ce parere aveti?

05-03-2007
Victor14
Nu este medic/terapeut
Victor14
De obicei, prietena mea incepea perioada de menstruatie la sfarsitul fiecare luni, cel tarziu in primele 2 zile ale lunii urmatoare. Astazi suntem in 5 martie si inca nu i-a venit. La inceput am pus totul pe seama lunii februarie, insa apoi am inceput sa ne ingrijoram. Astfel am fost astazi la un consult (5 martie) la un doctor ginecoloc care ne-a spus ca nu crede sa fie vorba despre o sarcina, ci mai degraba de o intarziele a ciclului menstrual (cauzata probabil de raceala sau de alti factori) si i-a prescris sa ia timp de 10 zile doua comprimate de 10 mg de Duphaston si un coprimat de 100 mg de Vitamina E, toate cele trei comprimate impreuna si seara. Dumneavoastra ce parere aveti despre acest tratament? Din pacate, nici din explicatiile medicului, nici din informatiile de pe prospect sau de pe internet nu am reusit prea bine sa intelegem ce rol are aceasta medicatie si daca este vorba doare de o incercare de reglare a menstruatiei sau de o "inhibare" a ovulatiei. Am dori sa stim mai multe despre aceste medicamente, sa intelegem mai bine si daca se poate intr-un limbaj mai "pe intelesul tuturor" si mai departe de cel stiintific, cam ce anume fac aceste medicamente si respectiv combinatia lor. Parerea dumneavoastra care este? Sa ne mai facem griji? Sau sa astepam linistiti menstruatia? Prietena mea, tot acest timp nu a avut nici greturi, ameteli, dureri in zona inferioara a bazinului sau altceva de genul acesta. Suntem totusi destul de speriati, mai ales ca de obicei nu se intampla sa apara intarzieri. Dumneavoastra ce ne sfatuiti sa facem? Astazi am inceput tratamentul prescris de doctor. Credeti ca ar fi folositor sa facem un consult si la un alt doctor?
Va rugam mult sa ne ajutati si va multumim.
1 comentarii
0
01-04-2007, ora 00:00
delya_gabriela
Nu este medic/terapeut
delya_gabriela
duphastonul regleaza ciclul e f bun, dar in acelasi timp deregleaza f tare organismul. intarzie un pic menstruatia, dar e ok.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul