M-am trezit intr-o dimineata cu nasul infundat

27-07-2008
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Buna seara dle.doctor.As avea si eu o problema...acum un an, primavara mai exact m-am trezit intr-o dimineata cu nasul infundat fara sa mai am nici un fel de simptom.am incercat sa iau paracetamol sinus dar fara nici un efect.din cauza ca nu puteam respira am folosit un spray nasal muconasal.de la famacie mi s-a recomandat sinupret si dupa o sapt.mi-am revenit complet.la cateva luni dupa aceea, prin august din nou m-am trezit cu nasul infundat si de data asta nu a mai rezolvat sinupretul problema mea.am mers la un medic orl, am facut niste sedinte cu laser, aerosol si un tratament medicamentos, cu klacid, clarinase, bioparox, septolepte si inca ceva efeverscent care imi scapa acum denumirea.vreo 2-3 luni a fost totul in regula dupa care problema a revenit.am mers la alt medic orl, mi-a facut o endoscopie, mi s-a zis ca am o deviere de sept parca dar din cauza ca eu am facut o operatie de rinoplastie cu cativa ani in urma, doamna dr.mi-a zis ca o a 2-a operatie nu este indicata.mi-a prescris un tratament cu clarinase, biorinil si niste pastile de supt homeoptice.tot asa...a fost bine o perioada dupa care am luat-o de la inceput cu nasul infundat.vreau sa mentionez caori de cate ori ma confruntam cu nasul infundat apelam la spray=urile nasale muconasal, olynth sau biorinil pt ca altfel nu puteam respira.am citit ceva pe net de rhinocort aqua, picaturi cu pinosol, alcool mentolat.sunt bine dupa ce le administrez dar dupa aceea isi pierd efectul.cineva mi-a zis ca nu este vb de o deviere de sept ci de o rinita cronica hipertrofica parca.nici nu stiu ce sa mai fac si catre ce specialist sa ma indrept..ce ma sfatuiti sa fac?si poate puteti sa imi recomandati un tratament care sa nu imi dauneze si mai mult !va multumesc anticipat
50 comentarii 12 Înainte ›
0
28-07-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
buna seara!
Din cele descrise este evident ca aveti o Rinita cronica hiprtrofica.
Faptul c ati trecut prin o interventie de Rinoplastie denota ca septul nu poate fi FOARTE deviat..chirurgii plastiieni rezolva si aceasta problema.
O rinita cronica poate fi tratata eficient cu COLARGOL sau PROTARGOL de 1-3 %, preparat in farmacie. cate 2-3 pic, la 8 ore in pozitie culcat.
efectul este de cauterizare chimica a mucoasei si a cornetelor.
daca nu ajuta..trebue intervenit cu LAZER sau RADIOFRECVENTA pentru reductia cornetelor.
0
29-07-2008, ora 00:00
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
va multumesc din suflet dle.doctor!!am sa urmez tratamentul dat de dumneavoastra!
0
28-07-2009, ora 12:04
remus_tdr
Nu este medic/terapeut
remus_tdr
jaquelinne, spune mi te rog, de unde ai luat reteta domnului doctor.Eu sunt din Galati iar cei de la farmaciile de aici mi au zis ca au ani de zile de cand nu au mai facut astfel de retete. Iti multumesc mult.
0
28-07-2009, ora 13:24
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Buna
Eu stau in Bucuresti si am luat de la o farmacie din apropierea locuintei mele!Nu am avut reteta dar farmacistele au fost dragute si mi-au facut solutia :) Le-am spus ca este o recomandare din partea medicului orl-ist!
0
28-07-2009, ora 14:19
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Defapt stateam in Bucuresti, pt ca acum nu mai sunt in tara!! :)
0
07-08-2009, ora 23:07
jjjjj
Nu este medic/terapeut
jjjjj
buna seara dl doctor.si eu ma confrunt cu aceeiasi problema, nas infundat cand ploua afara adica cand eeste aerul rece si noaptea la fel cand stau in pozitia culcat.am fost la un medic orl si mi-a dat ciprinol, picatauri nazale rynoxyl plus flonidan. rynoxylul insa are efect contrar desfunda si dupa ce trece efectul se infuinda si mai tare.am incetat sa iau rynoxyl.de asemenea mi-am mai dat si cu spray-uri nazale care de asemenea mi-au facut rau.este bun acest tratament pentru ca inca nu am rezultate si antibioticul pe care il iau este bun pentru ceea ce am eu.pe prospect scrie ca este pentru diferite infectii.dar din cate stiu la o infectie ai mai multe sintome nu doar nas infundat cum am eu.cel putin asa cred eu.cand iau flomidan mii se mai desfunda nasul.multumesc frumos.
0
08-08-2009, ora 20:43
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cauta o farmacie care prepara COLARGOL. 1% 3 pic la 8 ore in pozitie culcat 10 ziel si Flonidanul.. 1 seara.
atat restul poti sa nu mai folosesti.
peste 10 zile mai vorbim
0
03-09-2009, ora 20:08
maya 12
Nu este medic/terapeut
maya 12
Buna ziua,

domnule doctor, ma confrunt si eu cu o problema destul de neplacuta - nu pot respira normal pe nas. Am momente cand efectiv trebuie sa tin gura deschisa ca sa pot respira. Se intampla mai ales cand stau culcat in pat pe partea stanga, si cand devine chiar de nesuportat, imi pun niste picaturi de bixtonim in ambele nari. Si mi se desfunda nasul pe loc. Nu-l folosesc foarte des, doar cand efectiv simt ca nu mai pot respira.Am auzit ca bixtonimul da dependenta. Dar ce sa fac, uneori chiar simt ca ma sufoc. Medicul orl-ist mi-a spus ca am rinita cronica, am facut si operatia de cauterizare de 5 ori pana acum, si inca mai trebuie. Nu mai pot :((((( Oare e bun si pentru mine colargol?

Va multumesc.
0
04-09-2009, ora 07:41
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
colargolul este bun pentru tine.. in cure de 10 ziel.. si pauza 10 zile.. apoi repeti.
NU inteleg de care cauterizari ai facut de 5 ori. Chimice?
nu trebue sa mai faci sasa gen de cauterizari.
0
04-09-2009, ora 10:26
maya 12
Nu este medic/terapeut
maya 12
Buna dimineata,

am facut operatia de electrocauterizare de 5 ori in spital, iar la ultimul control d-nul doctor s-a uitat in nas si a zis ca inca mai este ceva, in nara stanga. Si ca trebuie sa merg la operatia de laser. Colargol am inceput deja sa pun dar simt ca ma ustura tare, ca ma arde.Imi pun doar o data pe zi, cate o picatura in fiecare nara, mai des cred ca n-as suporta.

Va multumesc.
0
25-09-2009, ora 20:48
sst
Nu este medic/terapeut
sst
Buna seara,

domnule doctor si eu ma confrunt cu o problema asemanatoare. Racesc destul de des si mi se infunda narile si nu mai pot respira. Am facut prin luna mai o radiografie si mi-au gasit sinusurile cranio-faciale ingrosate. Am si o deviatie de sept si o asimetrie a cornetelor nazale cele de pe partea stanga fiind mai mari. De asemenea cand racesc se manifesta o respiratie urat mirositoare si persistenta. Am fost diagnosticat cu rinita cronica si mi s-au prescris Olinth, Augmentin, Sinupret, Clarinase si Flamexin. Simptomele persista insa si am tot timpul una din nari infundate. ce imi recomandati sa fac?

Va multumesc.
0
27-09-2009, ora 20:23
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. sa clarifici cat de mult influenteza septul nazal.. respiratiea.
daca e o deviatie majora.. tre sa operezi septul
daca e o deviatie minora.. tre sa cauterizezi cornetele.. ca sa ai o respiratie nazala perfecta.
2. repeti radiografia SAF.. sa vezi ce fel de sinuzita este
3. faci consult la un stomatolog..
0
01-10-2009, ora 13:03
utilizator_55829
Nu este medic/terapeut
utilizator_55829
Buna ziua!
Domnule doctor, de cateva luni de zile am in permanenta secretii care se scurg in faringe. Am fost la consult orl, am urmat tratament cu ciprinol, sinupret 10 zile, xyzal si rhinocort aqua. Pe radiografia SAF nu se vede nimic, nu am sinuzita, dar la endoscopia nazala se pare ca ar fi o sinuzita etmoidala, se vedeau secretii care veneau de sus. CT nu am facut inca. Dupa tratament as spune ca s-au mai redus secretii, dar tot mai sunt. De aproape doua luni folosesc rhinocort, mi s-a recomandat 4 luni, micsorand doza. NU observ o imbunatatire. Sa continui cu rhinocort? Sa fac CT? Este o rinita vasomotorie/ alergica/ sinuzita? Ce imi recomandati? Va multumesc!
0
01-10-2009, ora 21:17
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
sinusurile etmoidale.. intradevar pot sa dea asa simptome.
o sa va faca bine inhalatiile si spalaturile nazale.. sau sedinte de aerosoli.
0
01-10-2009, ora 21:27
utilizator_55829
Nu este medic/terapeut
utilizator_55829
Va multumesc pt raspuns! Inhalatii am facut cu Inhalant, dar max 10 zile, pentru ca nu am observat nimic, mai mult se infunda nasul. Am facut si cateva sedinte de aerosoli cu ventolin, flixotide parca.. dar am renuntat. Oare voi scapa de aceasta problema sau sa incerc sa ma obisnuiesc? Se poate agrava? Uneori secretiile sunt galbui. In general respir bine pe nas. Am avut si prurit ocular si am stranutat mai des. Am facut si teste alergice, dar nu a iesit nimic.
0
19-10-2009, ora 10:26
revneac
Nu este medic/terapeut
revneac
Buna ziua domnule doctor.Am si eu o problema, sunt deacum 10 zile de cand imi curge nasul cu puroi(doar in partea stanga), are un miros foarte neplacut.la inceput ma dureau dintii si un ochi tot din partea stanga.acum nu ma mai doare, doar imi curge nasul.am luat ciprinol si pinsol(picaturi de nas).nush ce sa fac ca sa scap de boala.Ajutati-ma va rog.va multumesc
0
19-10-2009, ora 18:38
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Revneac!
problema este serioasa!
ai o sinuzita maxilara odontogena.. care se trataeaza foarte greu prin medicamente.
trebue sa mergi sa te internezi la ORL.. pentru investigatii si tratamente locale( spalaturi nazale sau punctii).. este bine sa te vada si la Oro-maxilo-facial.. daca radacina unui dinte ese in sinus.. acel dinte trebue scos ( el mentine osteoliza si infectia in sinus!
0
19-10-2009, ora 22:05
revneac
Nu este medic/terapeut
revneac
va multumesc mult.
0
14-10-2010, ora 12:02
Nu este medic/terapeut
Buna ziua Dl Doctor

Am un baietel de 6 ani si jumatate..anul trecut in martie a avut o operatie de adenoidectomie..
Acum recent de 2 zile am facut un CT si a fost diagnosticat cu sinuzita cronica...adevarul ca mai tot timpul are nasul infundat.Avem acasa aparat de aerosoli..nebulizator.
Ce solutie pot folosi pe langa ser fiziologic?//
cate sedinte sa facem?are si masca speciala numai pentru nas..de introdus capatul in nara.
Multumesc anticipat
cu respect
0
14-10-2010, ora 12:14
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
peste ser.. se pun 2 pic de ulei volatil de eucalipt si 2 pic de ulei volatil de busuioc
.. cu aceleasi solutie.. sau cu ceai de musetel cald + aceleasi uleiuri.. se fac spalaturi nazale
0
14-10-2010, ora 15:02
Mezei Tunde
Nu este medic/terapeut
Mezei Tunde
multumesc mult

ser fiz..se poate pune 2-3ml sau mai putin?Cu aerosol cate sedinte se fac pe zi?
0
15-10-2010, ora 09:18
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ser fiziologic sau ceai de musetel.. se pune pana la indicatorul de pe paharul aparatului.
se fac2-3 pe zi
0
15-10-2010, ora 23:36
ciufi
Nu este medic/terapeut
ciufi
Buna Ziua domnule doctor!!

Am si eu o problema de ma sperie destul de tare ba chiar nu ma mai pot concentra la ce am de facut, problema mea este ca cateodata scuip sange fara tuse fara absolut vreun simptom la pllamani nu am durere in gat nu am usturime nu simt nimic poate o usoara senzatie ca am ceva in gat dar asta din cauza probabil ca fortez tot timpu sa imi curatz gatu si scuip fortat mentionez ca acum ceva luni am avut o durere in ureche si gat iar amigdalitele aveau foarte vag o albeata pe ele care mai este si acum am senzatia ca am si o foarte foarte usoara ragusheala nu mam dus la doctot pana acum ca nu sunt in romania si nu stiu cum sa comunic chestia asta cu cei de aici va rog mult spunetimi ce sa fac si ce posibil sa fie in gatu meu?mi am amintit ca am avut puternice si destul de fregvente arsuri pe gat de la stomac chiar a trebuit intro noapte sa vomit fortat ca aveam senzatia ca era plin si ma ardea pe gat.
Va multumesc!!
0
16-10-2010, ora 14:48
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
sange aparut in cavitatea bucala poate fi din mai multe cauze
1.gingii, cavitate bucala (stomatologie )
2. faringe, laringe ( ORL)
3. plamani ( pneumoftizio)
4. Varice esofagiene ( gastrologie)
fara investigatii.. nu o sa afle ce ai.. dar nici de stat prea mult nu e cazul !!! sangerarea este un simptom grav
ea toti specialistii la rand si afla ce ai
0
21-03-2011, ora 21:23
voios23
Nu este medic/terapeut
voios23
Buna seara Dl Doctor!
As dori sa ma ajutati cu o problema.de 2 luni ma confrunt cu dureri de cap pe partea dreapta in zona tamplei, in zona urechei, la spate deasupra cefei, in crestetul capului, sub ochiul drept si in dreptul sinusului etmoidal si la baza sprancenei, furnicaturi in jurul ochiului drept.simptomele au aparut de la o raceala puternica.am facut urm investigatii:
CT - formatiune chistica la nivelul sinusului maxilar drept avand densitati parafluide masurand 15/12 mm
RF - opacifierea 1/2 inferioara a sinusului maxilar drept
RF coloana cervicala (fata + profil) - semne radiologice de artroza interapofizara posterioara la C2 - C3
Analizele medicale au iesit in valorile de referinta(hematologie, biochimie, fibrinogen)
In urma unui exudat faringian s-a depistat stafilococ auriu coagulazo pozitiv prezent.
Dupa consultatii la doctorul stomatolog si radiografii la dintii din dreptul zonei sinusale nu s-a gasit urma de infectie.
Am mers pe la 6 doctori orl in c-ta, fiecare cu cate un tratament diferit pentru diagnosticul: rinosinuzita maxilara
Am luat amoxilina 5 zile, apoi avelox 5 zile, sumamed 5 zile + gentamicina injectii, zinnat 10 zile (astea numai antibiotice) plus: parasinus, codamin p, solutii nazale decongestionante, aflamil, clarinase, diclofenac si de cateva ori ketonal duo cand durerea era insuportabila.
Simptomele au fost si de frisoane de frig, senzatie de frig in toata aceasta perioada.daca aceasta senzatie de frig se datoreaza infectiei sinusale?.tr sa va spun ca nu am avut secretii nazale pe nas ci ele erau in gat, mai ales in fiecare dimineata.aceste secretii in gat dimineata le aveam si in perioada cand nu aveam aceste simptome de sinuzita.deasemenea cateodata o senzatie de amorteala ce persista pe partea dreapta a capului :sub ochi, tampla, ureche dreapta
dupa 2 luni au incetat senzatiile de frig dar persista durerile de cap pe partea dreapta in zona ochi, ureche, tampla, la spate(deasupra cefei), zona sinusului maxilar si etmoidal.
un doctor mi-a spus sa fac punctii, altul nu, ultimul doctor mi-a dat trimitere pentru operatie sinuzita la fostul spital Panduri din Bucuresti la Dl Doctor Budu Vlad pentru sapt viitoare.
Va rog sa-mi spuneti daca mai este vreo cale de urmat pentru a putea evita operatia.daca punctiile sunt o solutie?(am auzit pareri diferite pro si contra despre aceste punctii chinuitoare)
Ce riscuri implica aceasta operatie chirurgicala endoscopica, daca infectia si simptomele au sanse sa revina dupa operatie?.daca este cea mai buna solutie?nu mai stiu ce sa fac.
Va multumesc anticipat!
0
21-03-2011, ora 21:45
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. punctiile sinusale.. NU sunt chinuitoare ( in cazul cand sunt facute corect si la indicatii adecvate)
sunt foarte indicate in sinuzitele purulente.. si facute zilnic pot rezolva o sinuzita fara a recurge la interventii chirurgicale.
La DVs.. nu e cazul de punctii fiind vorba din start de formatiune chistica (CT)
NU inteleg de ce au mai indicat atatea tyratamente si antibiotice aiurea daca era clar ca un chist ( ca un balon implut cu lichid) nu reactioneaza la tratamant
2 DA.. interventia endoscopica pe sinus este unica solutie corecta
3 Schimbarile de la coloana cervicala sunt si ele destul de grave si jumatate din simptomele care le aveti sunt din cauza coloanei cervicale.
asa ca dupa ce rezolvati cu sinusul..cautati un medic reumatolog care stie cum se trateaza corect asemenea probleme
(fiind vorda de artroza.. nu cred ca este indicat nici masajul nici exercitiile fizice )
0
22-03-2011, ora 16:10
voios23
Nu este medic/terapeut
voios23
Va multumesc Dl Doctor pentru raspunsul dumneavoastra.ramane o mica umbra de indoiala asupra CT-ului, doctorii care au vazut rezultatul nu erau siguri de poza de pe CT, ca nu era prea clara.credeti ca daca fac un RMN amanuntit la sinusuri se poate vedea mai clar pentru siguranta in ceea ce priveste aceasta formatiune chistica, si daca este recomandat la diferenta de 2 luni de facut un RMN dupa un CT?
As vrea sa ma mai puteti lamuri cu un simptom, acea expectorare din gat se datoreaza scurgerilor din sinusul etmoidal, si de ce nu se scurg normal pe nas?..de precizat ca respir normal pe nas, mai ales ca acum 2 ani am efectuat o operatie de deviatie de sept pe partea dreapta(partea cu sinuzita)
Daca aceasta formatiune chistica din sinusul maxilar drept(aceasta infectie) poate afecta ochiul, urechea..creierul.deja se simt niste furnicaturi in jurul ochiului drept si a urechii, cateodata ca o amorteala.
daca la un RMN se poate identifica infectia raspandita spre ochi, ureche..
Si daca incerc sa evit acum o operatie chirurgicala de genul acesta endoscopic - risc sa ma lovesc mai tarziu de alte complicatii, recidive la aceasta sinuzita uneori foarte chinuitoare.tin sa va informez ca am mai avut in ultimii 2 ani cam ac simptome(de fiecare data iarna in ac perioada), dar de data aceasta simptomele au fost mai intense(durerile de cap)
Inca o data va multumesc pentru intelegere! Cu respect, va sunt recunoscator!
0
22-03-2011, ora 16:17
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. la cat timp se face RMN dup aCT.. o sa va calculeze la Radiologie.. dupa doza primita
2 scurgerile din gat.. pot sa NU aiba legatura cu nasul si sa fie de la o faringita iritativa..legata de exemplu de un reflux gastroesofagian I daca erau din nas se vedea la CT si sinuizta
3 Chistul NU e o infectie..este doar un balon cu un lichid steril si cel mai des are originea pe radacina unui dinte
4 cand acel balon creste in volum.. DA se poate sa aveti asa simptome de furnicaturi sau dureri..
dar ele sunt caracteristice si problemelor de coloana cervicala
zic sa nu va grabiti cu operatia si sa faceti RMN.. acolo o sa se arate clar daca este infectie si unde
0
23-03-2011, ora 16:35
voios23
Nu este medic/terapeut
voios23
Buna Ziua Dl Doctor, revin cu rezultatul RMN facut astazi:
- imagine de 7 mm in hipersemnal FLAIR, izosemnal Difuzie, negadofila situata in substanta alba profunda adiacenta cornului anterior al ventricului lateral drept.
- doua imagini milimetrice in hipersemnal FLAIR, izosemnal Difuzie, negadofile situate in substanta alba frontal bilateral.
- fara modificari de semnal FLAIR infratentorial.
- fara prize patologice de gadolinium supra si infratentorial
- fara deplasarea structurilor liniei mediane
- sistem ventricular cu localizare si dimensiuni normale
- calibru normal la nivelul arterelor poligonului Willis
- spatii subarahnoidiene in hiposemnal FLAIR
- fara modificari de semnal Trufi la nivelul nervilor cranieni in regiunea examinata
- persistenta septului pellucid
- acumulare in hipersemnal Flair, negadofila la nivelul sinusului maxilar drept.

Concluzii:
- Leziuni ale substantei albe supratentorial - se recomanda reexaminare peste 3-6 luni pentru diagnosticul diferential cu boala demielinizanta
- sinuzita maxilara dreapta

Va rog daca ma puteti lamuri, daca mai este nevoie de operatie endoscopica sinusala, un control amanuntit Orl pentru sinuzita?(luni sunt programat la Bucuresti pentru operatie)
Va multumesc inca o data, si as dori sa ma indrumati pentru a rezolva aceasta incertitudine.
Cu respect!
0
24-03-2011, ora 06:30
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Da. trebuie sa faceti interventia endoscopica pe sinusul maxilar drept
sa aveti si filmul de la RMN cu Dvs. Sa.l vada si medicul ORL ( filmul sau cd.. nu descrierea facuta de radiolog)
Adaugă un comentariu / răspuns
50 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Inhalațiile cu aburi nu ameliorează congestia nazală cronică
  • Experții avertizează asupra folosirii decongestionantelor nazale la copiii mici
  • Părul din nas - cum îl gestionăm corect medical
  • Să înțelegem rinoreea și congestia nazală
  •