ce este recomandat in coxartroza bilaterala?

03-06-2008
ricuta24
Nu este medic/terapeut
ricuta24
am 53 ani si am fost diagnosticata cu coxartroza bilaterala decompensata, ce tratament medicamentos as putea urma pentru dureri, ce tratament as putea urma ca sa nu mai avanseze boala, in ce statiune pot merge pentru tratament balneo, care este pronosticul bolii
multumesc pentru rapuns.
8 comentarii
0
04-06-2008, ora 00:00
Dr.Simion
Identitate neconfirmată
Dr.Simion
Stimata doamna,
Coxartroza poate fi decompensata din punctul de vedere al durerii (adica sa aveti dureri mari inclusiv noaptea care nu cedeaza la medicamentele obisnuite) sau functional, adica sa aveti dificultati mari de mers pina la imposibilitatea de deplasare, scurtare a piciorului., sau ambele.Tratamentul e diferit in functie de aceste etape. Tratamente medicamentoase sunt valabile intr-o gama foarte larga de substante si preparate comerciale, indicatia lor e bine sa fie facuta de cineva care va cunoaste si problemele eventuale asociate si tratamentele anterioare. Efectul lor, insa, este de obicei, limitat pe durata tratamentului. Efectele curelor balenare (Slanic, Herculane, Calimanesti Govora, Nicolina Iasi) se mentin pe termen mai lung fara, insa, sa inlature cauza sau sa modifice prea mult evolutia bolii.
Asa numitele protectoare de cartilaj (artrostop artroflex, cartilaj de rechin, donna si multe altele existente pe piata) pot, eventual, preveni deteriorarea rapida a starii cartilajului articular, desi nu exista un consens in aceasta privinta.
Daca este vorba de o coxartroza decompensata algic si functional, cea mai buna solutie este protezarea articulatiei suferinde cu o componenta artificiala, interventie cu rezultate foarte bune pe termen mediu si lung. Va puteti adresa in acest sens celui mai apropiat centru unde se face protezare articulara (Bucuresti, Iasi, Tg Mures, Cluj, Timisoara, lista nu e completa).
Sanatate
0
04-06-2008, ora 00:00
ricuta24
Nu este medic/terapeut
ricuta24
multumesc foarte mult pentru raspuns,
acum un an am avut fractura de maleola si peroneu, am fost operata de, acum mi s-a scos placa -
am facut niste radiografii - coxartroza bilaterala decompensata ALGR -
deoarece aveam dureri daca stateam in picioare, daca mergeam mai mult pe jos, sau daca ma dadeam jos din masina dupa un drum mai lung, sau am senzia ca sunt limitata in miscari
la Mangalia sau Eforie se poate face tratament balneo?
putea sa-mi apara coxartroza in urma fracturii?
0
06-09-2017, ora 17:53
navigatorul
Nu este medic/terapeut
navigatorul
Buna ziua, am 86 ani, sunt programat la operatie caxartroza drpta 20 sept, nu am absolut nici un fel de boli, ex.diabet, prostata, hepatite, etc, boli batranete, Hb=14.4, HEM=32, 4, glucoza=83, rog cu respect cateva indicatii(ca om)inaintea operatiei si dupa operatie, ca de la specialist la om total neitrodus, deoarece sunt la prima operatie din viata mea, anticipat scuze, multumiri, sanatate.
0
09-10-2017, ora 11:51
magiclili
Nu este medic/terapeut
magiclili
Buna ziua, mama mea in varsta de 64 ani sufera de coxatroza sold cu dureri foarte mari, insuportabile nu o mai ajuta niciun calmant, mai are diabet ( glicemie mare cu insulina valoare 250-270) accidente vasculare si tromboflebita din cauza careia ne este frica sa mergem la operatie ( protezarea soldului )suntem intr-un mare impas pt ca nu stiu daca e mai bine sa se opereze sau nu.Mentionez ca au spus medicii de la noi (nu dau nume undeva in Alexandria ) ca e posibil sa moara pe masa de operatie din cauza tromboflebitei sau sa nu se recupereze din cauza diabetului dar nu mai poate suporta durerile si nu stim ce sa mai facem.Intrebarea mea este se poate opera cu reusita cu complicatiile ce le are sau nu si unde exista o clinica sau un spital unde putem merge, Va multumesc pentru raspuns !
0
09-10-2017, ora 13:21
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg tocmai esentialul: ce greutate/inaltime are?
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
10-10-2017, ora 09:25
magiclili
Nu este medic/terapeut
magiclili
Buna ziua ! Multumesc pentru raspuns , mentionez ca are 1, 68 inaltime si 90 kilograme, stiu ca are greutatea mai mult decat trebuie dar s-a ingrasat de la tratamentul de diabet. Eu doresc sa stiu daca este posibila reusita operatiei.Nu vreau sa o ducem sa se opereze si sa moara pe masa (asa cum s-a spus la Alexandria ) si va rog sa ne recomandati un medic, o clinica, Va multumesc inca o data !
0
10-10-2017, ora 12:01
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Situatia este total diferita decat v-o imaginati:
- diabetul a aparut datorita celor 30-35 kg in exces (alimentatie inadecvata). Este ilogic ceea ce afirmati, ca "s-a ingrasat de la tratamentul de diabet", este total impotriva legilor fizicii elementare.
- greutatea are legatura exclusiv cu alimentatia si cu nimic altceva;
- greutatea excesiva a produs accidentele vasculare cerebrale;
- greutatea excesiva a produs tromboflebita.
- greutatea excesiva a produs distrugerea articulatiei soldului (coxartroza);
Nu cred ca veti gasi in intreaga lume un ortoped dispus s-o opereze la aceasta greutate si in situatia de tromboflebita.
Trebuie sa slabeasca 30 kg, ceea ce va ameliora atat diabetul, cat si durerile provocate de coxartroza.
Daca, totusi, dupa scaderea ponderala masiva si dupa vindecarea tromboflebitei, persista durerile articulare, va putea fi luata in discutie protezarea soldului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
12-10-2017, ora 10:14
magiclili
Nu este medic/terapeut
magiclili
Multumesc pentru raspuns ! Va doresc o zi buna !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: