesc din punct de vedere al dependentei daca iau medicamentul gaba (acid gama aminobutiric). mi l-a prescris medicul si am inceput sa-l iau dar ma gandesc la dependenta si efecte secundare sau post tratament. La consultatie mii s-a spus ca nu se poate relaxa creierul, ca este ca o masina care sta si la semafor accelerata. si am realizat a asa era Ma simt bine cu ce iau dar. rezultatul pe termen lung care este? De fapt cel mai mult m-ar interesa ce as putea lua natural in loc de..., si in cel alimente se gaseste, ca sa nu mai inghit pastile. Mr.Nick, crezi ca ma poti lumina si pe mine cu niste informatii si un sfat? Multumesc anticipat.
Ela.
10 comentarii
0
07-01-2011, ora 21:17
ofsivai
Nu este medic/terapeut
ofsivai
scuze ptr mi si mii, am sa fi mai atenta
0
09-01-2011, ora 19:50
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Intra pe mamanatura.ro. Acolo la un moment dat apare;
Intreaba specialistul despre - Gaba (60 cps) La intrebarile dumneavoastra despre Gaba (60 cps) precum si actiunile pe care le are acest produs, va sta la dipozitie dr. Cristina Burcea, specialist in domeniul nutriceuticii, medicinei naturiste, biorezonantei precum si specialistii in biorezonanta de la Cabinetul BioLamdaMedSper sa te ajute, sanatate. Armina.
0
09-01-2011, ora 22:56
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Acidul gamma-aminobutiric este principalul aminoacid inhibitor al creierului ! In starile de stres mai accentuate se strica echilibrul fragil al metabolismului ( productie-recaptare ) atat al serotoninei ceea ce da depresia cat si al GABA ceea ce da insomnia sau somnul prost, defectuos, insuficient !
Culturistii folosesc cel mai mult acest aminoacid ca supliment, pt a-si imbunatati somnul si relaxarea dupa antrenamente, si ii atribuie si usoare efecte de crestere a HGH-ului (hormonul uman de crestere) ceea ce ii ajuta in dezvoltarea lor musculara !

Acest supliment este varianta naturala a medicamentelor sintetice, inhibitori de recaptare pt gaba, cum e de ex Imovane sau altele asemanatoare si care sunt de fapt hipnotice (somnifere) !
Singurul risc la acest supliment este ca organismul sa nu-l recunoasca sau/si sa nu treaca bariera hemato-encefalica si deci..sa ramaneti cu banii dati ! :)
Daca nu ati simtit nimic pana acum probabil ca nu a fost recunoscut sau a fost prea slabut ca efect !

Sanatate !
0
10-01-2011, ora 00:21
ofsivai
Nu este medic/terapeut
ofsivai
Multumesc tare mult!
Am simtit ca sunt vie de cand il iau, ca sunt mai prezenta, relaxata, fericita si increzatoare, ma concentrez mai limpede la ce fac si nu mai merg gandurile singure prin capul meu. Nu ca as fi avut probleme mari, dar cred ca putin anxioasa eram si gandeam nonstop. Cand am uitat sa-l iau, mi s-a accentuat crampa de la creier si m-a durut si capul (poate de la altveca, nu stiu) Oricum, mi-e teama sa nu devni dependenta de gaba asta, sau sa te repare intr-un loc si sa te strice in altul. Sau ce ziceati cu cresterea. sa nu creasca si ce e rau, Doamne fereste. Citeam undeva, pe forum, ca unele medicamente care contin acest acid pot provoca amnezie. Temporara sau definitiva? daca mai imi raspundeti, multumesc !
0
10-01-2011, ora 21:38
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Medicamentele in general provoaca amnezie pentru ca se adreseaza metabolismului general sau special in cazul nostru, al acestui aminoacid ! Insa chiar si efectul medicamentelor e REVERSIBIL, adica se incearca a se folosi inhibitori de enzime care sa nu le omoare cu totul !

Suplimentele sunt folosite de organism in mod proactiv, adica isi ia din supliment cat ii e necesar si restul elimina ! Deci se poate ajusta si cantitatea sau pastila care o luati, la minimul eficient !
Pt eventuale probleme de memorie se poate suplimenta cu lecitina capsule ! Sau si fara sa fie nevoie !
Ce supliment luati ? De la Solaray ? Organika e cam scump ! In orice caz, daca un medic v-a recomandat asta merita felicitat pt modul in care pune problema !

Sanatate !
1
18-01-2011, ora 02:58
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată dră/dnă Ela (Ofsivai),

Acidul γ-aminobutyric este esenţial pentru metabolismul creierului, ajutând în mod activ la funcţionarea corectă a acestuia, funcţiile sale principale fiind acelea de a scădea activitatea neuronilor şi de a inhiba celulele nervoase în momentele de suprasolicitare (împreună cu vitamina B3 (niacinamida, niacina, nicotinamida) şi inositol/inozitol (o substanţă vitaminogenă, considerată ca fiind o cvasi-vitamină din complexul B (vitamina B7, alături de colină), Gaba împiedică manifestările stresului şi anxietăţii să afecteze centrele motorii ale creierului, ocupând locul receptorilor lor).
_
OBSERVAŢII:
GABA-ul, sau acidul gama-aminobutiric, NU produce dependenţa la care vă gândiţi dv., adică acel tip de dependenţă care are abilitatea, în cazul în care se discontinuă administrarea de Gaba, să producă fenomene simptomatice specifice sindromului de sevraj, de pildă.
GABA nu produce amnezie anterogradă sau retrogradă decât administrat în cantităţi foarte mari, cantităţi cu mult peste cele prescrise de medici (produce amnezie doar în supradoze). Medicamentele agoniste ale GABA produc amnezie!
GABA nu traversează bariera hematoencefalică, însă există anumite zone ale creierului pe unde poate pătrunde, în zonele respective BHE nefiind efectivă.
Acidul glutamic, în principal, este precursorul GABA, el putând fi introdus în organism prin consumul de ouă, brânză, alge marine, soia, lapte, alune, arahide, migdale, paste făinoase (macaroane, spaghete etc.), spanac, pătrunjel, diferite seminţe etc.
_

Cele mai eficiente suplimente alimentare care conţin GABA sunt:
- Deprexil şi GABA nesintetic cu P5P
http://www.farmaciaortomoleculara.ro/deprexil_90_capsule-p1663.html
http://www.magazine-online.ro/medactiv/noutati, -informatii-/gaba-ne-sintetic-cu-p5p, -60-capsule--135786
Notă: Deprexil este un supliment nutritiv ortomolecular foarte polivalent; este extraordinar de bun pentru creier!
_

În concluzie, GABA este foarte bun pentru organismul uman, însă trebuie luat în conformitate cu prescripţia medicului curant :)
_



Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu iubire creştină şi respect, dorindu-vă toate cele bune,
Mr. Nick
Post Scriptum - NU sunt medic! Am făcut nişte cursuri de medicină care mi-ar fi putut oferi titulatura de terapeut, cel mult, însă am lipsit de la câteva examene, din cauza unor probleme de sănătate, şi am pierdut şansa de a deveni ce mi-ar fi plăcut să devin. M-am gândit să continui şi să fac cursurile pierdute şi nu numai, însă problemele financiare m-au împiedicat. Asta este!
0
17-09-2013, ora 08:43
Mara D
Nu este medic/terapeut
Mara D
buna ziua, am luat si eu Gaba de la mine putere pentru stari de anxietate si sincer, parca ma simt mai rau, ceva nu este in regula. Este posibil?
0
24-03-2015, ora 11:17
diana_dyenuta
Nu este medic/terapeut
diana_dyenuta
Buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema, am inceput sa iau gaba nesintetic si dupa numai o zi de administrare am inceput sa am greturi si stari de rau, dupa ce am hotarat sa intrerut administrarea starile de rau au disparut.Aveam senzatii tare ciudata in aceste cateva zile in care am luat gaba in sensul ca pe de o parte eram linistita si nu mai aveam palpitatii si dureri provocate de anxietate iar pe de alta parte aveam momente in care in creerul meu se producea ceva, imi veneau stari ca si in momentul producerii unui atac de panica dar total diferit(nu stiu sa explic exact senzatia).Va rog ma ajutati cu o parere.Va multumes anticipat.
0
11-02-2018, ora 11:19
Mihaela-Miky
Nu este medic/terapeut
Mihaela-Miky
Salut, eu am atacuri de panica și am aflat de curând de Gaba. Am tot încercat sa aflu dacă m ar putea ajuta sau dacă are reacții adverse.
Ma puteți ajuta cu un răspuns ?
Am mai găsit și siropul Neuroafect, dar se pare ca nu l a luat nimeni și nu găsesc recenzii despre el.
Dacă poate cineva sa mi dea un sfat m ar ajuta mult.
Mulțumesc anticipat!
0
18-03-2018, ora 00:47
Olivia123
Nu este medic/terapeut
Olivia123
Buna Mihaela, Gaba de sinteză poate prezenta numeroase efecte adverse, de la ameţeală, confuzie până la dependenţă, Gaba naturală nu prezintă efecte adverse pe termen lung.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul