cat de grava este boala mea de ochi?si care este boala?

27-02-2009
lorenzo
Nu este medic/terapeut
lorenzo
ma-m nascut cu o malformatie la ochiul stang, cu o dioptrie mica fata de ochiul drept. acum am fost la o consultatie si mi sa spus ca am o dioptrie de6.50 la ochiul stang si la dreptul o dioptrie de 3.50.vreau sa va spun ca in viata mea nu am purtat ochelariam fost o singura data la dr. cand eram mica si mi sa spus ca nu se poate face nimic deoarece ochiul drept ere bun si nu mi sa recomandat ochelari.
4 comentarii
0
27-02-2009, ora 18:57
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sunt foarte multe persoane in situatia dumneavoastra. Puteti lua un supliment cu carotenoizi si afine, care sa va protejeze ochii si sa va mareasca acuitatea vizuala.
Poate intra d-na Elina si va da mai multe sfaturi, dansa este medic oftalmolog si inca unul foarte competent!

Numai Bine si multa sanatate!
0
05-03-2009, ora 08:13
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Diferenta de dioptrii( un viciu de refractie mai mare la un ochi comparativ cu celalalt) se numeste anizometropie; ce valoare au dioptriile?Plus sau minus? Probabil ca acuitatea vizuala obtinuta cu corectie este mai mica la ochiul stang ( aici ametropia sau viciul de refractie este mai mare) si atunci vorbim despre ambliopia ochiului stang sau mai mica la amandoi ochii( ambliopie a ambilor ochi), acest fapt se stabileste dupa consultul oftalmologic; aveti nevoie de corectie optica, prin urmare va recomand un consult oftalmologic si cu cicloplegie;numai bine
0
07-03-2009, ora 13:19
lorenzo
Nu este medic/terapeut
lorenzo
multumesc pt. raspuns inca nu stiu daca e minus sau plus de aproape vad corect dar la o distanta mai mare incepe sa mi se incetoseze imaginea mai ales noaptea cand mai stau la tv.dar cit de curind am sa ma duc la un control oftamologic Asi mai avea o intrebare daca nu va suparati la o anumita perioada de uitat la tv ma ia o durere de ochiul stang si de acolo incepe durerea de cap.ESTE CAUZA PRIVIRII INDELUNGATE LA TV?
0
08-03-2009, ora 11:38
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Ar trebui sa va uitati la televizor cu o pereche de ochelari cu strat antireflex si corectie optica adecvata; numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Curiozitate: cum cresc ochii?
  •