cat este de riscant?

02-05-2011
crist i
Nu este medic/terapeut
crist i
Buna ziua
Am 35 de ani
In urma cu aproximativ 10 ani am descoperit ca am probleme cu genunchiul. Descoperisem ca ambii genunchi sunt mult prea uzati pentru varsta mea dar mai ales dreptul care de altfel ma si durea. In toti acesti ani am avut disconfotr la alergat sau urcat scari.
Recent am mers la un medic ortoped si am facut un examen Tomograf cu substanta de contrast pentru a vedea cat mai bine stadiul afectiunii pentru genunchiul drept care este mai afectat. Domnul doctor mi-a spus cam ambele rotule sunt mai sus si deplasate mai in lateral fata de pozitia normala iar dreptul s-a degradat mai mult probabil pentru ca a fost mai mult solicitat dealungul timpului.
In raportul de explorare tomograf scrie:
Rotula Weiberg tip 3, inalta. Subluxatie rotuliana (scanare in extensie). Trohlee displazica.
Mici osteofite marginale la nivelul rotulei, trohleei, condililor femurali si platourilor tibiale.
Artro -CT:
Condromalacie rotuliana stadiul 3-4 pe versantul extern si trohleana stadiul 2-3 pe versantul extern.
Condromalacie stadiul 2 in compartimentul femuro-tibial extern.
Retentie a substantei de contrast la marginea libera a cornului posterior al meniscului extern, sugerand prezenta unor leziuni de meniscoza la acest nivel.

Domnul doctor mi-a propus o operatie de slefuire a meniscului, pentru usurarea alunecarii pe ce a mai ramas din cartilaj si (daca am inteles eu bine) sectionarea tendonului sau ligamentului dinspre exterior al rotulei pentru a trage cumva rotula spre pozitia in care ar fitrebuit sa fie. Aceasta interventie sa fie doar la piciorul drept care este cum va spunem mai afectat.

As dori va rog, sa stiu si alta opinie de la un specialist ; nu este prea riscanta aceasta interventie (sa raman fara un ligament). Ma gandesc ca odata ce se intervine chirurgical sa nu declansez alte probleme poate chiar mai mari.
As mai putea sa aman cat mai mult acesta interventie dar din cate am inteles in cazuri si mai avansate treaba se complica mai mult.
VA MULTUMESC MULT
1 comentarii
0
02-05-2011, ora 20:29
enemgabriel
Nu este medic/terapeut
enemgabriel
cred ca merita si o suplimentare cu suplimente alimentare care ar putea ajuta articulatia.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.