ce anticonceptionale pot lua?

19-12-2011
Carmen Arina
Nu este medic/terapeut
Carmen Arina
Acum 5 zile am facut un chiuretaj, am avut o sarcina oprita din evolutie.Vreau sa iau anticonceptionale de cand pot incepe sa le iau si ce anticonceptionale pot lua?Este primul avort(si singurul sper) si nu am nici o alta problema medicala chisturi etc...
9 comentarii
0
19-12-2011, ora 19:27
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu te grabi... Asteapta prima menstruatie..Cumpara-ti pilule cu dozaj hormonal mic.
0
20-12-2011, ora 16:07
Carmen Arina
Nu este medic/terapeut
Carmen Arina
Multumesc!
0
24-02-2012, ora 11:36
elenita87
Nu este medic/terapeut
elenita87
buna ziua am si eu o intrebare si va rog raspuns. nu am avut ciclu din 28 decembrie, am fost la medic si a spus ca am ovare polichistice. si mi-a dat Karissa... ieri am avut prima sangerare si am luat prima pastila dar astazi sangerarea s-a oprit,. ce sa fac? sa iau in continuare/? sunt de vina anticonceptionalele sau ce se intampla? am avut inainte contact neprotejat. cu cateva zile. in urma controlului s-a negat o sarcina. se poate sa fi ramas acum in ultima saptamana? neavand ciclu 2 luni m=-am gandit ca nu exista risc deoarece ovulatia nu cred ca mai are loc.. va rog mult raspuns. multumesc
0
22-04-2012, ora 14:24
Madalina Maduu
Nu este medic/terapeut
Madalina Maduu
Buna Ziua !
Pot sa iau anticonceptionale de la varsta de 16 ani ?
Ce riscuri pot fii ?
0
23-04-2012, ora 01:13
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Anticonceptionalele pot fi luate de la 16 ani. Riscurile sunt cele ale apariţiei uneia (sau mai multor) dintre numeroasele reacţii adverse. Dintre afecţiunile corelate cu anticoncepţionalele, cele mai serioase sunt: creşterea frecvenţei şi gravităţii inflamaţiilor genitale, cancerul de sâni, cancerul de col, cancerul de colon şi de ficat, sterilitatea, accidentele tromboembolice, dismetabilismele.
0
23-04-2012, ora 11:51
Madalina Maduu
Nu este medic/terapeut
Madalina Maduu
Si imi recomandati sa iau aceste anticonceptionale ?
0
24-04-2012, ora 22:30
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Eu nu recomand nimănui să ia anticoncepţionale. După părerea mea, este un lucru absurd ca cineva să ia cu anii medicamente hormonale care pot pune viaţa în pericol, când acea persoană este perfect sănătoasă.

Să ne închipuim că cineva, care nu are şi nu a avut niciodată hipertensiune arterială, ia totuşi două medicamente combinate antihipertensive, cu redutabile efecte adverse şi face acest lucru mult timp, începând de la 16 ani. Aşa-i că am avea mari dubii despre înţelepciunea unei asemenea persoane ?
0
21-05-2012, ora 10:06
geo0488
Nu este medic/terapeut
geo0488
Buna ziua, Dl Doctor, am si eu o intrebare in legatura cu anticonceptionalele, am 24 de ani si nu am luat decat un an de zile pastile...am si un baietel de 11 luni si inca alaptez si as dori sa incep sa iau din nou anticonceptionale dar din cate am vazut dvs nu recomandati acest lucru. Ce alta metoda mai sanatoasa imi recomandati...in afara de sterilet?va multumesc !
0
23-11-2012, ora 21:22
DianaZad
Nu este medic/terapeut
DianaZad
As dori sa iau iarasi anticonceptionale, mentionez ca am luat 1 an diane la recomandarea doctorului, mi-au fost bune doar ca ma durea capul dar si de la yasmin ma durea pentru ca am probleme ereditare cu durerile, si pe tata si bunica ii dor doar ca aveam mai frecvente cand le luam...Le-am oprit dupa un an cum spuneam si mi-a venit ciclul prima luna si a doua apoi acum nu mi-a mai venit, intarzie de 20 zile timp in care am avut 10 zile pete maronii abia acum s-au oprit decand iau duphaston, momentat iau pentru 5 zile Duphaston sa-mi vina ciclul si intreb daca ar trebui sa iau iarasi anticonceptionale sau ce sa fac eu am amenoree si inainte imi intarzia nu-mi venea niciodata normal si sunt si slaba am 50 kg la 1.70cm.nu stiu ce sa fac daca sa iau si de care yasmin, logest, vreau sa nu-mi afecteze nici ficatul dar m-am saturat sa imi intarzie si sa am cosuri...iar de cand le-am lasat ANTI parca mi-a si picat mai mult par din cap...Vreau un sfat de la doctor sau de la voi fete.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Contraceptia dupa avort
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  • Protejarea sarcinii - riscuri de întrerupere a sarcinii și cum să le eviți
  •