cateodata vad lucrurile mai mici decat sunt in realitate

22-10-2011
AxeLuise
Nu este medic/terapeut
AxeLuise
Buna ziua. As dori sa aflu mai multe despre o problema cu care ma confrunt de ceva timp. De cand eram mica am inceput cateodata sa vad lucrurile mai mici decat sunt in realitate (si pe cele din apropiere si pe cele din departare) timp de cateva minute, iar daca imi inchideam ochii pt mai mult timp si incercam sa ma focalizez pe lucrurile din apropiere, incepeam din nou sa vad normal. Dar asta mi se intampla destul de rar, cam de vreo 4-5 ori pe an. Dar acum mi se intampla foarte des, aproape in fiecare zi. Intrebarea mea este daca aceasta afectiune este grava sau se cauzeaza doar din cauza oboselii si poate datorita faptului ca petrec mult timp in fata calculatorului?
4 comentarii
0
23-10-2011, ora 01:27
AxeLuise
Nu este medic/terapeut
AxeLuise
Am mai facut si eu cercetari pe internet si cred ca am gasit raspunsul. Cred ca "boala" se numeste micropsie, desi unii sustin ca nu este o boala. Oricum multumesc mult pentru raspuns, intradevar m-a ajutat, iar daca are cineva sugestii pentru un posibil tratament, astept sfaturile lor cu mare placere.
0
23-10-2011, ora 17:40
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Da, este vorba despre micropsie, simptom care apare in tulburari de acomodare, leziuni retiniene sau neurocerebrale.Mergi la un consult oftalmologic, ar trebui facute o cicloplegie cu refractie( este posibil sa ai nevoie de ochelari), examenul fundului de ochi, camp vizual alb si culori, eventual alte investigatii specifice. Daca este necesar, medicul oftalmolog iti va recomanda si un consult neurologic. Numai bine
0
23-10-2011, ora 23:13
AxeLuise
Nu este medic/terapeut
AxeLuise
Am uitat sa mentionez faptul ca pe durata acelor momente, nu numai ca vad lururile mai mici dar de asemenea mi se pare ca ele sunt mult mai departe decat in realitate, ceea ce este mult mai obositor decat faptul ca le vad mai mici. Tot din cercetarile mele sumare am aflat ca aceasta condtite se numeste teleopsie si ca micropsia este deseori asociata cu ea. Din cate am observat eu pe site-urile de specialitate din Romania nu se prea discuta despre acest subiect, dat fiind ca eu nu am gasit raspunsul la intrebarea mea originala decat aici, de aceea am tinut sa mai dau cateva delatii in speranta ca vor fi de ajutor si celorlalte persoane care au aceeasi problema.
Insa as mai avea o intrebare referitoare la gravitatea acestei probleme. Este ceva ce necesita o atentie deosebita dat fiind ca poate implica afectiuni la nivel neurologic, sau nu ar trebui sa ma ingrijoreze chiar foarte tare?
0
05-05-2013, ora 22:18
Monami
Nu este medic/terapeut
Monami
Am si eu un baietel de 13 ani cu aceleasi probleme. Au aparut in 2007, a urmat un tratament dat de un medic neurolog, timp de un an. Aceste simptome nu au disparut, dimpotriva s-au accentuat. Am cerut parerea unui alt neurolog, care i-a suspendat tratamentul. Au inceput aceste simptome sa dispara treptat. De 2 ani de zile nu am mai avut probleme, insa acum au reaparut. Nu stiu ce ar trebui sa mai fac si incotro sa o iau. Sunt disperata.Va rog daca cineva ma poate ajuta cu sfaturi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: